Geplaatst op Geef een reactie

Neptunus reist retrograde van 30 juni – 6 december 2023 in het teken Vissen

Neptunus is de heerser van water, spiritualiteit, intuïtie, creativiteit, illusies, bedrog, dromen, kunst, fantasie, amusement en geestverruimende substanties. Telkens wanneer de energie van Neptunus sterk is, werpt het een sluier op, wat soms mist of verwarring kan veroorzaken. Neptunus doet dit omdat het wil dat we verder kijken dan onze externe wereld en naar onze interne wereld gaan voor begeleiding. Als de buitenwereld mistig is, herinnert Neptunus ons eraan dat de enige plek om te kijken binnen is.

Wanneer Neptunus echter retrograde binnengaat, wordt de sluier opgelicht en worden we geconfronteerd met de waarheid. Illusies kunnen instorten en bedrog kan aan het licht komen. Neptunus retrograde kan onwaarheden onthullen of dingen die we misschien niet wilden zien.

Als we Neptuniaanse ondeugden hebben gebruikt om aan de realiteit te ontsnappen of onze waarheid te omzeilen, kan Neptunus retrograde een tijd zijn waarin we wakker moeten worden en de confrontatie moeten aangaan. Dit kan wel eens als heel lastig worden ervaren….ik merk dit vrij vaak in gesprekken met klanten.

De Neptunus Retrograde Cyclus 2023

Deze specifieke Neptunus retrograde cyclus zal ons helpen om terug te kijken op gebeurtenissen sinds 4 december 2022, om te zien of we de dingen met een gezonde dosis realiteit dienen te (her) bekijken. Misschien moeten we onze roze bril afzetten en de waarheid onder ogen zien.

Omdat Neptunus retrograde in zijn heersende teken Vissen is, ervaren we de diepste en meest volledige uitdrukking van de energie van Neptunus. Op persoonlijk vlak merken we misschien dat Neptuniaanse problemen waarmee we in december 2022 te maken hadden, op de een of andere manier terugkomen.

Wat we verder nog kunnen ervaren :

Creatieve blokkades

Als de planeet van creativiteit, verbeeldingskracht en dromen kan Neptunus retrograde soms creatieve blokkades creëren, maar dit is alleen in een poging om onze creatieve visie nieuw leven in te blazen. Hoewel we ons misschien afremmen of vastgelopen voelen (als het gaat om creatieve projecten waaraan we werken) zullen we waarschijnlijk nieuwe creatieve inspiraties en ideeën ervaren die ons werk naar een hoger niveau kunnen tillen.

Als je merkt dat je je creatief geblokkeerd voelt, respecteer dan dat er een wedergeboorte gaande is ( ik noem dit ‘ de onderstroom). Misschien wil je deze tijd ook gebruiken om een pauze te nemen van creatieve projecten en je meer te concentreren op de logistiek. Soms hebben onze creatieve processen een checklist en een plan nodig, en dit is dan een goed moment zijn om daaraan te werken.

Onze spirituele reis heroverwegen

Neptunus is de planeet van spiritualiteit, dus als het retrograde reist, kunnen we merken dat we onze spirituele overtuigingen en wat we als waar vasthouden, heroverwegen. We kunnen merken dat we neigen naar verschillende ideologieën of verschillende manieren van zijn. Als we dingen in ons leven hebben omzeild, kan Neptunus retrograde deze problemen naar de oppervlakte brengen en ons begeleiden om ze onder ogen te zien. Het is gemakkelijk om dingen die ons overkomen te minimaliseren in een poging om medelevend of de ‘sterke persoon’ te zijn, maar Neptunus retrograde is een goed moment om na te denken en een meer praktische, logische en kritische benadering van de situatie te kiezen. Neptunus retrograde kan ook realisaties brengen over het spirituele pad dat je hebt gevolgd en of het je tot vrede brengt of alleen maar je ego voedt.

Lessen rond onvoorwaardelijke liefde

Neptunus is ook de planeet van onvoorwaardelijke liefde, de liefde die buiten onze relaties ligt en verbonden is met het eeuwige deel van onze zielsessentie. Dit is de liefde die we zijn en de liefde waarnaar we zullen terugkeren. We zouden het ook Goddelijke Liefde kunnen noemen. Terwijl Neptunus retrograde reist, kunnen we ons uitgedaagd voelen om iets van deze Goddelijke Liefde te oefenen of er toegang toe te krijgen en het op onszelf te richten. We kunnen ook merken dat we die lijn dansen tussen erkennen dat we allemaal liefde zijn en liefde verdienen, grenzen stellen en ons niet laten misbruiken. Hoewel onvoorwaardelijke liefde een opmerkelijke spirituele oefening is, moeten we soms oefenen om lief te hebben op afstand en lief te hebben over onze eigen grenzen heen.

Reality-check!!!

Neptunus is de planeet van ontsnapping. De essentie ervan is verdwalen in een film, een stuk poëzie of getransporteerd worden naar een andere wereld in een fantasieroman. Hoewel al deze dingen geweldig zijn en hun plaats hebben, kan Neptunus Retrograde ons soms terug naar de realiteit brengen als we ze hebben gebruikt om voortdurend te ontsnappen aan het onder ogen zien van dingen. Met de Neptunus-sluier opgelicht, kunnen we gedwongen worden om dingen onder ogen te zien, de echte waarheid te zien en aan te pakken wat we probeerden te omzeilen. Neptunus regeert ook over verslaving aan geestverruimende middelen, dus problemen hiermee kunnen ook aan de oppervlakte komen tijdens deze retrograde periode.

Geheimen onthuld

Wanneer Neptunus retrograde reist, is het alsof je backstage toegang krijgt tot wat er achter de schermen gebeurt. Daar kun je zien wat echt is en wat niet. Terwijl Neptunus retrograde reist, kan het de sluier oplichten, waardoor we de waarheid kunnen zien. Als iemand bedrieglijk is geweest, of als je de waarheid hebt genegeerd, kan Neptunus je dwingen om het onder ogen te zien. Neptunus retrograde kan soms zijn alsof je een roze bril afzet en de realiteit ziet van wat er om je heen is. Het kan ontwaken brengen en de waarheid onthullen. Maar ook al kan dit een uitdaging zijn, vertrouw erop dat je er klaar voor bent!

Reflectie tijdens de Neptunus Retrograde 2023

1.) Denk na over een recente situatie waarin je bepaalde uitdagingen of negatieve aspecten over het hoofd hebt gezien of hebt afgewezen. Welke specifieke details of factoren negeerde je? Hoe kan het erkennen van deze realiteiten je besluitvorming of acties hebben beïnvloed?

2.) Schrijf alle blokkades op waarmee je in je creatieve proces te maken hebt gehad. Wat denk je dat de onderliggende oorzaken van deze blokkades kunnen zijn?

3.) Herinner je het volgende: “Door mijn intuïtie te laten leiden, kan ik meer op één lijn komen met mijn ziel door …”

4.) Maak een lijst met dingen die je inspireren en integreer deze in je dagelijkse leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *