Geplaatst op Geef een reactie

Relateren en Relaties

In elke relatie die er is geweest, ontdek je wie jij bent in relatie tot jezelf; dus elke relatie heeft zin (gehad) tenzij je nog steeds aanhaakt op de energie van het slachtofferbewustzijn.

Ik merk op dat er soms weinig geduld is om elkaar de ruimte te geven te ontdekken of er wel voldoende groeipotentieel is op basis van ieders persoonlijk systemische verleden en nog niet verwerkte (traumatische) ervaringen. Sommigen voelen al heel snel een diepere verbinding met elkaar, wat nog niet betekent dat deze verbinding noodzakelijk tot een relatie evolueert. Anderen ontdekken na een tijdje met elkaar op te trekken, niet meteen verliefd zijn, een vonk die ‘plots’ overgaat van de een naar de ander en/of allebei. Verliefdheid groeit niet noodzakelijk uit tot een liefdesverbinding. Een snel en vurig geconsumeerde verliefdheid, kan binnen no time voorbij zijn. Ieder ervaart een verbinding anders. De relatie die je met jezelf ontwikkelt, vanuit een warme liefdevolle liefdesenergie naar jezelf toe, opent de weg naar een warme liefdevolle verbinding met de ander.

Het gaat niet over hoeveel partners je hebt ontmoet, het gaat niet over de kwantiteit; we weten best wel dat er ook partners om andere motieven bij elkaar blijven die amper nog met een liefdesverbinding te maken hebben. Om die reden hebben oordelen hierover helemaal geen zin.

Elk partnerschap heeft zin ( gehad) om te groeien naar zelfliefde, compleet worden met jezelf, waardoor een partnerschap gedijt in een evenwichtig en emotioneel gezond onafhankelijk afhankelijk Zijn, het inzicht dat beiden een unieke blauwdruk hebben met een unieke zielsmissie en dat van elkaar respecteren en elkaar hierbij ook inspireren en ondersteunen, het inzicht dat er ook ruimte is om vriendschappen op te bouwen met zielsgenoten op een pure en zuivere manier, waar transparantie en communicatie over zelfs de meest lastige onderwerpen het partnerschap versterkt.

Soms hoor ik van klanten dat ze zoveel spijt hebben van een relatie of telkens dezelfde ‘soort’ partners aantrekken en niet meer geloven in de ander. Elke relatie die we hebben ( gehad) vertelt ons iets over onszelf; de ander laat ons zien, laat ons ervaren waar we zelf nog niet in zelfliefde geankerd zijn. En dit geldt ook voor de ander. Alleen kan je niet het proces voor de ander invullen, nog het proces doorlopen. Je kunt dit enkel maar voor jezelf.

Sommigen hebben hier helemaal geen zin in en vinden het allemaal lastig en moeilijk. Niet meer alleen willen zijn, een kind willen, het financieel gemakkelijker hebben tot verlangen naar een maatje, leuke dingen doen, genieten van het leven….zoveel mensen, zoveel verhalen en uiteindelijk mogen we ons herinneren dat we Liefde Zijn, alleen is het zinvol alle verhalen die we ooit als niet-liefdevol hebben geloofd, los te laten.

Schrijf je wel eens een brief naar jezelf zoals je een brief naar je geliefde schrijft? Richt al die lieve woorden eens naar jezelf. En glimlach en voel jouw energie helemaal stromen: Lieve Jij,

ik heb je zo lief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *