Geplaatst op Geef een reactie

De wetten van Hering

Je kiest voor alternatieve helings- en geneeswijzen. Een bewuste keuze waar je volledig achterstaat. Je hebt alle wegen afgelegd om gezond te worden en je stelt al je hoop op alternatieve wegen.

Normaliter vertelt een alternatief therapeut je meer over wat je kunt verwachten. Uiteraard zijn de verwachtingen soms gespannen hoog en hoop je op een onmiddellijke of zo snel mogelijke verbetering of genezing.

Door de soms jarenlange behandelingen met antibiotica, heeft het lichaam heel wat toxines opgeslagen en dat zal eerst uit het lichaam verwijderd moeten worden. Je kunt je wel voorstellen dat dit allerlei klachten kan geven, waarbij je misschien denkt dat dit niet goed is. Dat is niet wat je had gehoopt, je niet lekker voelen, je ging voor verbetering, beter worden. Daar komt de eerste twijfel naar bijvoorbeeld homeopathie.

De wetten van Hering zijn afkomstig van de homeopate Constantine Hering die een wet ontwierp voor de homeopathie. En die wet is zeer duidelijk in het proces van heling en genezing.

Diepgaande genezing kent een verloop volgens de basisuitgangspunten, namelijk van binnen naar buiten, van boven naar beneden, van de belangrijkste naar de minst belangrijke organen en in omgekeerde richting van ontstaan. Genezing is altijd een terugreis naar een gezond en goed gevoel.

Symptomen verdwijnen in een bepaalde volgorde namelijk vanuit het hoofd. Het laatst komen de lagere lichaamsdelen: van binnen uit het lichaam naar de huid, de adem en het colon, van de belangrijkste organen naar de minder vitale en in omgekeerde volgorde waarin ze voor het eerst naar voren kwamen. Kortom het echt genezingsproces vindt in omgekeerde volgorde plaats van waarin het ongemaksproces verliep.

Elke reis naar binnen, dus naar het ‘ongemak’, is altijd apart en individueel en die reis kan beginnen met een lichte huidaandoening. Wordt dit onderdrukt dan ontstaat disbalans in de darmen; constipatie of diarree. Nu is het ook mogelijk dat zelfs alternatieve behandelingen onderdrukkend kunnen werken omdat het niet altijd gaat over wat je gebruikt voor het helingsproces, maar hoe het wordt gebruikt. Een verkeerde toepassing van een supplement kan eveneens onderdrukken Je kunt dus niet zomaar supplementen gebruiken zonder meer. En dat doen mensen wel eens.

Hiërarchisch kennen de organen een eenduidig verloopt van belangrijkheid en die zijn in eerste instantie de hersenen en het hart. Het laagst in de rang is de huid, die weliswaar het grootste orgaan is. Via de huid worden toxines geloosd, zodat het overbelaste lichaam uiteindelijk wel verlichting ervaart. Om die reden is het onderdrukken van koorts geen goed idee; de ziekte gaat steeds dieper in het lichaam. Daarna zijn de darmen aan de orde. In dit gebied een onbalans ervaren voelt heel ongemakkelijk. Daarna is er de heel krachtige lever die goed moet blijven functioneren willen we in de toxische omgeving overleven. Verder zijn er de nieren en de longen, die heel delicaat zijn en ontvankelijker voor schade. De nieren en de longen worden gesteund wanneer we ook de lever ondersteunen.

Alle vitale organen hebben dus bescherming nodig omdat ze met elkaar in verbinding staan.

In de klassieke geneeskunde worden stukjes van de organen genomen en bestudeerd, maar er wordt zelden naar het geheel gekeken. In alternatieve geneeswijzen wordt naar de totaliteit van de mens gekeken. Natuurwetten zijn krachtig verbonden met het Leven en dat is de grootste bijdrage van alternatieve geneeskunde. Als de ziekte uit het hoofd verdwijnt, kunnen symptomen naar voren komen die uitgedrukt worden met zinnen die met ‘ik’ beginnen. ‘Ik ben moe, ik ben down‘. Je geeft uiting aan je hogere zelf, dat het eerste is dat zich ontwikkelt als er heling, genezing plaatsvindt. En die kun je weer horen als iemand zich uitdrukt in de woorden als ‘Ik voel me beter, ik voel meer levensvreugde en zin.’

Gezondheid is veel meer dan het ontbreken van ‘symptomen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *