Geplaatst op 1 reactie

Astro update Nieuwe Maan in Ram( zonsverduistering) – Eclips -19/20 April 2023

De nieuwe maanzonsverduistering op 19/20 april 2023 is de eerste zonsverduistering die we in Ram hebben gehad sinds 2015, waarmee een nieuwe cyclus van verduisteringen wordt gestart die zich zal blijven ontvouwen tot maart 2025.

De Ram Nieuwe Maan Zonsverduistering activeert een poort naar een nieuwe realiteit. Deuren gaan open en brengen nieuwe kansen en nieuwe wegen. Sommige van deze kansen komen misschien als een verrassing, maar andere kunnen dingen zijn waar we al een tijdje naar toe werken.

De supergeladen energie achter deze Eclips zal de sluier dunner maken, waardoor onze gevoeligheid, creativiteit en intuïtie toenemen. Met ook sterke Ram-energie, is dit onze kans om onze moed te vinden om de leider of spirituele gids van ons eigen leven te worden.

Terwijl de Eclipse-energieën stromen, gebruik ze om intenties te zetten, je gewenste resultaat te visualiseren, dingen op een nieuwe manier te bekijken en open te blijven staan voor de overvloed van het Universum. Dit is een hoogenergetische tijd die ons naar het volgende hoofdstuk van onze zielenreis zal leiden.

Even dieper ingaan op de energetica en astrologie achter deze prachtige en zeldzame Eclips!

Een zeldzame hybride zonsverduistering: reis tussen twee werelden
De Ram Nieuwe Maan Zonsverduistering is een hybride tussen een ringvormige zonsverduistering, waarbij je een ring van vuur rond de zon kunt zien, en een totale zonsverduistering, waarbij de zon volledig wordt geblokkeerd.

Hybride verduisteringen zijn heel zeldzaam en kunnen een overgang of misschien een verschuiving tussen twee werelden suggereren. Net zoals de Eclips van Totaal naar Ringvormig gaat, bereidt misschien ook iets in ons leven zich voor om te verschuiven.

Vallend in het teken Ram, is dit de tweede maancyclus op rij die begint in dit vuurteken. De eerste was op 21 maart, toen we de Ram Nieuwe Maan meemaakten. Het hebben van twee krachtige maancycli rug aan rug in Ram duidt op een intensiteitsopbouw rond Ram-thema’s.

Ram is een vuurteken en het element vuur dat in ons allemaal leeft, geeft ons kracht, moed, passie en vastberadenheid. Wanneer het echter te sterk brandt, kan het element vuur leiden tot woede, aanvallen, vernietiging en te impulsief of ego-gedreven zijn.

Het balanceren van ons eigen innerlijke vuur kan een thema zijn rond deze Eclips. We kunnen voelen dat de Ram-energie ons ertoe aanzet om voor onszelf op te komen, in het nieuwe te springen en het vertrouwen te vinden om de nieuwe deuren binnen te gaan die voor ons opengaan. Maar we kunnen ook merken dat we het terug moeten brengen, ons ego moeten temmen, de verantwoordelijkheid moeten nemen voor elke vernietiging en de stem van ons hart moeten heroverwegen.

Of je innerlijke vuur nu moet worden aangewakkerd of getemd: deze Eclips zal je gids zijn en je helpen een nieuwe staat van zijn of misschien zelfs een nieuwe realiteit binnen te gaan. De overgang die zich onder deze hybride Eclips ontvouwt, zal van binnen worden weerspiegeld, dus let goed op hoe je wordt geleid om te bewegen.

Ram Zonsverduistering op de Hoogst Karmische 29e Graad
De zonsverduistering van april valt op 29 graden Ram, de laatste graad van de dierenriem. De laatste graad van een sterrenbeeld wordt beschouwd als een zeer geladen en karmisch punt.

Het hebben van zo’n krachtige Eclips op dit hoog geladen punt duidt op een karmische gebeurtenis of bestemming die zich aan het ontvouwen is. Het geeft ook aan dat iets tot een punt van afsluiting komt, waardoor er ruimte overblijft voor het nieuwe om te ontstaan.

Eclipsen staan er al lang om bekend dat ze noodlottige of karmische gebeurtenissen met zich meebrengen, maar deze april-eclips lijkt vooral verbonden te zijn met de goddelijke rijken.

De 29e graad wordt ook beschouwd als een punt van het hoogste bewustzijn, waar we alle lessen van dat sterrenbeeld kunnen integreren en vanuit zijn hoogste uitdrukking kunnen opereren.

In zijn hoogste uitdrukking nodigt Ram uit tot vertrouwen, moed, passie en de juiste balans van leiderschap. Kijk waar je wat ruimte kunt creëren om deze thema’s te verwelkomen in je leven onder de Eclips.

De Ram zonsverduistering en de kosmische invloeden die op de vibratie van deze Eclips drukken:
Vesta, de Godin Asteroïde van Vuur en Vuur, is actief onder deze Eclips. Vesta kan dingen in huis voor ons activeren, of ons helpen na te denken over hoe we ons meer thuis kunnen voelen, ongeacht onze externe omgeving.


Humea, de Hawaiiaanse godin van de vruchtbaarheid, heeft hier een zachtere invloed, maar draagt bij aan de zeer creatieve energie die deze Eclips al bevat. Humea heeft de gave om te kunnen bevallen met meerdere delen van haar lichaam. Ze is de ultieme schepper en we kunnen ons allemaal verbinden en afstemmen op haar vibraties om onze creativiteit, onze reproductieve gezondheid en onze manifestatie-inspanningen te verbeteren.


Eris, de godin van onenigheid en strijd, staat op dit moment op één lijn met Jupiter, wat bijdraagt aan de Eclips-energieën. De aanwezigheid van Eris en Jupiter samen wijst op enige wisselvalligheid , maar lijkt goed in balans te zijn met de andere kosmische krachten. Onthoud dat als het Eris betreft, ze strijd en onenigheid meebrengt omdat ze weet dat er een betere manier kan worden bereikt. Ze wil de status-quo aanwakkeren, zodat we dingen in twijfel kunnen trekken en uiteindelijk een nieuwe weg naar meer harmonie kunnen vinden.

Pluto, de planeet van dood en wedergeboorte, wordt ook geactiveerd onder deze zonsverduistering. Hoewel Pluto heerst over het transformatieproces van dood naar wedergeboorte, voelt het alsof de energie van de wedergeboorte hier sterker naar voren zal komen. Pluto’s aanwezigheid, in combinatie met de krachtige zonsverduistering, kan helpen om nooit eerder gedacht kansen en ontwaken te brengen die ons helpen om volledig opnieuw geboren te worden en te transformeren naar een hogere versie van onszelf.


Het Eclipse-portaal en jij
De Ram Nieuwe Maan Zonsverduistering legt de basis voor een nieuw pad. Het is rijp met vruchtbare, creatieve energie die we kunnen gebruiken om het volgende hoofdstuk van ons leven vorm te geven en vorm te geven.

Je bent een mede-schepper van het Universum, dus gebruik deze kracht en werk met de Eclips door manifestatiewerk te onderzoeken en intenties te stellen. Houd je vibratie hoog en onthoud dat alle dingen mogelijk zijn, vooral als je een stapje verder gaat en de leider van je leven wordt.

Als je dieper wilt begrijpen wat de Ram-eclips in je leven kan veroorzaken, kijk dan naar welk huis Ram in je geboortehoroscoop valt, aangezien die huisthema’s in deze periode kunnen worden geïntensiveerd. (www.astro.com)

Je kunt ook nadenken over wat er in je leven gebeurde tijdens de laatste Ram-Weegschaal Eclips-cyclus, die liep van oktober 2013 tot september 2015. Het is niet zo dat dezelfde gebeurtenissen zich opnieuw zullen voordoen, maar het kan zijn dat je soortgelijke thema’s onderzoekt en verder aanpakt/afrondt.

De partner van deze zonsverduistering is de maansverduistering van Schorpioen op 5 mei. Terwijl we door deze twee zonsverduisteringen reizen, kunnen we ons van streek en emotioneel verstrooid voelen, dus wees voorzichtig met jezelf en anderen tijdens deze periode.

Onder deze Ram Eclips, weet dat je de kracht hebt toegevoegd om intenties te stellen, kansen te zoeken, die sprong in het diepe te wagen en jezelf daarbuiten te plaatsen. Laat je ware authentieke zelf schijnen, en kansen zullen je kant op komen.

1 gedachte over “Astro update Nieuwe Maan in Ram( zonsverduistering) – Eclips -19/20 April 2023

  1. Greetings! Very useful advice within this article! Its the little changes that make the most significant changes. Thanks a lot for sharing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *