Geplaatst op 2 reacties

Tintelingen op het kruinchakra: wat betekent dit?

We ervaren allemaal wel eens een raar gevoel. Voor spiritueel niet-ingewijden hebben deze gevoelens helemaal geen betekenis ook al ervaren ze wel degelijk iets, wat dan (nog) niet benoemd kan worden.

Maar voor degenen onder ons die zijn afgestemd op ons spirituele zelf, worden verbanden gelegd. Er is meer dan het fysieke lichaam, we hebben diverse energie-lichamen die overwegend niet met het blote oog zichtbaar zijn. Aura-readers en helderzienden zijn wel in de mogelijkheid de diverse energie-lagen en lichamen waar te nemen.

Een bijzonder gevoel dat we kunnen ervaren zijn tintelingen op de bovenkant van het hoofd. Vaak vragen klanten en cliënten me wat dit betekent. Ze voelen zich verder best goed in hun vel, maar die tintelingen die met momenten frequent aanwezig zijn, kunnen ze niet plaatsen en dit voelt vervelend aan. Sommigen denken aan allerlei kwalen of ziekten en consulteren een arts. Een arts deelt meestal mee dat er helemaal niets aan de hand is.

Tintelingen kunnen voelen als spelden en naalden, of als een statische opeenvolging van elektriciteit.

Het zit misschien niet op de bovenkant van je hoofd, maar op je voorhoofd. Het is misschien helemaal niet te beschrijven, behalve dat je gewoon een opeenhoping van spirituele energie voelt ergens rond de bovenkant van het hoofd.

De sensatie die je voelt is gerelateerd aan de kruinchakra.

Kruin Chakra
Het Kruinchakra is het zevende primaire chakra of energiecentrum. Het bevindt zich precies daar waar het tintelende gevoel zich bevindt – aan de bovenkant (of kruin) van het hoofd.

De kruinchakra regelt onze gevoelens van spirituele eenheid en vertegenwoordigt het afvlakken van het ego. Het is de laatste van de zeven primaire chakra’s.

Maar wat betekent dit tintelende gevoel boven op het hoofd in relatie tot het Kruinchakra?

  1. Openen / Activeren
    Algemeen is een tintelend gevoel een symptoom van de activering of opening van de kruinchakra.
  2. Hoe weten we dat het Kruinchakra zich opent of activeert?

We kunnen op zoek gaan naar andere symptomen. Deze omvatten sterke gevoelens van eenheid met het universum, een desintegratie van het egocentrische gezichtspunt en een gevoel van diepere betekenis binnen het universum. Het kruinchakra wordt geassocieerd met spiritualiteit en verbinding met het goddelijke.

We kunnen een plotselinge verandering in geloof ervaren en een diepgaande persoonlijke transformatie ondergaan.

Dit zijn signalen van het openen van onze Kruinchakra, dus als we deze ervaren, dan verklaart dat het tintelende gevoel op de bovenkant van het hoofd.

3. Verstopping
Als we geen van deze openings- of activeringssymptomen ervaren, kan het tintelende gevoel op de bovenkant van het hoofd een andere betekenis hebben.

Het kruinchakra kan geblokkeerd zijn.

Het tintelende gevoel kan een teken zijn dat onze energieën niet synchroon lopen in de kruinchakra. Er zijn manieren waarop we dit kunnen verhelpen.

Via onder andere heel gerichte meditaties ( en aangepaste muziekfrequenties) kun je het kruinchakra opschonen en in balans brengen.

Het invoelend reflecteren over de eenheid van het universum en het chanten van mantra’s (AUM) die gevoelens van vrede, vriendelijkheid en eenheid bekrachtigen, werken ondersteunend.

Het activeren en balanceren van de kruinchakra is een cruciale stap in het bereiken van spiritueel ontwaken en ascensie. Het tintelende gevoel op de bovenkant van het hoofd betekent dat je energie rond onze kruinchakra hebt die je kunt inzetten om je naar dat doel te bewegen.

Het tintelen op de bovenkant van je hoofd is een spiritueel teken dat je leiding krijgt uit multidimensionale velden/rijken. De sensatie wordt veroorzaakt door de stroom van energie uit deze dimensies, en het is een manier voor je spirituele gidsen om je aandacht te trekken .Als je dit gevoel vaker hebt gevoeld, kan dit een teken zijn dat je gidsen je iets belangrijks proberen te vertellen. Het tintelen op de bovenkant van je hoofd kan ook een teken zijn dat je kruinchakra opengaat. Je kunt ook helderziendheid of helderhorendheid ervaringen hebben, die je nog niet eerder hebt gehad. Je kunt begeleiding krijgen in de vorm van een direct bericht, of je krijgt gewoon een idee van wat je vervolgens moet doen, hoe dan ook, vertrouw erop dat je wordt geleid.

Als je er nog niet klaar voor bent om je kruinchakra volledig open te laten gaan, kun je wat ongemak voelen in de vorm van hoofdpijn of een tintelend gevoel.

De volgende keer dat je de tinteling op je kruin ervaart, neem dan even de tijd om je geest tot rust te brengen en vraag je gidsen wat ze je willen vertellen.

2 gedachten over “Tintelingen op het kruinchakra: wat betekent dit?

  1. Dank je voor deze uitleg. 3 a 4 maanden nadat ik met spirituele meditatie begon nu 9 maanden geleden heb ik dagelijks tintelingen bovenop mijn hoofd en een druk op mijn 3de oog, geen enkele spirituele kon mij zeggen wat het te betekenen had. Ik hoop dat ik er wat aan doen met behulp van jullie raad. Dank je

    1. Concreet betekent het dat je steeds verder afgelijnd wordt op de Bron, je Zielesterchakra, je Kruinchakra worden geactiveerd, dit is een proces dat zich heel spontaan voordoet. Wat je wel kunt doen, is regelmatig zachtjes je hand op je kruinchakra leggen ( zacht) en de verbinding leggen met je Aardesterchakra ( diep onder de voetzolen), zodat de energie makkelijker kan stromen. Net hetzelfde gebeurt er met je derde oog. Dit heeft te maken met helder-ziende vermogens ( het helder zien van een situatie vb) doorgaans worden die chakra’s geactiveerd die voor jou belangrijk zijn, dus dit proces vindt niet gelijktijdig bij je medemensen plaats, wél wat voor jou bijdraagt aan jouw spirituele groei. Als de druk die je voelt vrij oncomfortabel voelt, kun je een ‘kommetje’ maken met je twee handen en die over je ogen en je derde oog plaatsen. Adem er rustig naartoe en laat ook die energie weer indalen naar de aarde toe. Oefen je ook in waarnemen, helder waarnemen en helder voelen, meestal worden de randeffecten zachter, rustiger, zodat je met flow en gemak de veranderingen kunt integreren. Wat er bij jou gebeurt, in wat ik invoel, is dat je kanalen worden opgeschoond, ook je DNA, en dat kan tijdelijk wat ongemakken geven. Ik hoop dat je hier verder iets aan hebt, en wens je uiteraard een fijne tijd in jouw transmutatieproces. Liefs Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *