Geplaatst op Geef een reactie

Astro update

Jupiter In Stier 2023-2024

Op 16 mei 2023 gaat Jupiter Stier binnen. Jupiter blijft tot 25 mei 2024 in Stier.

Het binnendringen van Jupiter in een nieuw teken is een van de belangrijkste transits van het jaar. Iets in je leven (aangegeven door het gebied van je leven dat wordt geregeerd door Jupiter) staat op het punt te veranderen.

Jupiter is de planeet van groei, expansie en overvloed. Stier is het teken van middelen, geld, waarden, concrete resultaten, consistentie en gezond verstand.

Op een alledaags niveau zal Jupiter in Stier de aandacht vestigen op hulpbronnen, financiële markten en innovatie. Op persoonlijk niveau zal het huis dat Jupiter doorloopt in jouw horoscoop licht werpen op het gebied van jouw leven waar je groei en overvloed wilt ervaren.

Jupiter in Stier zal onze groeifocus verleggen naar materiële bezittingen, financiële groei en een verlangen naar comfort en stabiliteit, en ons aanmoedigen om praktische stappen te zetten om onze doelen te bereiken.

Wanneer Jupiter Stier binnengaat, zullen we eindelijk enige echte vooruitgang zien.

Je voelt misschien al de aantrekkingskracht van het onbekende… maar het is de intrede van Jupiter in Stier die je het vertrouwen zal geven om je doelen te concretiseren, nieuwe kansen te benutten.

Jupiter in Stier is jouw wildcard voor de komende 12 maanden, maar houd er rekening mee dat Jupiter op het moment van binnenkomst exact vierkant zal staan met Pluto (op 0° Waterman). Voordat je enige echte vooruitgang ziet, moet je eerlijk kijken naar wat er onder het tapijt is geveegd en die resterende rotzooi opruimen. Creëren vanuit onopgeruimd puin is gedoemd om te mislukken. ( los zand)

Terwijl hij in Stier is, houdt Jupiter zich bezig met veel belangrijke aspecten:

Jupiter (0° Stier) Vierkant Pluto (0° Waterman) – 17 mei 2023

Jupiter conjunct Noordelijke Maansknoop (3° Stier) – 1 juni 2023

Jupiter (7° Stier) Sextiel Saturnus (7° Vissen) – 19 juni 2023

Jupiter conjunct Uranus (20° Stier) – 20 april 2024

Jupiter conjunct Venus (29° Stier) – 23 mei 2024

Het binnendringen van Jupiter in Stier begint met een BANG! Op 17 mei 2023 staat Jupiter vierkant Pluto in Waterman.

Jupiter in Stier vierkant Pluto in Waterman kan spanning en conflict creëren tussen ons verlangen naar materiële groei en onze behoefte aan transcendentie en transformatie.

Pluto zal op onze knoppen drukken en ons uitdagen om diep naar onze waarden, doelen en overtuigingen te kijken en ons af te vragen of ze een weerspiegeling zijn van onze hoogste waarheid.

Jupiter In Stier En Geld

De meeste mensen willen meer geld en overvloed in hun leven. Maar wat betekent geld? Wat betekent overvloed?

Jupiter in Stier is hier om ons te vertellen dat echte overvloed een weerspiegeling is van onze eigen waardecreatie. De meeste mensen die de loterij winnen of grote sommen geld erven, eindigen blut en ellendig.

We zijn gelukkig en succesvol, niet als we veel geld hebben, maar als het geld dat we hebben een weerspiegeling is van de waarde die we creëren in de wereld.

Geld is niet iets dat we ‘winnen’, het is iets dat we creëren. Deze doorbraak is heel bevrijdend. Als we de relatie tussen waardecreatie en overvloed begrijpen, weten we precies welke stappen we moeten nemen om een overvloedig leven te creëren dat een uitdrukking is van onze unieke gaven en talenten.

Als je geen geld hebt, is dat niet jouw schuld. Het copy-paste-onderwijssysteem en de bestaande machtsstructuren zijn niet erg bevorderlijk voor individuele waardecreatie. Maar dit zal veranderen als Jupiter en Uranus in Stier staan.

We kunnen allemaal leren over geld en overvloed van Stier.

Het lijkt misschien paradoxaal dat Stier zowel als hardwerkend als lui wordt beschouwd. Stier IS hardwerkend en is de archetypische geldkoe. De generator in Human Design.

Als je een Stier ziet die niet werkt, is dat omdat er iets fundamenteel mis is met de manier waarop ze geacht worden de kost te verdienen.

Stier werkt zolang hun werk 1) zinvol is en 2) hen gelukkig maakt. Stier werkt om te genieten van de overvloed van zijn harde werk. Er is iets eenvoudigs, natuurlijks en gemakkelijks aan de manier waarop Stier het leven benadert.

Wanneer Jupiter in Stier staat, zal onze samenleving het leven gaan benaderen zoals een stier dat doet. Wat kun je leren van Stier? Hoe kun je waardecreatie meer Stier benaderen?

Jupiter in Stier – Het visioen van 2024

Jupiter-Uranus conjuncties zijn tijden van buitengewone vooruitgang, vooruitgang en innovatie. Het soort vooruitgang dat een Jupiter-Uranus-conjunctie in Stier met zich meebrengt, is echt en zal blijven.

De transit van Jupiter door Stier eindigt triomfantelijk met een Jupiter-Venus conjunctie op 29° Stier op 23 mei 2024.

Venus-Jupiter-conjuncties zijn enkele van de meest gunstige transits in de astrologie. Venus is gevestigd in Stier. Deze transit schreeuwt ‘overvloed en voorspoed’!

We zijn echt klaar voor een aantal buitengewone ontwikkelingen over 1 jaar… maar tot die tijd willen we ons bewust zijn van de uitdagingen die het Jupiter-Pluto-vierkant de komende weken met zich meebrengt.

Jupiter begint zijn reis in Stier met een ruzie met Pluto. En het eindigt met een Venusfeest.

Als we welvaart en overvloed willen (Venus conjunct Jupiter op 29° Stier), moeten we eerst ongezonde overtuigingen en gedragingen loslaten die ons gevangen houden in wrok en angst (Jupiter op 0° Stier vierkant Pluto).

Om met het komende Jupiter-Pluto-vierkant te werken, maak je een lijst van al je financiële en partnerschapsverwikkelingen die je gevangen en tot slaaf houden.

Voorbeelden zijn: onuitgesproken gesprekken met je partner, escalerende schulden waarvoor je te bang bent om naar te kijken, hypotheek die moet worden geherfinancierd, eigendommen die moeten worden verkocht, of meer verraderlijke dingen zoals een onbewuste angst om meer te verdienen omdat je niets wil delen of geen hogere aanslagen wilt betalen…

De zilveren voering? 2024’s Jupiter-Uranus en Jupiter-Venus conjunctie. Je leven KAN een onverwachte wending ten goede nemen.

En hoewel het belangrijk is om te werken met de uitdagingen van het Jupiter-Pluto-vierkant, is een nog betere plek om te beginnen met een prachtige Venus-Jupiter-visie voor de toekomst.

Wanneer Jupiter Stier binnengaat, vraag jezelf dan af:

Wat is mijn Venus-Jupiter-visie? Wat zou mij echt gelukkig maken? Wat is mijn idee van een eenvoudig, mooi, welvarend leven? Op welke manieren kan ik mijn leven vereenvoudigen? Hoe zou een Stier het aanpakken?

EXTRA:

Met Jupiter vierkant Pluto op 0° Waterman in de 2e helft van mei 2023, kunnen enkele vergelijkbare maart 2000-thema’s onder onze aandacht komen. Dit keer zijn er enkele opvallende verschillen. In tegenstelling tot Neptunus is Pluto niet onrealistisch. Vrijwel het tegendeel. Pluto houdt ervan om ‘het vuil’ bloot te leggen.

Dus als er iets naar het zuiden gaat wanneer Jupiter Stier binnengaat, is dat waarschijnlijk omdat Pluto een soort duistere zakelijke praktijken (Stier) of duistere aspecten van digitalisering en AI (Aquarius) wil blootleggen.

Een van de grootste gevaren van AI is het vervagen van de scheidslijn tussen wat echt is en wat niet.

AI kan nu zeer realistische beelden maken van mensen of dingen die niet echt zijn. AI kan een sample van iemands stem nemen en deze klonen om een compleet nieuwe spraak te creëren. En Jupiter in Stier (de meest nuchtere plaatsing van Stier) vindt dit niet leuk.

Hoe zal Jupiter vierkant Pluto uitpakken? Een vierkant is een gespannen aspect dat laat zien wat niet werkt en moet worden aangepast. Jupiter in het gezond verstand van Stier en waardering voor de natuurlijke wereld zullen op gespannen voet staan met Pluto in de agenda van Waterman om macht en controle te verwerven door middel van technologie.

Dit thema wordt verder benadrukt door de aanstaande conjunctie van Jupiter met de Noordelijke Maansknoop. In mei 2023 hebben we niet alleen te maken met een Jupiter-Pluto vierkant, maar met een Jupiter conjunct Noordknoop in Stier vierkant Pluto in Waterman en tegenover Zuidknoop in Schorpioen.

Deze doorvoer is zeker niet gemakkelijk. Sommige aanpassingen zijn onvermijdelijk. We moeten eerst oplossen wat niet werkt, zodat we de vruchten kunnen plukken van de Jupiter-Uranus-conjunctie van volgend jaar (april 2024).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *