Geplaatst op Geef een reactie

Het belang van aarding – De Aardester- en Wortelchakra’s in evenwicht brengen

Ik weet dat je het kunt voelen. We voelen het allemaal. Zelfs als je jezelf niet als gevoelig beschouwt, voel je op de een of andere manier de verschuiving, de grote winden van transformatie die door het collectief waaien, alles ontwortelen en van streek maken waarin we allemaal ooit veiligheid en zekerheid vonden. Alles wat we ooit dachten te weten wordt in vraag gesteld en dat kan behoorlijk confronterend zijn! Ik hoor vaak van cliënten hoe moeilijk het is om oude vertrouwde situaties los te laten, veranderingen aan te gaan die nodig zijn om verder te kunnen. Om verder te kunnen is er iets wat eraan voorafgaat namelijk een pauze inlassen.

Dit zijn de momenten waarop we moeten pauzeren, stil moeten zijn en terugkeren naar de ademhaling. Terwijl ik dit schrijf adem ik in rust diep in en uit. Terwijl jij dit leest, kan je bewust in- en uitademen, waardoor je de inhoud dieper kan laten indalen in je gevoel, in je voelen. Dit is het mooie van deze tijd: Gevoel. In tijden van velerlei veranderingen en onzekerheid, wordt het belang van gronding zelfs nog belangrijker. Zonder gronding zijn we vatbaarder voor emotioneel en mentaal heen en weer geslingerd worden in welke richting de wind ook waait.

Het is belangrijk om te aarden en te verankeren in waarheid, wijsheid en liefde. We doen dit door ervoor te zorgen dat onze Aardster- en Wortelchakra’s actief en betrokken zijn en dat we in een juiste relatie met hen staan. We doen dit door in een juiste relatie te staan met de Goddelijke Moeder, Gaia, Pachamama, degene met vele namen maar wiens liefde universeel en onveranderlijk is. Zij is degene die ons een ruimte en plek biedt om ons thuis te voelen. In deze transitie naar een veranderend bewustzijn worden we opgeroepen om terug te keren naar die plek, van binnen en van buiten en om onze relatie ermee vaak opnieuw te onderzoeken.

De Aardester Chakra is het energiecentrum dat ons in staat stelt om in de verankering en het gevoel van aarding te komen dat nodig is om door zulke vluchtige en grillige tijden te navigeren. Wanneer onze Aardester Chakra in balans is, bewegen we op een meer uitgelijnde en harmonieuze manier. Alles om ons heen kan uit elkaar vallen en toch weten we dat we verankerd zijn in iets groters, iets dat onwrikbaar is! Dit is de kracht en het geschenk van een uitgelijnde Aardester Chakra.

De Aardester Chakra bevindt zich ongeveer 30 cm onder onze voeten en het is in dit chakra dat we onze verbinding met de Moeder, de botten van onze voorouders, de feeën, de edelsteen en minerale geesten en het collectieve bewustzijn van de planeet opnieuw bezoeken. Dit chakra is het fundament waar we aandacht aan moeten besteden en waar we naar moeten streven als we een gestage en evenwichtige stroom van energie in de hogere chakra’s willen ervaren.

De Wortelchakra is onze zetel van stabiliteit en veiligheid. Wanneer de Wortelchakra uitgelijnd, actief en helder is, bewegen we ons door de wereld met een diep gevoel van vertrouwen en gemak, omdat we weten dat we vastgehouden, ondersteund en veilig zijn. De Wortelchakra bevindt zich aan de basis van onze ruggengraat, of staartbeen, en als de Aardester Chakra is het een belangrijk onderdeel van de basis die zorgt voor een gezonde stroom van energie van de onderste chakra’s naar de hogere chakra’s.

Als onze Wortelchakra niet goed werkt, is niets in onze respectieve werelden logisch. Hoe hard we ook proberen, niets voelt stevig of veilig aan. We zijn uit balans en als gevolg daarvan zeer open en vatbaar voor angst, zorgen, stress, eenzaamheid en andere laag-vibrerende energieën en ervaringen. Dit is veel van wat we op dit moment als collectief ervaren: onevenwichtige Aardester – en Wortelchakra’s.

Hoe kunnen we terugkeren naar een groter gevoel van veiligheid en stabiliteit in tijden waar niets meer hetzelfde blijft, als oude waarheden afbrokkelen et cetera? Er wordt van ons gevraagd om te vertragen, stil te zijn en te luisteren. Door te luisteren kunnen we afstemmen op wat onze ziel verlangt en kunnen we duidelijker de boodschap horen die Gaia voor ons individueel heeft, die vervolgens het collectief beïnvloedt en vormt.

Enkele eenvoudige tips die je faciliteren om je te helpen je Aardster en Wortelchakra’s te gronden en in balans te brengen:


1) Verstilling
Vertrouw je erop dat je wordt doordrongen in de liefde van de Bron? Weet je nog dat je altijd omringd bent door je engelen, voorouders en de wijsheid van de onzichtbare rijken en dat uiteindelijk alles altijd goed komt? Als je twijfelt en als deze vragen je wat een ongemakkelijk gevoel geven , adem dan in en weet dat het goed is. Hoe weet je anders waar genezing nodig is als je niet de tijd neemt om bij jezelf te gaan zitten en het te vragen? Overschouw de gebieden in je leven waar je je niet stabiel, veilig, gegrond en beschermd voelt. Je kunt dit alles op schrijven in een dagboek: hiermee begin je het proces van erkenning, wat de ruimte creëert voor heling. Wees tijdens dit proces vooral eerlijk en zachtaardig voor jezelf. En wanneer oordelende gedachten naar boven komen ( wat ze ongetwijfeld zullen doen) neem die gedachten waar, raken je gedachten je gevoelens en emoties aan, neem waar, adem rustig diep in en uit en laat elke gedachte, gevoel en emotie voorbij gaan. Je kunt je voorstellen dat je die gedachten en eraan verbonden gevoelens en emoties in een ballon verzamelt en het touwtje van de ballon laat wegvliegen. Hoe vaker je dit doet met zich herhalende gedachten emoties en gevoelens, hoe lichter het wordt in je hoofd en je hart.

2) Dankbaarheid
Ik kan niet genoeg uitdrukken hoe dankbaarheid het anker is dat ervoor zorgt dat we niet wankelen en meegesleurd worden door de golven van angst, paniek, frustratie et cetera. Als je geen dankbaarheidsoefening hebt of een beetje inconsistent bent geweest met de jouwe, is dit het moment om er consequent een te cultiveren. Reserveer 5-10 minuten van je dag, ofwel aan het begin of voor het slapen gaan, en erken – hardop of door het op te schrijven – waar je dankbaar voor bent. Zie de ogenschijnlijk kleine dingen niet over het hoofd ziet, want elk moment biedt ons altijd de kans om ergens dankbaar voor te zijn als we er open voor staan en ons ervan bewust zijn. Door dankbaarheid te cultiveren, verankeren we ons in de waarheid dat er altijd voor ons gezorgd wordt en dat er nooit een moment is waarop het universum ons geen berichten stuurt dat het ons ziet, hoort, voelt en voor ons zorgt.

3) Treed naar binnen
Meditatie, of in het innerlijke heiligdom van je geest, lichaam en ziel komen, is een essentieel onderdeel van elke spirituele oefening. Niet alleen helpen 10-15 minuten meditatie om je geest leeg te maken en je op een duidelijk pad voor de dag te zetten, maar het stelt je ook in staat om verbinding te maken met het grotere bewustzijn en vanuit deze ruimte inzichten te ontvangen over hoe je van dienst kunt zijn voor de mensheid, onze planeet en alle wezens. Er is er maar één nodig, en als ieder van ons zijn steentje bijdraagt om beschikbaar te zijn voor aarding en verbinding, zullen onze inspanningen over de hele wereld worden gevoeld.

4) Ga naar buiten
Zet indien mogelijk je voeten op de aarde, in direct contact met de vruchtbare grond van Moeder Aarde. Sta rechtop als een sequoiaboom. Voel de energie terwijl het naar beneden circuleert in de kern van de aarde en weer omhoog. Terwijl de energie omhoog reist naar de Bron en dan terug naar beneden door je kruin, zijn weg naar beneden langs je ruggengraat, je benen en voeten, en weer de aarde in, waar deze dans gaat door. De waarheid is dat deze uitwisseling van energie altijd plaatsvindt, zelfs als we ons er niet bewust van zijn. Er is NOOIT een moment dat je niet verbonden bent met de Bron en de Aarde. Nooit. Door je bewust te worden van deze onbreekbare relatie, cultiveer je een vrede die door niets kan worden beïnvloed of bedreigd, omdat je weet dat je in de goddelijke stroom en circulatie van het leven bent.

5) Vergeef
Veel van de energieën die we nu tegenkomen, in onszelf en in de fysieke wereld, komen naar boven voor bevrijding, transmutatie en vergeving. Ons gevoel van stabiliteit en veiligheid wordt bedreigd als we vasthouden aan die dingen, ervaringen en herinneringen die ons niet langer dienen – de spijt, de pijn, de woede, het verdriet. Waar heb je aan vastgehouden dat je in werkelijkheid tegenhoudt? Wie, aan deze kant of voorbij de Sluier, gijzelt jou? Waar heb je een gevoel van schijnveiligheid en identiteit ontwikkeld? Wat heeft volhouden/vasthouden je opgeleverd? Wanneer we duidelijk krijgen hoe we ons eigen gevoel van veiligheid hebben aangetast door anderen verantwoordelijk te houden voor onze vitaliteit en levendigheid, leggen we onze kracht terug in onze handen en sluiten we ons aan bij de waarheid dat niets ons ooit echt kan schaden of kwetsen. Ervaringen en mensen komen in ons leven om ons te leren en te helpen op ons pad van expansie – ze helpen ons groeien.

6) Helen met kristallen
Er zijn zoveel krachtige stenen en edelstenen die helpen om grillige energieën te gronden, te verankeren en te stabiliseren. Kristallen helpen om je terug te brengen in een staat van gecentreerde vrede en kalmte. Dit is het moment om ze naar buiten te brengen, met hun helende medicijn te werken en door middel van contemplatie hun unieke kenmerken te onderscheiden. Het mooie van kristallen en edelstenen is dat ze er zijn om je te ondersteunen en het beste werken wanneer er een bewuste verbinding wordt gecreëerd. Omdat ze afkomstig zijn van de rijke bodem van de aarde, zijn ze doordrenkt met aardse wijsheid en heling. Ze kunnen dienen als krachtige hulpmiddelen om tijdens meditatie vast te houden voor aarding, bescherming en nog diepere verankering in Gaia’s energetische omhelzing. Een paar kristallen zijn Tibetaans kwarts voor diepe genezing en verbinding met de aarde, granaat om uitdagingen met gemak, gratie en kracht te overwinnen, zwarte toermalijn voor bescherming en aurazuivering, rode jaspis voor kracht en vastberadenheid te midden van uitdagingen, en versteend hout voor voorouderlijke wijsheid en verbinding.

Mogen we altijd onthouden dat onze troost, onze veiligheid, onze zekerheid te vinden is in de armen van de Moeder, die ons altijd vasthoudt. En zo is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *