Geplaatst op Geef een reactie

Hoe jouw multidimensionale essentie je leidt

Voor velen is het niets nieuws om te lezen, te horen dat we multidimensionale wezens zijn. Wil je er dieper op ingaan dan kan dit in mijn tweede boek ‘Ander-s Leven in een sterk veranderende tijd. Welkom Jij, Aquariusmens’, uitgegeven bij www.boekscout.nl, 2021.

De multidimensionale essentie leidt ons door spirituele initiaties en ontwikkeling. Maar wat betekent onze multidimensionaliteit in spirituele zin?
De multidimensionale essentie is onze meest voortreffelijke leraar. Soms kan het aan ons verschijnen als een engel of een hoger Lichtwezen. We denken misschien dat we communiceren met iets buiten onszelf – en dat kan ook het geval zijn. Onze multidimensionale essentie ons door niveaus van spirituele initiaties en ontwikkeling. Laten we eens kijken hoe de multidimensionale essentie zich verhoudt tot onze ascensie en de betekenis ervan.


Heb je eerder ervaren dat je verbonden bent met een hoger wezen, en je WIST dat jij dat wezen was? Misschien had het hogere wezen een andere vorm van een lichtgevend, doorschijnend lichaam, maar toch voelde je dat jij het ook was. We kunnen onze hogere dimensionale vorm aanboren en stevig geworteld zijn in de 3D omdat we multidimensionale wezens zijn. Het is onze multidimensionale essentie die ons verbindt met elke versie van onszelf.

We maken deel uit van één bewust wezen – of het Bewustzijn – dat overal IS. Als geïndividualiseerd deel van het bewustzijn verblijven we tegelijkertijd in alle dimensies. Daarom is ons wezen veel groter dan deze ene persoon die we zijn. Naarmate we spiritueel en mentaal groeien, worden we ons bewust van alle andere aspecten van onszelf. Sterker nog, ze kunnen onze beste leraren worden. Dus we beginnen onze multidimensionale essentie tastbaarder te voelen en te ervaren.


We kunnen onze multidimensionale essentie ook visualiseren door middel van geometrie. Stel je voor dat je in het midden van een cirkel staat. Dit is je brandpunt van waaruit je bewustzijn zich verhoudt tot deze realiteit en het huidige moment. Horizontaal kun je een lijn vinden die zich in beide richtingen naar links en rechts uitstrekt. Langs de horizontale lijn bestaan onze parallelle zelven. De parallelle zelven kunnen op jou lijken of heel anders zijn naarmate je verder langs die lijnen reist. Ze vertegenwoordigen de alternatieven van jouw keuzes. Als we iets kiezen, verschuiven we onszelf naar een andere tijdlijn. Omdat de keuze een nieuwe reeks mogelijkheden creëert die tot verschillende uitkomsten leiden.

Verticaal staan we in een Pilaar van Licht die zich uitstrekt onder onze voeten en boven ons hoofd. We kunnen onze ziel, Hoger Zelf, de IK BEN Aanwezigheid langs de verticale as vinden. Onder onze voeten hebben we toegang tot de sjamanistische rijken en de vormen die verbonden zijn met het bewustzijn van de Aarde. Terwijl we boven de Pilaar van Licht reizen, beginnen we toegang te krijgen tot ons wezen in hogere dimensionale vormen.

Sommigen hebben toegang tot zichzelf in hun engelachtige vorm of wat lijkt op een sterrenzaadvorm. Of we kunnen ons verbinden met enkele lichtwezens die geëvolueerd zijn, maar toch een aspect van ons zijn.

En tot slot hebben we ook een buis die zich uitstrekt van ons lichaam naar achteren en naar voren, die onze vorige en toekomstige levens vertegenwoordigt. (Let op, er zijn ook diagonale assen die onze voorouderlijke moederlijke en vaderlijke afstamming vertegenwoordigen). Dit alles ben jij; het is jouw multidimensionale essentie.


Verbinding met onze multidimensionale essentie is een onderdeel van verlichting en ascensie. Geleidelijk en natuurlijk (niet door het bewustzijn te dwingen zich te openen voordat het er klaar voor is), stimuleert onze multidimensionale essentie het ascensieproces en de herinnering aan wie je bent. Je multidimensionale essentie is een deel van jou; je bent letterlijk in je wezen en je bent je slechts bewust van een fragment van zijn totaliteit.

Terwijl we worden blootgesteld aan de straling van het Licht van de multidimensionale essentie, overstijgt het zachtjes ons bewustzijn. Het verandert ook onze energielichamen en we oefenen om het Licht in onze spirituele lichamen vast te houden. Dit is het ware pad van zelfbeheersing en verlichting.

Met andere woorden, jij – je multidimensionale essentie – initieert je naar hogere niveaus van bewustzijn. JIJ loopt zelf door het proces van ascensie. Natuurlijk manifesteert jullie multidimensionaliteit ook hulp en begeleiding door andere mensen die ook deel uitmaken van de Ene Geest; en meestal ben jij degene die jezelf leidt. En soms kan de multidimensionale essentie voor mensen overkomen als meer geëvolueerde en gescheiden wezens, maar vaak is dat niet het geval.

Terwijl we het Licht integreren dat uit de multidimensionale essentie straalt, beginnen we dat Licht zelf uit te stralen. En dit is wanneer onze ‘Hemelvaart’ begint. Terwijl we ascenderen, volgen we onze voetsporen van hoe we afdaalden in deze dimensie.


Wanneer de multidimensionale essentie nauwer met je begint samen te werken, initieert het je ascensie. En er zit een natuurlijke volgorde en timing in. Voordat de ascensie zelfs maar begint plaats te vinden, moeten er bepaalde dingen gebeuren. We moeten eerst ons emotionele lichaam genezen en in balans brengen. Aangezien emotionele wonden ervoor kunnen zorgen dat we onbewust onszelf schade toebrengen of zelfs psychologische pijn aan anderen toebrengen, of keuzes maken die niet in overeenstemming zijn met ons hoogste pad, is het essentieel om hier eerst aan te werken. En we moeten ook leren de geest te beheersen en onze angsten onder ogen te zien, zodat ze niet langer macht over ons en ons astrale lichaam hebben.

Gedurende deze tijd wordt het hogere hartchakra geopend. Het hogere hartchakra wekt dan herinneringen op aan andere levens op aarde die geïntegreerd worden. Hier begint de multidimensionale essentie aandacht te schenken aan ons menselijke zelf en initieert het ascensie – verlichting – proces.


Hogere niveaus van Meesterschap worden verworven en neergezet in het aardse dagelijkse leven. Laten we zeggen dat je in meditatie verbinding maakt met je 5D-zelf en dat dit deel van jou je de aard van tijd leert. Met die kennis verschuift je relatie met de tijd. Je leert het naar believen te buigen, tijdslijnen te overstijgen of verschillende tijdlijnen en levens te bekijken. Evenzo zal je multidimensionale essentie je de kunst van opstanding leren en je voorbereiden om kosmische herinneringen te herinneren en adequaat te begrijpen. En dit alles zal ervoor zorgen dat je je meer dan ooit geaard voelt. Want we aarden ons niet alleen op aarde, maar ook in de sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *