Geplaatst op Geef een reactie

Her-inneringen

Herinneringen zijn de herinneringen aan alles wat je leven heeft verrijkt, en tijd is een opeenvolging van gebeurtenissen waardoor het leven wordt ervaren en herinneringen worden gecreëerd. Je bent wie je bent vanwege je geschiedenis, en die geschiedenis wordt zowel op bewust als onbewust niveau in je geheugen bewaard.

Een uitnodiging om de oordelen die je vasthoudt over ervaringen uit het verleden leert te zien als levenservaringen die je nodig had om te ontdekken wie je werkelijk bent. Het groter plaatje zien. Weet dat ‘mislukkingen’, ‘verliezen’ en pijn uit het verleden een doel dienden in je leven. Het gaat nog verder: je ontdekt dat jij de leiding neemt over jouw leven en neemt hiervoor de verantwoordelijkheid. Gaandeweg groei je van slachtoffer naar dader van jouw leven. Het is tijd dat de dramadriehoek van binnenuit verandert naar een innerlijk gedragen meesterschap. Niemand kan dit voor je doen. Niemand komt je redden. Zie de mensen om je heen die je vanuit hun Zijn inspireren.

Realiseer je dat, of je nu het gevoel hebt dat die ervaringen positief of negatief waren, je door elke ervaring bent gegroeid. Je bent hier op deze aarde om ervaringen op te doen die je bewustzijn verdiepen en je ziel versterken.

Omarm het verleden, vergeef alles wat is gebeurd en bevrijd jezelf. Ik hoor vaak zeggen: ‘ ik vergeef het hem/haar/hen nooit. Is het dan te verwonderen dat het vasthouden van haat, wraak, rancune kunnen leiden naar fysieke ‘ongemakken’ , die zich verder uitkristalliseren tot een ‘bol’ van ziekten?

Om dan diegenen om wie het gaat verantwoordelijk te stellen voor het ziek-zijn. Vergeving is de verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven, jouw gezondheid op elk vlak. Begrijp je hoe diep ingeworteld de dramadriehoek van dader- slachtoffer en redder is? Het is de makkelijkste weg, alleen is er op die manier geen uitweg. Je blijft gevangen in een eigen gecreëerde kooi, waar jij weliswaar de sleutel van hebt. Een ‘redder’ kan de sleutel in het sleutelgat steken….en zelfs beloftes maken dat je gered wordt ( en draait de sleutel om) en dan kan het ‘lijken’ alsof iemand van buitenaf je gered heeft….tot je ervaart dat je nog steeds innerlijk onvrij bent.

Een redder kan zelfs meelijden vanuit medelijden en dezelfde soort van verstrikkingen uit het verleden ( herkenning), en hopen het verleden te helen. Dit zie je vaak in zelfhulpgroepen. De pijn van het verleden worden in groepen gekoesterd vanuit het slachtofferschap. Het is geen oordeel over zelfhulpgroepen, maar na jaren observatie en ook verhalen/ervaringen van mensen, is dit wat het is. Om die reden mag het duidelijk zijn dat het redderschap in onszelf een nog te ontginnen werk is. Begrijp me niet verkeerd: mensen om je heen hebben die je in jouw ont-wikkelingswerk ondersteunen, die je daarin faciliteren, helpt je verder. Je hoeft het niet alleen te doen, alleen ga je wel door je eigen proces. Groepen kunnen zeer zeker een opstapje zijn naar next step….

Leef volledig in het heden en onthoud dat je niet meer dezelfde persoon bent die je ooit was, want het leven verandert voor altijd. Ook al zouden mensen je blijven zien als de mens van zoveel jaar geleden en dat beeld willen vasthouden….Ga vooruit en verken het leven zoals het voor jou is bedoeld.

Je ziel wil jou ervan bewust maken om open te staan voor nieuwe ervaringen, in het reine te komen met wat is geweest,

Laat los – omarm het heden en het leven zal nieuw en opwindend aanvoelen. Je baant de weg naar een briljante toekomst door je verleden te omarmen. Onze ziel kiest wat we ervaren in het leven en alles heeft zijn doel. Het is niet nodig om elke episode van je leven voortdurend te beoordelen. Het is niet nodig om vast te houden aan gevoelens van mislukking of spijt. Elke ervaring van je leven en je reactie erop was op dat moment perfect voor jou. Het belangrijkste is nu om van elke ervaring te leren, het geschenk te vinden dat het met zich meebrengt en verder te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *