Geplaatst op Geef een reactie

De Magiër in jezelf

De Magiër daagt ons uit om ons niet te laten misleiden door de vergankelijke, materiële wereld. Hij laat ons zien dat het leven een magische daad is, en onze geest de tovenaar. Hij is een showman, een mysterieuze vreemdeling die de menigte boeit door handigheid en door echte magie, en ons eraan herinnert dat de geest kan worden misleid door waanvoorstellingen van spirituele grootsheid die zich voordoet als het echte werk.

Op de magische, zwevende tafel van De Magiër staat een reeks objecten die de mentale rommel symboliseren die ons ervan weerhoudt zelfonderzoek te doen. Zijn toverstaf, die zowel ‘boven als beneden’ wijst – de occulte uitdrukking van de eenheid van hemel en aarde – geeft echter aan dat hij de objecten kan laten verdwijnen. Het getal van de tovenaar is één, het symbool van een nieuw begin, en de rand van zijn hoed vormt een acht, het symbool van oneindigheid en de eeuwige levenscyclus.

Stel jezelf de vraag: ‘Hoe kan ik beginnen mijn focus in het leven te verleggen van externe dingen naar mijn innerlijke zelf? ‘

Door naar binnen te kijken kun je een grotere schat ontdekken dan je ooit in de materiële wereld kunt vinden.’

Laat je niet meeslepen in het drama dat zich momenteel afspeelt op televisie, internetnieuwsberichten en minstens de helft van de sociale media. Ja, we weten allemaal wat er aan de hand is. Nee, met de meeste dingen zijn we het niet eens. Maar hoe stoppen we om in angst en twijfel te leven en vrede te vinden in het oog van de storm?

We zoeken naar de magie binnenin. En we maken duurzame keuzes voor ons eigen leven. Wij kiezen ervoor om het verschil te maken.

De buitenwereld is slechts een spiegel voor de binnenwereld. Als we onszelf helen, individueel en vervolgens collectief, kunnen we dingen radicaal veranderen. We zullen niet langer lijden onder de huidige situatie die een wereld van hiërarchie weerspiegelt, ook wel ‘macht over anderen’ genoemd. De macht over anderen zien we glashelder op micro-niveau weerspiegeld.

Willen we de veranderingen zien op macro-niveau, dan zullen we ook moeten onderzoeken hoe macht zich etaleert in ons eigen leven. Hoe harder het schreeuwen en rebelleren, hoe sterker de uitnodiging om de innerlijke tiran in onszelf te onderzoeken.

Ons hele bestaan wordt opnieuw geconfigureerd, één persoon tegelijk. Te beginnen bij onszelf.

Erken hoe belangrijk je bent voor het collectief. Realiseer je dat al het andere slechts rook en spiegels is; illusies die ogenblikkelijk kunnen verdwijnen. Meteen realiseer je je dat jij de magiër bent. Dat je oneindig bent. Dat je wijs bent. Dat je dat altijd al was, je vergat het gewoon, en nu, eindelijk, herinner je het je weer. Je kunt de benodigde wijziging aanbrengen. Jij kunt het verschil maken.

Een geheel nieuwe wereld creëren.

En zo is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *