Geplaatst op Geef een reactie

Betekenis van de navel- Heling

De navel is de symbolische wortel van de mens.

Het is een teken van verbinding met de bron van het leven en alle levensvormen. Dankzij haar was je verbonden met je moeder terwijl je in haar baarmoeder zat. En ze was verbonden met haar moeder via haar navel, enzovoort. Pas later ontwikkelen het hart en de hersenen zich. Door de navel kreeg je de vitale energie van je moeder. Hierdoor werd je gevoed en emotioneel verbonden met je moeder. Deze ’emotionele’ navelstreng hield het ook de eerste paar maanden van je leven vol. De emoties van de moeder werden doorgegeven aan het kind en de stemmingen van het kind werden overgedragen aan de moeder.

De navel is het onmiskenbare en zichtbare bewijs dat je geen apart organisme bent, maar dat je verbonden bent met de Bron van het leven. Je bent je er misschien niet van bewust, maar je eerste stressreactie begint bij je navel. Als iemand je aanvalt of er gebeurt een ongeluk, dan voel je dat eerst in je navel.

De navel is ook een heel belangrijk helende element.

Het helpt om diep geblokkeerde emoties te deblokkeren door middel van een zachte, speciale vorm van massage of druk. In de Ayurvedische geneeskunde wordt er ook warme olie in gegoten, wat helpt bij de behandeling van vele aandoeningen en bij het ontgiften van het lichaam.

Er is ook een van de energiepunten in de buik die verantwoordelijk is voor het beheersen van de yin-energie of vrouwelijke energie (zuurstof). Deze plaats wordt in het Koreaans shingwol of “Gods plaats” genoemd en bevindt zich precies in het midden van de navel. Onder de navel, in de onderbuik, bevindt zich een energiecentrum waar levensenergie zich ophoopt.

Over de gehele lengte van je spijsverteringskanaal bevindt zich een enorm netwerk van zenuwcellen, het zogenaamde viscerale zenuwstelsel.

Ze zijn identiek aan die in de hersenen. De buikhersenen hebben ongeveer vijf keer zoveel zenuwcellen als de hersenen in het hoofd. Beide zenuwstelsels sturen constant informatie naar elkaar en zijn met elkaar verbonden via de nervus vagus.

90% van deze informatie loopt echter van de darmen naar de hersenen. De gezondheid van dit systeem beïnvloedt de gezondheid van het hele organisme. Het viscerale brein is de bron van onze emotionele intelligentie, terwijl het brein zich in het hoofd van logica en intelligentie bevindt.

Er zijn enorme hoeveelheden bacteriën in de viscerale hersenen die een belangrijke rol spelen bij de spijsvertering, opname van voedingsstoffen, vitamineproductie en metabolisme. Ze kunnen ook de hersenfunctie beïnvloeden en leiden tot gedragsveranderingen, en ze kunnen je humeur beïnvloeden.

De darmen produceren ook ongeveer 50% dopamine – de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor ons geluksgevoel. En het komt vrij wanneer je met anderen omgaat. Evenals 90% van de neurotransmitter serotonine, waardoor we ons vervuld voelen.

Al deze elementen spelen een sleutelrol bij het ontwikkelen van hogere gevoelens, d.w.z. empathie.

Telepathie is ook heel gebruikelijk op dit niveau van emotie. Het is een manifestatie van de hoogste harmonie, afstemming en openheid voor anderen. Het woord telepathie komt uit het Grieks en betekent tele of “ver” en patheia “gevoel”. Het bestaat erin uitsluitend via emoties met een ander mens te kunnen communiceren, zonder de zintuigen van het fysieke lichaam te gebruiken.

Levensenergie speelt een grote rol bij telepathie, waardoor we met anderen kunnen communiceren via de emoties die we uitademen met zuurstof. Hun psychische gevoel van empathie zal deze emoties oppikken via hun viscerale hersenen, die deze informatie vervolgens naar de hersenen zullen sturen waar het als een gedachte zal verschijnen.

Je kunt empathie herkennen aan ongemakkelijke fysieke gewaarwordingen of emoties die geen specifieke oorsprong lijken te hebben. Het kan zich ook manifesteren door fysieke pijn, angst, angst of verdriet.

De sleutel is om te begrijpen wanneer deze gevoelens en emoties van jou zijn en wanneer ze van iemand anders kunnen zijn. Ze hebben dus veel zelfbewustzijn nodig. Identificeer dus snel of er triggers zijn voor de sensaties die je ervaart.

Om echte empathie te ervaren, moet men een hoger bewustzijnsniveau bereiken. Wanneer je je niet bewust bent van je lichaam, als je de behoeften niet kunt herkennen, kun je de gevoelens van je lichaam over de emoties van andere mensen niet herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *