Geplaatst op Geef een reactie

Helen van generatie- en voorouderlijke cycli

We zijn allemaal geboren in een fysieke lijn hier op deze planeet. Een deel van ons werk tijdens ons leven is om echt te integreren wat dat betekent en welke lessen we binnen onze afkomst kunnen leren. Vaak, als we nadenken over wat we hebben geërfd van de generaties voor ons, zijn de eerste dingen die in ons opkomen fysieke eigenschappen. ‘Je hebt de ogen van je vader’ , of ‘Je oma had dezelfde haarkleur als jij.’ Maar er zijn zoveel andere, minder tastbare geschenken die we erven van onze voorouders, die teruggaan tot het begin van de beschaving.

Door onze afkomst te onderzoeken, openen we de boeken van onze persoonlijke geschiedenis en zoeken we uit waar we vandaan komen. Dit onderzoek stelt ons in staat om patronen te zien die door de generaties voor ons zijn herhaald – patronen die we vandaag zelfs in ons eigen leven opnieuw beleven. Dit zijn onze generatie- en voorouderlijke cycli. Sommigen van hen kunnen ons versterken en ons voortstuwen in onze spirituele evolutie. Anderen kunnen diepgewortelde trauma’s hebben die we moeten loslaten om echte vrijheid te ervaren en een ander, gezonder pad uit te stippelen voor onze kinderen en de toekomstige generaties die nog moeten komen.

Zelfs als je je biologische familie niet kent, of als je niets weet over je afstamming en niemand hebt om erover te praten, is er hier nog steeds wijsheid waar je toegang toe hebt. Het is altijd de moeite waard om je gidsen te vragen naar de antwoorden die ze voor je hebben. Kennis is macht.

1. Verbind je met je genealogie en cultuur

Als je kunt, onderzoek je genealogie. Kijk naar je stamboom en let op hun namen – achternamen kunnen veel informatie bevatten die gemakkelijk kan worden onderzocht, en zelfs geboortenamen kunnen inzicht geven in familietradities. Luister naar de verhalen die mensen doorgeven over degenen die eerder in je familielijn zijn gekomen, vooral degenen die herhaaldelijk zijn gedeeld, want woorden hebben hun eigen magie.

Soms weet je misschien niets van de mensen als je voorouders, maar je weet misschien in het algemeen waar je afstamming vandaan komt – ongeacht welke achtergrond. Maak contact met jouw cultuur via de tradities, gewoonten en gebruiken uit het verleden door de geschiedenis van die mensen te onderzoeken. Praat met historici of andere vakexperts, zoals culturele ouderlingen, om meer te weten te komen over je verleden. Mogelijk vind je steun en middelen van mensen die je niet verwachtte.

2. Authentieke zelfreflectie

Deelnemen aan eerlijke zelfreflectie is een belangrijke stap in het herkennen en loslaten van negatieve voorouderlijke cycli. Zo kan voorouderlijk werk ook schaduwwerk zijn. Schaduwwerk is het proces van het onderzoeken van de delen van jezelf, en je afkomst, die uitdagend, moeilijk lief te hebben en moeilijk te integreren zijn. Je kunt niet gewoon begraven wat je niet leuk vindt en verder gaan. Soms moet je teruggaan en kijken naar de donkere delen van de vorige generaties, want verborgen in die botten zijn de cycli die alleen wij kunnen doorbreken. Op een gegeven moment moeten we allemaal vrede sluiten met deze aspecten van onze afstamming, anders zal de cyclus zich alleen maar blijven herhalen via onze kinderen en kleinkinderen. Door deze cycli zelf te doorbreken, zullen onze nakomelingen nooit met dat trauma te maken krijgen. Het is onze verantwoordelijkheid tegenover hen.

3. Reinig je chakra’s

Voorouderlijke wonden kunnen verschijnen als blokkades in je wortel-, heiligbeen- en zonnevlechtchakra’s. Je kunt deze chakra’s activeren en zuiveren door geleide meditatie te doen, met kristallen te werken voor genezing, of door je gidsen toestemming te geven om ze voor je te verwijderen in overeenstemming met je allerhoogste goed. Ik geloof dat door eventuele blokkades in je chakra’s aan te pakken, je de weg vrijmaakt voor de vrije stroom van Prana: de energie waaruit het leven zelf ontstaat. Deze vrije stroom van Levenskracht-energie zal je in staat stellen om je gezonder, gelukkiger en meer in balans en op één lijn te voelen. Vanaf hier zal de verbinding die je deelt met al het leven zich verdiepen, en zal je energie resoneren met de energie van het Universum zelf.

4. Kies ervoor om een andere keuze te maken

Totdat je actief de keuze maakt om een ander pad in het leven in te slaan, zullen deze voorouderlijke patronen blijven opduiken. Dit kan lijken op het in standhouden van toxische-destructieve relaties, net zoals je moeder en grootmoeder deden, of doorgaan met ontwortelen en verhuizen naar verschillende steden in het hele land omdat je uit een cultuur kwam die diasporisch of nomadisch van aard was. Alleen jij kunt de beslissing nemen om te veranderen – door eerst te erkennen dat je iets anders wilt ervaren dan deze zich herhalende cycli en vervolgens bewust naar die transformatie toe te werken.

5. De Blauwe Kamer meditatie

De Blauwe Kamer is een helende, kalme, veilige ruimte die bestaat buiten ruimte en tijd. Het is een niveau van de bovenste chakra’s en hogere rijken waar je op elk moment naartoe kunt gaan om de gesprekken te voeren die je misschien niet prettig vindt om face-to-face te voeren met familie en vrienden. Het is ook een ruimte waar je kunt communiceren met voorouders en andere dierbaren die zijn overleden. Je creëert de intentie voor je spirituele gidsen om het conflict namens jou interdimensionaal op te lossen. Het enige dat van jouw wordt verlangd, is je intentie en bereidheid om je over te geven. In de Blauwe Kamer worden de antwoorden die je zoekt behandeld in overeenstemming met het hoogste goed van alle betrokkenen.

6. Wees zacht voor jezelf

Als een generatie- of voorouderlijke cyclus waar je het over hebt te pijnlijk wordt om naar te blijven kijken, is het oké om een pauze te nemen. Het kan bijzonder uitdagend zijn wanneer we beginnen te herkennen hoe we deze patronen in ons eigen leven hebben voortgezet. Duw jezelf niet te ver voorbij waar je je prettig bij voelt, maar probeer elke keer een beetje dieper te gaan dan voorheen. Er is altijd wat ongemak met groei, maar dat betekent niet dat je verder moet gaan dan waar je klaar voor bent. Wat belangrijk is, is je emotionele en spirituele gezondheid. Behandel jezelf met zachtheid bij het verschuiven van de diepere generatiecycli en zorg goed voor jezelf. Als je een pauze nodig hebt, verhoog dan de trillingen door rustgevende muziek te spelen, een ontspannend bad te nemen, jezelf te aarden of te zuiveren met witte salie.

Ter afsluiting

In het begin kan het een uitdaging zijn om niet alleen generatie- en voorouderlijke cycli te herkennen, maar ook de nodige aanpassingen te maken om ze te doorbreken. Maar uiteindelijk, als je de vrijheid en diepere spirituele verbinding ziet die voor jou en je nakomelingen komen, zul je beseffen dat het meer dan de moeite waard is. Moge je de helderheid en moed vinden om dit diep spirituele werk te doen en je hele leven en nalatenschap ten goede zien veranderen. En zo is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *