Geplaatst op Geef een reactie

Jupiter en Cheiron in Ram 12 maart 2023

De voorspoed-brengende planeet Jupiter en genezer Cheiron ontmoeten elkaar op 12 maart 2023 en vormen een conjunctie in Ram. De laatste keer dat deze twee samenkwamen in Ram was maart 1976 – bijna 47 jaar geleden! Een conjunctie wordt gevormd wanneer planeten elkaar ontmoeten in hetzelfde teken.

Het is een tijdje geleden dat ze samenkwamen in een sterrenbeeld. De laatste keer was in 2009, dat gebeurde het hele jaar door in Waterman, dus het is ongeveer 14 jaar geleden dat ze elkaar ontmoetten.

Deze conjunctie heeft veel mogelijkheden, dus het is een goed idee om je nu op zijn energie te concentreren. Mis het niet!

Over Jupiter in de astrologie


In de astrologie is Jupiter de planeet van expansie. Deze uitbreiding laat zich op heel veel manieren zien; het regelt hoger leren (verruimen van de geest), reizen (verruimen van je fysieke wereld) en overtuigingen (filosofische expansie).

Jupiter is een van de sociale planeten (samen met Saturnus) en brengt ongeveer een jaar door in elk sterrenbeeld, waarbij het ongeveer 12 jaar duurt om door de hele dierenriem te gaan. Jupiter wordt beschouwd als de geluk -en voorspoed brengende planeet en wil over het algemeen alleen het goede. Begrijp voorspoed op een breed en ruim mogelijke manier. Ik weet dat velen ‘voorspoed’ associëren met geld, rek het begrip voorspoed op zodat voorspoed zich kan uitlijnen op elk levensvlak.

Jupiter heerst over kansen. We kunnen ontdekken dat er meer kansen aan ons worden geboden om nieuwe ervaringen op te doen die ons iets zullen leren, nieuwe deuren openen en meer avontuur en geluk in ons leven brengen. Jupiter heeft een hekel aan het eenzijdige serieuze en wil van het leven genieten.

Jupiter verbindt met het 9e huis in astrologie, het huis van hoger onderwijs, reizen en overtuigingen. Dit huis komt vóór het ambitieuze, succesgerichte 10e huis. Kortom, in het 9e huis streven we na wat mogelijk is en bereiden we ons voor op succes met het 10e huis.

Jupiter in Ram plaatst Jupiter in een Vuurteken, waar het redelijk comfortabel aanvoelt, en we zijn dit jaar klaar voor actie.

Cheiron in de astrologie ( zie een eerder geschreven blog)
Cheiron wordt in de astrologie een asteroïde genoemd, maar is technisch gezien een komeet (althans dat is de huidige benaming) Cheiron staat bekend als de ‘ gewonde genezer’.’

In jouw geboortehoroscoop laat Cheiron gebieden laten zien waar jij verwondingen hebt opgelopen, misschien wel je meest significante wonden, en hoe deze jou kunnen beïnvloeden in jouw leven. In een eerder geschreven blog heb je enkele belangrijke handvatten en tools, hoe je jouw ‘wonden’ kunt helen, niet alleen noodzakelijk van dit leven, maar van vele incarnaties, zo ook vanuit de voorouderlijke lijnen.

De genezing die je met Cheiron ervaart, kan een uitdaging zijn, omdat genezing gepaard kan gaan met littekens. Dit hoeven geen littekens te zijn die heropend worden en je permanent pijn doen, maar kunnen in plaats daarvan een herinnering zijn aan waar je bent geweest en hoe je aan jezelf hebt moeten werken.

Om deze reden bezit Cheiron het uitstekende potentieel voor persoonlijke groei en emotionele volwassenheid. Er is een stille kracht in Cheiron waartoe toegang kan worden verkregen zodra je je lessen over wonden en genezing hebt geleerd.

Met een transit (bewegende) Cheiron conjunct jouw geboorte Cheiron , kan dit een geweldige tijd in je leven zijn die je stabiliseert, je veiligheidsgevoel vergroot en je helpt om je op je gemak te voelen. Dit komt vaker op middelbare leeftijd, vaak na de uitdagende midlife-overgangsfase.

Transit Cheiron kan van invloed zijn op ons vermogen om onze wonden te begrijpen en te genezen, en Cheiron zit al een paar jaar in Ram. Cheiron in Ram richt zich op onze identiteit, en we worden uitgedaagd om identiteitswonden te helen en van binnenuit werkelijk Zijn wie we Zijn.

Herinner wie je werkelijk bent en niet wat iedereen om je heen denkt te zijn of te moeten zijn. Dit is voor velen nog een worstelen en stoeien om alsmaar de bevestiging te krijgen. Je blijft in wezen afhankelijk van externe krachten en groeit daardoor niet naar jouw werkelijke Kern. Alleen jij kunt dit voor jezelf onderzoeken in welke mate jij afhankelijk bent van goedkeuring en bevestiging van buitenaf. Zie je dit ook weerspiegeld in je relatie, in vriendschappen, bij collega’s, een werkgever, dan is de kans groot dat je co-dependent gedrag hebt ontwikkeld. Het verschil met dankbaarheid als mensen je weten te waarderen en in een diepe put vallen als je niet om de haverklap applaus krijg, daar zit een enorm wezenlijke kloof. En zeker als je die goedkeuring verlangt van mensen die je hoger plaatst ( wat ook weer te maken heeft met machtsverhoudingen- macht/onmacht- superieur/inferieur…) omwille van identificatiewonden.

uitgegeven in 2020 bij Boekscout.nl

Het potentieel van de Jupiter-Cheiron Conjunctie in Ram
De conjunctie Jupiter-Cheiron in Ram betekent dat we een groot potentieel hebben om onze ego- en identiteitswonden te helen. We denken hier misschien veel over na, en het kan zijn dat we iets ervaren dat oude verwondingen veroorzaakt die moeten worden aangepakt.

Het kan maar al te gemakkelijk zijn om dit weer onder het tapijt te vegen, maar met Ram is het beter om actie te ondernemen en het initiatief te nemen met je helingsweg. Jupiter in Ram spoort je aan om een beetje brutaal te zijn en bereid te zijn om goed te kijken naar waar deze wond vandaan komt, waarom hij nog niet is genezen, hoe dit je zou kunnen helpen als hij dat deed, en welke stappen je kunt nemen nu om het genezingsproces op gang te brengen of om meer vooruitgang te boeken op je genezingsreis.

Normaal gesproken zou Cheiron nog meer naar de bodem kunnen navigeren door de tijd nemen om na te denken en naar de stilte te luisteren, maar Ram is zeer to-the-point en wil niet wachten. Als je een beetje kunt nadenken, kan dit helpen voordat je zo snel in beweging komt.

Jupiter geeft ons een boost terwijl we dit doen, en zelfs als waar we op dit moment mee te maken hebben uitdagend lijkt, helpt Jupiter ons door ons een uitweg te bieden.

Ram is het eerste sterrenbeeld, dus dit kan een uitstekende gelegenheid zijn om die eerste stap naar genezing en groei te zetten. Wat houdt je tegen?

Zoals vermeld was de laatste keer dat we een Jupiter-Cheiron-conjunctie hadden in 2009. Dit vond drie keer plaats in Waterman en uitzonderlijke dynamisch aangezien Neptunus ook conjunct in Waterman stond!

Interessant is dat Pluto dit jaar 11 dagen na de Jupiter-Cheiron-conjunctie Waterman binnengaat, wat helpt om deze energie weer terug te brengen. (hierover volgt een blog)

Dit kan deels betekenen dat waar we ons toen op concentreerden, de ego- en identiteitswonden nu pas dominant aanwezig ( en voelbaar) kunnen zijn, mogelijks in 2009 begonnen of misschien werden we destijds op de een of andere manier beïnvloed.

Aangezien Neptunus er toen bij betrokken was, heeft het helingsproces eerder een spoor van illusies getrokken, waardoor we dachten geheeld te zijn. Dit hoor ik wel eens van cliënten: ‘ ik dacht dat ik hiermee klaar was.’ Het was gewoon Neptunus die onze waarneming vertroebelde. Of misschien hebben we moeite gehad om te begrijpen wat we wilden genezen en hebben we er nooit echt grip op gekregen. Feit is dat de gelegenheid zich nu voordoet naar een krachtige helingsperiode, de dingen onder ogen te zien, geen illusies te scheppen.

De huidige conjunctie in Ram is gelukkig steviger. Ram stelt ons in staat de touwtjes in handen te nemen, en Pluto is een meer realistische planeet die ons helpt te aarden. Bovendien krijgen we wat hulp van Venus, die momenteel in Ram is, en we kunnen letterlijke hulp krijgen van andere mensen in ons leven met de uitdagingen.

Bovendien zitten we ook tussen twee Ram Nieuwe Manen in, dus we zijn nu stevig aan boord met deze Ram-energie en bereid om actie te ondernemen. We kunnen zien wat we moeten doen en het dan doen.

De huidige conjunctie vindt plaats op 14 graden Ram. Om een persoonlijker beeld te krijgen, zoek de twee huizen in je geboortehoroscoop waar 21-26 graden Waterman en 14 graden Ram vallen. De gebieden van het leven die door deze twee huizen worden geregeerd, zijn op dit moment waarschijnlijk met elkaar verbonden en houden rechtstreeks verband met alles waar jij aan genezing werkt. Je kunt jouw geboortehoroscoop bekijken ( je hebt wel je geboorte-uur nodig) op www.astro.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *