Geplaatst op Geef een reactie

Ruimte maken

Je voelt je onrustig en ongerust omdat je diep van binnen voelt dat je gedachten veranderen, omdat je kijk op jezelf verandert, omdat je kijk op de wereld verandert, omdat je gevoelens veranderen. Het kan voelen alsof je in een andere wereld binnenkomt die nog maar weinig aanknopingspunten heeft met de buitenwereld.

Je voelt in alles dat de verandering die niet meer te stoppen is, je voelt dat je niet meer terug kan naar het oude, je kan het wél maar je voelt dat de roep van je Ziel krachtiger is dan de roep van je ego. Ego laat zich horen in velerlei stemmetjes, je Ziel daarentegen leidt je liefdevol naar je bestemming. Die stem schreeuwt niet, dreigt niet, forceert niet, verleidt niet, manipuleert niet en wat voor trucjes het ego ons nog allemaal kan laten horen. We weten intuïtief ergens wel dat we niet kunnen verdergaan op de manier waarop het ons geleerd is.

Innerlijke schoonmaak maakt ruimte vrij voor groei, positiviteit, harmonie, meer lichtheid, helderheid, speelsheid, en zoals ik vaker aan mensen meegeef, inclusief aan mezelf: hou het ook licht en luchthartig, al is het niet altijd in elke situatie gemakkelijk. Pijn is pijn en vraagt om verwerking.

Loslaten en verwerken is een diepgaand emotioneel tot zelfs fysisch proces. Loslaten kan fysiek als heel pijnlijk ervaren worden.

Je kan er nu voor kiezen bewust in jouw persoonlijk transformatieproces oude overtuigingen, gedachten los te trillen in alle lagen van je wezen.

Stilstaan bij hetgeen voorbij is, verandert niets en stagneert groei. Spijt hebben en spijt vasthouden voorkomt dat er nieuwe energieën in je leven komen.

Sluit nu even je ogen en zie in gedachten een warm zacht licht in het midden van je hart schijnen.

Adem het licht rustig en bewust in (heel langzaam) en adem daarna alle gedachten en gevoelens uit die je belemmeren/blokkeren.

Laat alles los en keer terug naar het inademen van het licht.

Herhaal dit proces een paar minuten, rustig, langzaam en regelmatig. In- en uitademen, loslaten en je hart en geest vrijmaken.

Voel hoe het licht je innerlijk tot rust brengt, heelt en bevrijdt.

Bedenk nu dat jij een serene vijver bent, omgeven door prachtige waterlelies, bloemen en bomen.

Misschien voelt het alsof de tijd even stilstaat en je je realiseert dat diep in je hart alleen het hier en nu er werkelijk toe doet.

Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *