Geplaatst op Geef een reactie

Actieve meditatie Har Hare Hari Wahe Guru

Als ik ervaar dat ik teveel hoofd-energie heb opgebouwd, zeker na het onder meer schrijven van blogs, voel ik dat het tijd is om de energie te kanaliseren via onder andere chanten.

Deze actieve vreugdevolle meditatie deel ik van harte. Je kan het in een groep maar ook alleen doen. Groepsenergie is uiteraard krachtiger, omdat je de energie samen uitwisselt en deelt in vreugde.

Deze meditatie omvat de mantra HAR HARE HARI WAHE GURU. Terwijl je deze meditatie chant voel je je energie op een vreugdevolle manier stromen. We weten dat het chanten de poort vormt naar creëren, dat is de kracht van mantra’s en chanten. Je hoeft helemaal niet perfect te kunnen zingen, het gaat om de trillingen, de kracht van de mantra’s.

Stel je open voor de stroom van overvloed en voorspoed van het leven. Er wordt aangeraden minstens een maand met deze mantra te mediteren of te chanten.

Ik hou van het chanten van mantra’s omdat ik intenser mijn energie kan voelen stromen. Ik ga makkelijker uit mijn hoofd als ik me overgeef aan het chanten en ervaar mijn innerlijke stroom.

In het filmpje kan je de bewegingen van de mantra rustig volgen als je deze in een groep wilt uitvoeren.

Voel vooral de vreugde en de verbinding van binnenuit.

Zorg ervoor dat je gemakkelijk en ontspannen zit.

Je kan je ogen sluiten en je concentreren op je derde oog. Je kan ook je ogen openhouden en je blik op het puntje van je neus richten. Dit activeert dan de optische zenuw, de pijnappelklier en de voorhoofdskwab, waardoor het denken minder overheerst en je intuïtie sterker wordt.

Houd je ellebogen heel ontspannen langs de zijkant van je ribben. Breng je handen naar voren met de handpalmen naar boven en laat de toppen van je duimen je wijsvingers raken.

Chant de mantra HAR HARE HARI WAHE GURU, zolang het goed voelt voor jou. Visualiseer hoe je jezelf openstelt voor gezondheid, vreugde, blijdschap, overvloed en alles waar je naar verlangt.

Je kan deze meditatie geleidelijk opbouwen tot een tiental minuten.

Verwachtingen loslaten, genieten van het chanten van de mantra en met niets anders bezig zijn is een heerlijke ervaring

Genietse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *