Geplaatst op Geef een reactie

Meditatie-visualisatie-bekrachtiging van het zonnevlechtchakra (solar plexus) deel 2

Zonnevlechtchakra-meditatie

Voorbereiding
Ga in een ontspannen en comfortabele houding zitten op een rustige plek.
Je kunt in een mudra zitten die de Solar Plexus-chakra regelt. ( met de beide handen). Je kunt ook wel je handen ontspannen laten rusten op je benen; met de handpalmen openliggend naar boven gericht


Je kunt op de achtergrond zachte muziek laten spelen die verband houdt met het chakra of als je verkiest in volledige stilte te blijven is dat prima. Doe wat in elk moment dat je de meditatie doet, goed voelt.


Je kunt een gele kaars aansteken en een etherische olie zoals citroengras, gember, kaneel, enz. aan de kaars toevoegen. Zorg ervoor dat je voor minstens 15 minuten niet wordt gestoord.


Haal drie keer rustig adem ( adem in via je neus en adem uit via je mond) en kijk een paar minuten naar het beeld van het . Sluit je ogen en voel je tot rust komen terwijl je in- en uitademt.


Begin met het voorstellen van een mooie gele tint bij je zonnevlecht en chant de beej-mantra ‘Ram’ gedurende een paar minuten.
Je kunt beginnen met het chanten van ‘Ram’ op een hogere toonhoogte met verlengde ‘M’. Laat het geluid opgaan in je systeem.


Terwijl je diep in- en uitademt, vraag je het innerlijke licht van je heilige geest om alle donkere plekken van je Solar Plexus-chakra te reinigen. Bekrachtig in de volgende woorden: “Ik laat alle angsten en worstelingen met betrekking tot mijn kracht en controle los voor het prachtige genezende licht in mij. Ik heb nu perfecte kracht en controle.’
Begin dan met het verwoorden van de affirmaties (zie hieronder) die je het meest aanspreken en herhaal ze zo vaak als je kunt, afhankelijk van de tijd die je hebt. Hoe bewuster je je affirmaties bekrachtigt , hoe sterker het effect. Voel de affirmaties in je zonnevlecht doordringen en adem bij elke affirmatie rustig in en uit. Voel de energie stromen.


Stel je dan voor dat je zonnevlecht perfect in balans is; ontspannen, zacht, open, stromend, ontvankelijk, verbindend, Blijf een paar minuten in deze modus.


Haal diep adem en zeg: ‘ Ik accepteer en activeer hier en nu al mijn kracht. Deze kracht, die de kracht is van eenheid met het goddelijke en de hele schepping, heeft pure motivaties om lief te hebben en om al het leven te dienen. Ik creëer een prachtig liefdevolle en harmonieuze dag voor mezelf, en al mijn interacties met anderen vandaag komen vanuit deze plek van liefdevolle kracht. Hier en nu en continu.‘ Adem in en adem uit.


Wees een paar minuten in dit moment. Glimlach en open je ogen. Blijf nog even rustig zitten voor je verder gaat met je dag.


Affirmaties lijst
1. Ik leef vanuit een plaats van authentieke macht en controle. Ik ben het waard. Ik stel gemakkelijk grenzen als een daad van zelfzorg en zelfrespect. (Adem in en adem uit)
2.Ik sta open voor nieuwe manieren om dingen te doen. (Adem in en adem uit)
3.Ik belichaam vertrouwen en innerlijke rust. (Adem in en adem uit)
4.Ik voel me helemaal op mijn gemak met mezelf. (Adem in en adem uit)
5.Ik ben vrij van beperkingen van anderen en beperkingen die ik mezelf opleg. (Adem in en adem uit)
6. Ik manifesteer met gemak en gratie. (Adem in en adem ui)
7. Ik ben vrij van de behoefte om alles in het leven onder controle te hebben. (Adem in en adem uit)
8. Ik ben vrij van de behoefte om altijd gelijk te hebben. (Adem in en adem uit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *