Geplaatst op Geef een reactie

Volle Maan in Boogschutter 4 Juni 2023

De volle maan van juni, meestal de laatste volle maan van de lente of de eerste van de zomer, wordt traditioneel de Aardbeienmaan genoemd. Hoewel aardbeien zeker een roodachtig roze kleur hebben en rondachtig van vorm zijn, heeft de oorsprong van de naam ‘ Aardbeienmaan’ niets te maken met de tint of het uiterlijk van de maan, ondanks de suggestieve beelden. Een maan ziet er meestal roodachtig uit als hij dicht bij de horizon staat, omdat de lichtstralen door de dichtste lagen van de atmosfeer moeten gaan.

De Volle Maan in Boogschutter op 4 juni vormt niet één, maar twee astrologische patronen die bekend staan als een ‘T-vierkant’. De eerste hiervan is een oppositie gevormd tussen de zon en de maan – typerend voor een volle maan – met een vierkant naar Saturnus. De tweede is een oppositie tussen Mars en Pluto, met een vierkant naar Jupiter.

Boogschutter staat bekend als een teken van positiviteit, groei en avontuur. Van filosofie en spirituele vrijheid. Van reizen en kennis. Met deze twee krachtige patronen die zich vormen in de lucht boven deze Volle Maan, is er een gevoel dat deze Boogschutter-thema’s een beetje een kosmische strijd kunnen worden. We kunnen merken dat we vechten voor onze vrijheid, grenzen verleggen, door onzekerheid navigeren of te maken hebben met uitputting.

T-vierkanten hebben de kracht om grote veranderingen weer te geven, maar het vergt inspanning en toewijding aan de reis. En tenslotte gaat Boogschutter over het maken van een reis – of dat nu een innerlijke of uiterlijke ervaring is. Nadenken over onze persoonlijke reis van de afgelopen maanden is de sleutel tot duidelijkheid over wat er zich momenteel ontvouwt.

Vergeet niet dat elk patroon een doel heeft. T-vierkanten kunnen heel bijzonder zijn, omdat ze karaktervorming en succes mogelijk maken – als we er hard aan werken. Aangezien Saturnus zich aan de top (middelste punt) van het T-vierkant van de Volle Maan bevindt, is dit de energie die waarschijnlijk het meest voor de hand ligt en krachtig is. Saturnus gaat over het werk. De discipline. De grenzen die we moeten creëren – vooral vanwege het feit dat hij momenteel grenzeloze Vissen doorkruist.

Er ligt een sterke spirituele nadruk op deze Volle Maan. Het kan zijn dat we verouderde geloofspatronen en oude ideologieën moeten loslaten, hoe moeilijk dat ook is.

Het is tijd om naar voren te treden en onze Innerlijke Guru terug te winnen, in plaats van voortdurend buiten onszelf te zoeken naar begeleiding.

Onze waarheid erkennen is belangrijk. Het onder ogen zien van onze fouten, tekortkomingen en het vinden van vergeving is nog belangrijker.

Het loslaten van fouten en mislukkingen uit het verleden van de afgelopen maanden zal ons helpen om vrij te komen. Het accepteren van onze grenzen is een teken van volwassenheid bij deze Volle Maan.

Vrijgevochten Boogschutter is een teken van de strijd, maar met Saturnus die op ons neerkomt, zijn de verantwoordelijkheden onvermijdelijk. Toch worden we beloond voor acceptatie. Dat wil zeggen, als we ons openstellen voor de mogelijkheid dat deze energie voor ons werkt in plaats van tegen ons.

De heerser van deze lunatie – Jupiter – is de top of het middelpunt van het tweede vaste T-vierkant. Onlangs aangekomen in Stier, is er een uitgebreide energie rond de onderwerpen van dit aardeteken – schoonheid, liefde, relatie, veiligheid en stabiliteit.

Maar nu Pluto en Mars tegenover elkaar staan, met Jupiter in het midden, ontstaat er een machtsstrijd. Er kan een potentieel intense situatie ontstaan, die van ons vraagt standvastig te zijn en niet te worden geduwd, gedwongen of geleid in een situatie die niet goed of gezond voor ons voelt.

Misschien moeten we koppigheid of inflexibiliteit overwinnen, zodat we meer flow kunnen vinden. Misschien moeten we zelfs de behoefte aan absolute controle loslaten – wat nooit gemakkelijk is met deze gefixeerde energieën.

Onze les tijdens deze dynamische Volle Maan is om de tegenstrijdige driften die kunnen ontstaan te lokaliseren en er vrede mee te sluiten.

Om geloof in evenwicht te brengen met logica. Dat accepteren met grote vrijheid, brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het groeipotentieel op dit moment is exponentieel. Toch moeten we niet vergeten dat geen enkele grote prestatie zonder groeipijnen komt.

Verdieping:

De Zon in Tweelingen vormt een oppositie met de Maan in Boogschutter. De Volle Maan is een tijd van hoogtepunt en de belofte van vervulling van dat wat met de Nieuwe Maan was begonnen. Het is een emotionele tijd – een tijd van romantiek, bevruchting en relaties.

We worden ons meer bewust van wat er ontbreekt of ontbreekt in ons leven, met name met betrekking tot leren, avontuur, levendig leven, communiceren, delen en woon-werkverkeer.

De polariteit Tweeling-Boogschutter is een mentale as, waarbij Tweelingen de ‘lagere geest’ vertegenwoordigt en Boogschutter de ‘hogere geest’ vertegenwoordigt. De Tweelingenzon moedigt ons aan om logisch na te denken, terwijl de Boogschuttermaan ons overhaalt om intuïtief te zijn en breder te denken. Boogschutter symboliseert de zoektocht naar betekenis en ideeën die zich uitbreiden naar het ‘hier en nu’. Tweelingen voelen zich redelijk op hun gemak in hun directe omgeving of buurt, terwijl Boogschutter ons stimuleert om daarbuiten te gaan.

Het verwaarlozen van een van de uiteinden van de as zal zeker een averechts effect op ons hebben. Idealiter zou er een balans moeten worden gevonden tussen de twee energieën, en dit is waartoe de Volle Maan ons uitnodigt.

Deze Volle Maan gaat over communicatie, houding en gevoel voor avontuur. Er is iets in ons aan het bouwen, en dit is het moment waarop de energie van de kosmos redelijk vereist dat we het naar buiten laten. De komende twee weken zullen we ontdekken wat dit voor ons betekent. Voorlopig kunnen we niet op onze gevoelens blijven zitten – we moeten ze uiten.

De lunatie verlicht dit conflict tussen logica en intuïtie/geloof. Met de maan vol en helder aan de hemel, vindt symbolische ‘ verlichting’ plaats in ons eigen leven.

Deze nieuwe gevoelens en onthullingen zijn echter emotionele, omdat er een gevoel van emoties in ons bewustzijn losbarst. Het is tijd om onszelf te uiten en dingen uit onze systemen te laten. Natuurlijk willen we daarbij enige voorzichtigheid betrachten, wetende dat wat er uit ons komt ongeraffineerd en nog niet bijzonder rationeel is.

❤

www.miekecoigne.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *