Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Stier 19 mei 2023

De nieuwe maan in Stier op 19 mei 2023 heeft een aardende trilling, waardoor we ons wezen opnieuw in evenwicht kunnen brengen en ons opnieuw kunnen verbinden vanuit onze innerlijke flow. We hebben veel meegemaakt sinds de laatste maancyclus en nu krijgen we een moment om stil te staan.

Hoewel deze pauze ons de kans geeft om onszelf te centreren, stroomt er ook wat krachtige energie door op het moment van deze Nieuwe Maan, die onze Zonnevlecht ( solar plexus) activeert en ons uitnodigt om ons opnieuw te verbinden met onze innerlijke Kern- en Zijnskracht.

De nieuwe maan in Stier is ons anker
De Nieuwe Maan in Stier markeert de eerste maancyclus sinds het begin van het eclipsseizoen. Met een nieuwe maancyclus hier, kunnen de transformerende en misschien zelfs chaotische energieën van de verduisteringen tot rust komen en naar de achtergrond van ons leven vervagen.

Verduisteringen hebben de neiging om verandering, ontwaken, transformatie en verschuiving te brengen. Ons leven, of misschien zelfs ons perspectief, kan er heel anders uitzien dan toen de verduisteringen voor het eerst begonnen op 19 april.

Verduisteringen kunnen kwantumsprongen maken, waardoor ons spirituele pad voorwaarts wordt versneld, dus als je je op een kruispunt, in het ongewisse of in een geheel nieuw territorium bevindt, kunnen de trillingen van deze nieuwe maan helpen om te gronden en te stabiliseren.

Stier is een teken dat geassocieerd wordt met stabiliteit en veiligheid, en dat is precies wat deze Nieuwe Maan te bieden heeft. Hoe creëer je meer zekerheid in je leven? Welke stappen kun je nemen om je stabieler en zekerder in jezelf te voelen?

Problemen die rond deze nieuwe maan opduiken, kunnen heel goed verband houden met onbewuste gevoelens van onzekerheid of een gebrek aan eigenwaarde. Besteed aandacht aan alles wat ongemakkelijk is op dit moment en kijk of je onzekerheden een rol spelen.

Waarnemen bij jezelf waar je je ongemakkelijk bij voelt, is ook een constructieve gewoonte die bijdraagt aan een groeiend gezonde eigen-waarde. Je ankert vanuit jouw unieke waarachtig Zijn. Jouw waarheid. Onthoud dat je ongemakkelijk voelen een teken is dat je groeit! Door waar te nemen, ontdek je wat er aan ten grondslag ligt. Diepere laagjes worden ont-dekt, Je hebt niet alle antwoorden nodig, alleen enig bewustzijn is vaak voldoende. Door steeds bij jezelf waar te nemen welk laagje er wordt aangeraakt en hoe je dit laagje kunt helen/transformeren , zul je uiteindelijk merken dat je steeds minder last lijkt te hebben van dingen!

Als je ongehaast je ruimte neemt om te ontdekken, als je het leven vanuit een gevoel van schaarste ombuigt naar leven vanuit scheppen en creëren, verbonden bent met je ware Kernkracht, komen onzekerheden minder naar binnen. binnen . Het leven zal altijd om ons heen bewegen en verschuiven, maar in ons innerlijke wezen kunnen we die veiligheid creëren die bijdraagt aan een gelijkmoedig en gelijkmatig leven. Stel dat je je op dit moment vergelijkt met X of Y, neem waar dat je dit doet en welke invloed dit op je heeft. Elke keer je afdwaalt naar vergelijk, herken en erken dat het gebeurt. Maak de beweging telkens terug naar jezelf.


Stier wordt geregeerd door de planeet Venus, die verbonden is met liefde, schoonheid, geld, relaties en plezier. Onderdompelen in enkele van de lichtere trillingen van dit sterrenbeeld kan ons eraan herinneren om te vertragen en het plezier te vinden dat volgt wanneer we tijd vrijmaken om te pauzeren en gewoon van het leven te genieten.

Waardoor voel je je getroost? Wat geeft jou een hartverwarmend gevoel? Wat stelt je in staat om je waakzaamheid te laten verslappen en de warmte en steun van de wereld om je heen te ontvangen? Het zijn beladen vragen, maar leun op deze ideeën onder de nieuwe maan van mei. Werk eraan om jezelf een gevoel van comfort te geven op welke manier dan ook. Geef er je eigen invulling en betekenis aan. Zorg ervoor dat het bij je past. Dat het goed voelt zoals het is. Merk je op dat je je blik vestigt op X of Y en je uit je kern Zijn wordt geslingerd. Herken en erken het. Buig het om. Naar jezelf.

Een nuttig ding om te onthouden tijdens deze Stier Nieuwe Maan, is dat we geen grootse dingen hoeven te zoeken. Kleine, simpele genoegens of verwennerijen kunnen net zo effectief zijn, zoals dat heerlijke stuk taart dat je aan je oma doet denken, of een kopje thee op het terras, of een uur eerder naar bed gaan. Geef jezelf toestemming om te vertragen. Geef prioriteit aan kleine genoegens en aflaten en kijk hoe ze je humeur veranderen.

Jupiter en Pluto zullen beide op nul graden van hun respectievelijke sterrenbeelden staan onder deze Nieuwe Maan. Jupiter zal in Stier staan en Pluto in Waterman. Dit is een zeer krachtige dynamiek van energie en zal worden versterkt door de energieën van de nieuwe maan.

Nul wordt beschouwd als een karmische graad van de dierenriem en duidt op het bereiken van die nulpuntstoestand. Dit is de staat van neutraliteit waar niets donker is en niets licht. In de nultoestand zijn we één met al het leven. En in deze nultoestand vindt creatie plaats.

Jupiter en Pluto op nul, ontsluiten een krachtig portaal van energie dat we kunnen gebruiken om te manifesteren en een nieuwe visie voor ons leven te creëren. We kunnen deze energie ook rechtstreeks in onze zonnevlecht stralen, om onze gevoelens van doelgerichtheid, kracht en innerlijke kracht op te laden.

Breng je bewustzijn voor een moment naar je zonnevlecht. Onze zonnevlecht zit in het nulpunt van ons lichaam, precies daar waar je navel zit. Het gloeit als een helder geel licht en is een van je krachtigste verbindingen met Bronenergie en je persoonlijke kracht. Reis even naar deze plek en zie je eigen innerlijke zon sterk en helder stralen.

Het opladen van onze zonnevlecht kan helpen om onze gevoelens van motivatie en daadkracht te vergroten, ons te helpen geïnspireerd te raken om een solide, geaarde basis voor onszelf te creëren. Het kan ons ook ondersteunen om onze intenties tot leven te brengen. Het opladen van de zonnevlecht kan ook onze maag en spijsvertering versterken, waardoor we niet alleen de voedingsstoffen die we binnenkrijgen, maar ook de energie die we binnenkrijgen, kunnen assimileren en verwerken.

Venus is niet de enige Godin die actief is onder de Stier Nieuwe Maan. De Hawaiiaanse vruchtbaarheidsgodin Haumea is ook actief en vormt een T-vierkant met Jupiter, Mars en Pluto. Dit zal de zeer creatieve nulpuntenergieën versterken, maar ook wat spanning creëren.

Telkens wanneer we dergelijke spanning hebben, is dit meestal een teken van het universum dat we iets in ons leven moeten ondernemen. Als de spanningen te groot worden, moet er iets wijken om meer ademruimte te creëren.

Als je je opgebrand of overweldigd voelt, of als er iets opkomt tijdens deze nieuwe maan, kan het zijn dat je de spanning moet loslaten door te bewegen. De beweging kan subtiel of luid zijn, maar meer ruimte creëren voor de spanning om te vloeien zal helpen om gemak te brengen.

Een T-vierkant staat bekend als een uitdagende uitlijning, maar het is in die uitdagingen dat we vaak merken dat we de beste beslissingen nemen en de meest gunstige levensveranderingen maken.

Met al deze vruchtbare energie die vanuit Stier, Venus en Haumea naar binnen stroomt, zal dit ook de creatieve, vruchtbare energieën om ons heen versterken. Werk met deze creatieve energie op welke manier dan ook. Je kunt het ook gebruiken om je kansen op bevruchting te vergroten.


De Stier Nieuwe Maan van mei 2023 brengt een paar verschillende energiestromen met zich mee om mee te werken, maar de meesten van ons zullen er baat bij hebben door af te stemmen op de geaarde, stabiliserende trillingen die het biedt.

We hebben de laatste tijd veel transformerende energieën meegemaakt, dus het zal nuttig zijn om wat tijd te hebben om ons lichaam en onze geest te centreren, te gronden en terug te brengen naar een nultoestand.

Vanaf deze plek kunnen we dan nadenken over het opladen van onze zonnevlecht en manifesteren door middel van onze scheppingskrachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *