Geplaatst op Geef een reactie

Astro update Juni 2023

Juni 2023 voelt als twee verschillende maanden in één. In het eerste deel van de maand is er een gevoel van op en neer energie. We kunnen ons een beetje verstrooid voelen, of merken dat we heen en weer slingeren door perioden waarin we op het goede spoor zitten en dingen voor elkaar krijgen, en vervolgens uitstellen, het gevoel hebben vast te zitten of ons inactief voelen.

In de tweede deel hebben we een ongelooflijke stroom vrouwelijke energie. Deze energie zal ons leiden om met ons hart te werken en ons te verbinden met de wijsheid van het gevoel. We voelen ons misschien meer in contact met ons lichaam en extra gevoelig voor de wereld om ons heen.

Relatieproblemen kunnen ook voor ons opkomen, of we vragen ons gewoon af wie we zijn in onze partnerschappen en wat ze uit ons halen.

In de tweede helft van juni voelt de energie langzamer aan en bevinden we ons misschien meer in een passieve staat. Hoewel deze passieve toestand soms een beetje plakkerig kan aanvoelen, ligt hier ook schoonheid in het meegaan met de stroom, overgave en gewoon accepteren waar we zijn in ons leven.

Soms kan het accepteren van de dingen zoals ze zijn de grootste veranderingen en verschuivingen met zich meebrengen.

Als we het einde van de maand bereiken, zullen we drie planeten in retrograde hebben, en Venus zal over een paar weken ook volgen. Al deze retrograde energie kan zeker een vertraging veroorzaken en kan ons natuurlijk leiden om na te denken en naar het verleden te kijken voordat we verder kunnen gaan.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste data voor de maand en hoe je met de energieën kunt werken –

1 juni: Mercurius verlaat de schaduwfase

Mercurius, de planeet van communicatie, is nu weer op het goede spoor na zijn retrograde reis op 21 mei. Mercurius staat bekend als de boodschapper van de goden, dus let op alle berichten of inzichten die op jouw manier worden afgeleverd. Als je de afgelopen weken technologische ongelukken, vertragingen, miscommunicatie of contractgeschillen hebt ervaren, merk je misschien dat de zaken vanaf dit punt soepeler verlopen.

3 juni: Boogschutter Volle Maan

De Boogschutter Volle Maan is veel lichter dan degene die we de afgelopen maanden hebben meegemaakt. Het bevat een speelse vibratie en herinnert ons eraan tijd te maken voor lichtheid, vreugde en avontuur. Hoe kun je deze kwaliteiten in je leven brengen? Saturnus, onze meesterleraar en de planeet van karma, zal ook worden geactiveerd onder deze Volle Maan, dus ook al moeten we een aantal uitdagende lessen leren en misschien zelfs wat karmische schulden afbetalen.

5-6 juni: Venus gaat Leeuw binnen

Venus die Leeuw binnengaat, is een zeer belangrijke kosmische gebeurtenis om op te letten. Besteed aandacht aan wat er op deze dag gebeurt rond hartzaken en met je financiën, aangezien dit een aanwijzing kan zijn voor de thema’s waarmee je de komende maanden zult werken. Terwijl Venus door Leeuw reist, zal het op 23 juli retrograde stationeren. Venus retrograde slechts ongeveer elke 18 maanden, waardoor het deze zeldzame energie is om mee te werken. Venus Retrograde is een tijd van hartopening. We worden vaak geleid om wonden rond ons hart die de stroom van liefde blokkeren, te reinigen en te herstellen. Tijdens een Venus Retrograde kunnen we ook thema’s onderzoeken rond onze relatie met geld en of we genoeg plezier of vreugde voelen in onze dagelijkse routines. Venus in Leeuw kan ons ook aan het denken zetten over passies, doelen en hoe we echt kunnen schitteren. Venus staat tot oktober in Leeuw, dus dit zullen de komende maanden allemaal krachtige thema’s voor ons zijn.

11 juni: Pluto Retrograde Keert terug naar Steenbok

Pluto stond op 1 mei retrograde in het teken Waterman, maar op 11 juni gaat hij naar Steenbok, waar hij de rest van 2023 zal blijven. Pluto verandert ongeveer elke twee decennia van teken, waardoor deze overgang tussen Waterman en Steenbok zeldzaam en extra speciaal is! Pluto ging in maart van dit jaar voor het eerst naar Waterman, dus terwijl we net beginnen met het uitpakken van deze cyclus, lijkt het erop dat we een beetje op adem komen. Terwijl Pluto terugkeert naar Steenbok, zal de toon veranderen en kunnen we merken dat we transformaties uit het verleden opnieuw bekijken. Pluto ging voor het eerst Steenbok binnen in 2008, en hoewel de meesten van ons niet zo ver terug zullen kijken, zouden we de periode tussen oktober 2022 en maart 2023 opnieuw kunnen bekijken. Overweeg alle veranderingen, omwentelingen of transformaties die hebben plaatsgevonden en bewonder hoe ver jij bent gekomen! Hoewel Pluto in Retrograde geen nieuwe informatie zal oproepen, zal het je helpen om de nieuwe energieën die nu in je leven zijn gekomen, te verfijnen. Pluto Retrograde is ook een tijd waarin we dieper in ons onderbewustzijn kunnen duiken om lagen af te pellen en een grotere waarheid te onthullen. Hierdoor is het een goede gelegenheid om helend werk te doen en trauma’s op te ruimen.

11-12 juni: Venus in Leeuw Vierkant Jupiter in Stier

Dit is een prachtige energie om mee te werken! Het combineert de perfecte hoeveelheid creativiteit vermengd met actie ondernemen. Soms kunnen we passief zijn met onze creatieve projecten en visies, maar op die dagen geeft de kosmische lucht ons een boost en herinnert ons eraan om verder te gaan met onze creaties. Dit is een fantastische gelegenheid om die creatieve projecten aan te pakken die je wilt voltooien, vooral als ze uitdagend zijn.

17 juni: Tweeling Nieuwe Maan

Deze Nieuwe Maan heeft een vriendelijke toon en inspireert ons om te genieten van het gezelschap van anderen! We kunnen ons bijzonder sociaal voelen of misschien aangetrokken om ons verhaal op de een of andere manier te delen. Er is ook prachtige romantische energie verbonden aan deze Nieuwe Maan, die ons leidt om optimistisch te zijn over zaken van het hart. Als je onlangs een breuk hebt doorgemaakt, is deze Nieuwe Maan een krachtige brandstof voor een nieuw begin. Je kunt de energie gebruiken om je te concentreren op eigenliefde en om intenties te stellen voor je volgende relatie. Er is ook sterke energie aanwezig , die ons eraan herinnert onze vaardigheden en talenten te eren, ongeacht onze relatiestatus. Soms kunnen we ons gevoel van onafhankelijkheid verliezen en de gaven vergeten die we in ons hebben als we samenwerken met anderen. Soms kunnen we zelfs merken dat we de ondersteunende zijn in de relatie terwijl de andere persoon zijn dromen waarmaakt. Deze Nieuwe Maan vraagt om het creëren van meer balans en zal je helpen herinneren om je onafhankelijke pad te vinden, ongeacht je relatiestatus.

17 juni: Saturnus Retrograde in Vissen

Saturnus retrograde op dezelfde dag als de Nieuwe Maan, waardoor zijn energie wordt versterkt. Saturnus ging in maart 2023 naar Vissen, dus dit is de eerste keer in bijna 28 jaar dat we een Saturnus Retrograde in Vissen meemaken! Saturnus is onze meesterleraar en de Heer van Karma. Tijdens deze retrogradeperiode worden we uitgenodigd om lessen en leringen uit ons verleden te herzien, gewoon om er zeker van te zijn dat we ze begrepen hebben! We kunnen heel goed merken dat thema’s die in maart de overhand hadden, terugkomen voor verdere inspectie. Saturnus kan uitdagingen met zich meebrengen, en zijn retrograde kan die uitdagingen dichter aan de oppervlakte brengen. Maar met Saturnus is het onze taak om naar voren te treden en verantwoordelijkheid te nemen. Saturnus brengt nooit een uitdaging met zich mee die we niet aankunnen, dus vertrouw erop dat je door alles heen kunt navigeren!

18 juni: Zon Vierkant Neptunus

Neptunus is de planeet van illusies, dromen, creativiteit en onvoorwaardelijke liefde. Het wordt beschouwd als het hogere octaaf van Venus. Op deze dag kunnen we de energie van Neptunus met meer gemak kanaliseren. We voelen ons misschien extra creatief, meer in contact met ons hartcentrum, en onze dromen kunnen levendiger en profetischer zijn. Neptunus kan echter ook illusies creëren en daarmee kan een mentale mistigheid en een gevoel van verwarring ontstaan. Vertrouw op je instinct, vooral onder deze afstemming. Zorg ervoor dat je geen beslissingen neemt door een roze bril. Gebruik deze energie om creatieve projecten en zelfexpressie aan te wakkeren.

19-20 juni: Venus gaat de schaduwfase in

De aanstaande retrograde van Venus is een van de grootste kosmische gebeurtenissen van het jaar. Op dit moment glijdt Venus in de schaduwfase, wat betekent dat ze zich begint te ontspannen voor haar retrograde reis. Oude astrologen geloofden dat wanneer een planeet retrograde gestationeerd was, deze de onderwereld binnenging en dieper de onderbewuste en verborgen rijken van het leven binnendrong. Het is op dit punt dat Venus begint met de voorbereidingen voor haar onderwereldreis. We kunnen misschien nog niet begrijpen wat er gaat komen, maar thema’s die nu aan de orde komen met betrekking tot liefde, geld, schoonheid en relaties, zullen de komende maanden waarschijnlijk in een of andere vorm terugkomen.

21 juni: zonnewende/zon gaat kanker binnen

Het Kreeftseizoen breekt aan op de heilige zonnewendedag. Op deze dag gaat het energieraster van de planeet naar een hogere harmonie, waardoor de sluier dunner wordt en we gemakkelijker toegang krijgen tot de geest der dingen. Nu de sluier dun is, worden onze intenties en vibraties ook krachtiger. De zonnewende markeert ook het officiële begin van de zomer op het noordelijk halfrond en het begin van de winter op het zuidelijk halfrond. De zon die uit het sprankelende Tweelingen naar de gevoelige Kreeft beweegt, zal ons leiden om meer in contact te komen met ons hart en lichaam. Kreeft is ook een teken dat wordt geassocieerd met loyaliteit, familie en het creëren van een thuisgevoel. Met al deze energieën geactiveerd, wil je misschien ritueel werk verkennen, een band met de natuur opbouwen en het wisselen van de seizoenen vieren.

21 juni: Ceres gaat Weegschaal binnen

Ceres, de godin-asteroïde van graan en oogst, gaat de door de godin geregeerde Weegschaal binnen en creëert een instroom van voedende, ondersteunende en regeneratieve energie. Deze energie komt het best tot uiting door de vrouwelijke principes van meegaan met de stroom, toestaan en overgeven. Verbind dit aan de sterke Venus-energie die momenteel ook door onze kosmische luchten stroomt, het lijkt er echt op dat we geleid worden om een plaats van vertrouwen en toestaan binnen te stappen.

30 juni: Neptunus Retrograde

Neptunus voegt zich bij zowel Pluto als Saturnus terwijl het retrograde gaat. Het hebben van drie planeten in retrograde, plus Venus onderweg, kan een vertragend effect hebben in onze kosmische hemel. Het kan zijn dat we van nature terugkijken om vooruit te komen. Neptunus is de planeet van creativiteit, illusies en dromen. In retrograde kan het de sluier oplichten en ons leiden om de waarheid te zien. We hebben de dingen misschien niet eerder duidelijk gezien, maar nu kunnen we zien wat er achter de schermen gebeurt. Zie dit als een goochelaar die een truc onthult. Wat je zag was slechts een illusie, maar nu je weet hoe het werkt, creëert het een verschuiving. Deze verschuiving kan groot of klein zijn, afhankelijk van waar je bent in je eigen leven. Er is nu een hogere waarheid gevonden en deze hogere waarheid zal blijven evolueren naarmate jullie groeien in bewustzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *