Geplaatst op Geef een reactie

Astro updates voor April 2023

April 2023 brengt de start van het Eclipsseizoen met een Nieuwe Maan Totale Zonsverduistering in Ram op 19 april.

Verduisteringen zijn altijd een zeer transformerende tijd, dus je kunt verwachten dat april enkele veranderingen en verschuivingen in je leven zal brengen. Er kan zich een nieuwe kans voordoen, of er kan een nieuw iemand in je leven komen. Vanwege de energie rond de zonsverduistering van deze maand is het zeer waarschijnlijk dat er op de een of andere manier een nieuw hoofdstuk voor ons zal beginnen.

April 2023 brengt ook de eerste retrograde planeet sinds januari, met Mercurius retrograde op 21 april.

Mercurius kan de kosmische energieën vertragen en ons leiden tot reflectie. Aangezien dit de eerste retrograde is die we in een paar maanden hebben gehad, kunnen we de verschuiving duidelijker opmerken. Dingen uit het verleden kunnen weer naar de oppervlakte komen, of we kunnen de behoefte voelen om een pauze in te lassen, vooral als het gaat om het nemen van beslissingen.

Aan het einde van de maand zitten we nog steeds diep in de transformatieve Eclips-energieën terwijl we op weg zijn naar de Schorpioen Maansverduistering op 5 mei.


3 april Mercurius gaat Stier binnen

Mercurius gaat Stier binnen waar hij later in de maand retrograde zal gaan. Mercurius die van Ram naar Stier gaat, zal helpen om de zaken een beetje te vertragen. Onze geest kan stiller worden en we vinden het misschien gemakkelijker om naar een plek van stilte te gaan. Duidelijkheid komt eerder voort uit stilte dan uit actie.

5 april – Zon Conjunct Cheiron
Een mooie dag van genezing en waardering voor de wonden die ons hebben gemaakt tot wie we nu zijn. Cheiron is een asteroïde die bekend staat als de gewonde genezer. Het wordt op deze dag door de zon geactiveerd en leidt ons om een licht te laten schijnen op hoe onze wonden, hoewel pijnlijk, ons naar dit punt in ons leven hebben geleid. Cheiron leert ons dat hoewel sommige wonden ons misschien nooit verlaten, ze toch de geboorteplaats kunnen zijn van iets moois. U kunt hier meer over lezen.

6 april – Weegschaal Volle Maan
Er is een sterke helende energie verbonden aan deze Volle Maan dankzij de ontmoeting van 5 april tussen de Zon en Cheiron. Het is waarschijnlijk dat deze Volle Maan helende doorbraken zal brengen, waardoor we de kracht, het mededogen en het bewustzijn kunnen vinden die onze wonden ons kunnen brengen. De Volle Maan in Weegschaal kan ook een schijnwerper zijn op onze partnerschappen en hoe we ons laten zien in onze relaties. Het kan zijn dat we houdingen, gedragingen of patronen moeten loslaten die ons niet langer dienen in onze relaties. Het is moeilijk om ons bewust te zijn van ons nutteloze of zelfs schadelijke gedrag, maar deze Volle Maan kan dingen voor ons verlichten, waardoor we dieper in het werk kunnen stappen. We moeten gewoon open en bereid zijn.

Volle Maan in Weegschaal

8 april – Mercurius gaat zijn pre-retrograde schaduw binnen
Mercurius begint te vertragen ter voorbereiding op zijn aanstaande retrograde later in de maand. We hebben sinds januari nul planeten in retrograde, maar die betovering komt nu tot een einde. Hoewel we nog niet de volledige effecten van Mercurius Retrograde voelen, kunnen we aanwijzingen of glimpen krijgen van wat deze retrograde voor ons in petto heeft. Onthoud dat Mercurius de boodschapper van de goden is, dus alle berichten die ons hogere zelf, engelen of spirituele gidsen voor ons hebben die we nog niet hebben bekeken of genegeerd, kunnen stilletjes naar de oppervlakte komen.

11 april – Zon Conjunct Jupiter in Ram
De Zon en Jupiter staan op één lijn voor hun jaarlijkse conjunctie! Dit eens per jaar terugkerende evenement straalt overvloedige, welvarende en expansieve energie in ons leven. Jupiter vergroot dingen in ons leven, waardoor we met meer duidelijkheid kunnen zien en het grotere plaatje kunnen begrijpen. Jupiter heeft de neiging om een licht op het positieve te werpen, dus we zullen eerder een positieve oplossing zien voor alles wat voor ons is uitvergroot. De dag dat Jupiter en de zon op één lijn liggen, wordt ook beschouwd als een positieve tijd om intenties te stellen. Vooral als het in Ram valt, zal de energie van een nieuw begin sterk zijn.

11 april – Venus gaat Tweelingen binnen
Na de aanwezigheid van de mannelijke, vurige Mars in Tweelingen sinds augustus 2022, gaat Venus nu Tweelingen binnen, wat helpt om balans te brengen aan onze vrouwelijke kant, vooral als het gaat om hoe we omgaan met en omgaan met anderen. Tweelingen regeert ook over de noodzaak om zowel onze menselijke kant als onze wezenskanten te eren. Met Venus hier, vinden we het misschien gemakkelijker om te erkennen en te werken vanuit onze meer intuïtieve ‘zijn’-kant.

Venus in Tweelingen

19/20 april – Totale Nieuwe Maan Zonsverduistering in Ram
De Nieuwe Maan- Zonsverduistering is een van de grootste evenementen van het jaar! De zon zal volledig worden verduisterd, waardoor het een bijzonder gezicht is en extra krachtig! Zonsverduisteringen duiden meestal op een nieuw begin in de evolutie van onze zielenreis. Terwijl het in Ram valt, het teken dat verbonden is met een nieuw begin, wordt deze energie uitvergroot. Deze Eclips zal krachtig zijn voor het stellen van intenties, het visualiseren van resultaten en het zoeken naar kansen. Terwijl het in Ram valt, begint het ook een gloednieuwe Eclips-cyclus waar we de komende 18 maanden mee zullen werken. Besteed rond Eclips-tijd aandacht aan welke thema’s zich in uw leven ontvouwen, aangezien dit je aanwijzingen kan geven over wat voorbestemd is om zich te ontvouwen tijdens de volgende Ram Eclipsen. Er is zoveel ‘nieuw begin’-energie onder deze zonsverduistering dat het de kracht heeft om ons levenspad echt in een geheel nieuwe richting te veranderen. Verduisteringen brengen meestal enige verandering, transformatie of onrust met zich mee, maar dit is in een poging om ons naar een hogere bewustzijnsstaat te brengen. Aangezien dit een totale zonsverduistering is, en een zeer sterke, kunnen we deze zonsverduistering voelen tot een maand voordat hij arriveert en een maand nadat hij voorbij is.

20 april – Stierseizoen begint
De zon beweegt uit de vurige Ram naar de aardse, geaarde Stier. Het Ram-seizoen heeft de neiging om snel te gaan en kan ons een uitbarsting van motivatie geven. Als de zon eenmaal in Stier is gezakt, hebben dingen de neiging om te vertragen, waardoor we de kans krijgen om te pauzeren. Het is niet altijd gemakkelijk om geconfronteerd te worden met momenten van pauze. Pauzeren kan dingen naar boven halen die niet werken, maar het kan ook tijd creëren voor meer plezier. Op zijn hoogste vibratie stelt het Stierseizoen ons in staat om plezier te vinden in de kleine dingen, waardoor we ons afstemmen op dankbaarheid, waardering en overvloed. Op praktisch niveau is het Stierseizoen een goed moment om uw financiën te organiseren.

Stier

20 april – Zon Vierkant Pluto
Dit is de eerste keer dat Pluto de Zon vierkant maakt nadat hij een paar weken geleden naar Waterman is gegaan. De Zon in Stier en Pluto in Waterman zullen een vierkante configuratie creëren in onze kosmische hemel, waardoor de verhaallijn van Pluto’s verhuizing naar Waterman zal evolueren. Pluto brengt ongeveer 20+ jaar door in elk teken van de dierenriem, dus de overgang naar Waterman is iets waar we ons de komende jaren erg comfortabel mee zullen voelen. De laatste keer dat Pluto in Waterman was, was meer dan 200 jaar geleden, dus dit is een zeldzame en eenmalige energie om mee te werken. Pluto is de planeet van kracht en transformatie, en Waterman is het teken van revolutie, technologie, vrijheid, genezing en gemeenschap. Dit zijn allemaal gebieden die we op zowel collectief als persoonlijk niveau getransformeerd zouden kunnen zien. Je kunt hier meer lezen over Pluto in Waterman.

Zon vierkant Pluto

21 april Mercurius Retrograde in Stier
Onze eerste retrograde planeet sinds januari! Mercurius gaat tot 14 mei retrograde in het teken Stier. Mercurius Retrograde kan ons denken soms vertroebelen, waardoor we dingen over het hoofd zien of belangrijke details missen. Om deze reden is het het beste om het rustig aan te doen tijdens Mercurius Retrograde als het gaat om het nemen van grote of langdurige beslissingen. Mercurius Retrograde is echter een tijd waarin onze intuïtie duidelijker tot ons kan spreken. Het kan ook onbewuste denkpatronen aan het licht brengen die we moeten aanpakken of onderzoeken. Mercurius Retrograde in Stier kan problemen opwerpen die we moeten aanpakken met betrekking tot onze eigenwaarde.

Mercurius Retrograde Stier

24 april – Zon Conjunct Noordelijke Maansknoop
Dit is de laatste keer dat de Zon nog eens 18 jaar op één lijn komt te staan met de Noordelijke Maansknoop in Stier. Later dit jaar zal de Noordelijke Maansknoop verhuizen naar Ram, waardoor een nieuwe cyclus ontstaat. De Noordelijke Maansknoop vertegenwoordigt onze hoogste bestemming en waar we naartoe gaan. Terwijl de Noordelijke Maansknoop zijn reis in Stier afrondt en voor de laatste keer op één lijn komt met de Zon, zijn de lessen van zijn tijd hier geconcentreerd. De Noordelijke Maansknoop in Stier heeft ons geleid om ons te concentreren op onze relatie met de materie, overvloed en eigenwaarde. Misschien heb je gemerkt dat deze gebieden in de afgelopen 1,5 jaar zijn geactiveerd? Waar voelde je je geroepen om je relatie met materiële bezittingen of zelfs de materiële wereld aan te passen? Hoe heb je je uitgedaagd gevoeld als het gaat om het geven en ontvangen van overvloed? Hoe is je eigenwaarde uitgedaagd? Voelde je je de afgelopen anderhalf jaar geroepen om voor jezelf op te komen ? Dit zijn allemaal fantastische vragen om over na te denken als de Zon en de Noordelijke Maansknoop samenkomen. Deze ontmoeting kan ook voorbestemde ontmoetingen of situaties in ons leven teweegbrengen.

Noordelijke Maansknoop in Stier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *