Geplaatst op Geef een reactie

Zielsverbinding

Consulten gaan steeds vaker over het zoeken van zielsdoelen, zielspartners, zielsgroei, zielsverbindingen et cetera in een poging om een ziel te omschrijven, hoe het eruit ziet en nog zoveel andere vragen. Het willen begrijpen en definiëren in een standaard beschrijving is een behoefte vanuit wat de gekende en vertrouwde weg is. Dat geeft ‘hou’vast, maar laat het nu net dat zijn wat de weg ernaar afremt.

Leren luisteren naar je ziel is niet altijd gemakkelijk. Bij het luisteren zit vaak de behoefte om een antwoord te krijgen, liefst direct. Luisteren en stilte- verstilling. Je merkt aanvankelijk dat er al heel snel gedachten opkomen, je merkt dat je denkt aan straks of aan gisteren, je merkt dat je aanvankelijk ‘versnipperd’ aanwezig bent. Soms vragen cliënten me hoe snel ze dààr geraken. Geduld in wat zich ontvouwt, elke dag ruimte nemen om in stilte-verstilling te blijven, tot er iets voelbaar verandert in jezelf.

Zoals Caroline Myss ( auteur van ‘Anatomie van de Ziel, Heilige Contracten, Genezen voor genade, De Burcht)

‘Een van de mooiste manieren om de essentie van spirituele leiding te begrijpen, is dat je een dialoog aangaat met de bedoeling je geest je het verhaal te laten onthullen dat je leeft, dat is jouw leven. Niemand wordt geboren met het weten van wie ze zijn of wat ze moeten doen op elk moment van hun leven.

Wat we moeten doen is zoeken. We moeten allemaal onze weg vinden en gaandeweg ontdekken wie we zijn, wat we geloven, wat we waarderen, wat betekenis voor ons heeft en wat niet, hoe lief te hebben en wie lief te hebben. We zijn ons eigen mysterie.’

Luisteren naar je ziel is geen magische, alles genezende knop die in op commando indrukt. Het is meer een gigantisch zoeklicht dat plotseling helder laat zien wat jou angst aanjoeg en je met verwarring betoverde.

Je voelt je niet noodzakelijk goed , het is meer dat je het gevoel krijgt dat je een mooie, duidelijke kaart ziet, terwijl je vroeger in het donker klauterde met een kapotte zaklamp.

De storm begint te bedaren en de stormen van het leven beangstigen je niet meer op dezelfde manier.

Degenen die de weg naar stilte en verstilling volgen, luisteren steeds meer onvoorwaardelijk naar hun ziel, leven naar hun zielsgeïnspireerde inzichten en handelen ernaar. Ze zijn nog steeds volledig menselijk, zoekend, met schaduwkanten en groeipotentieel. Net als iedereen. Het is alleen dat ze een leidend innerlijk en uiterlijk anker hebben dat hen nooit in de steek laat, zelfs niet in de meest beroerde tijden, zoals nu. Soms voel ik dat een cliënt op het randje af ‘eist’ dat ik een keuze maak in haar/zijn plaats. Letterlijk zoekt naar bevestiging. Het onderzoeken vanuit een dieper indalen naar die wijsheid die in elk persoon aanwezig is, waar ik dan wel heel graag in meebeweeg, is de enige weg naar de verbinding met jouw Ziel.

Het mooie is dat zielsverbonden mensen onvoorwaardelijk vertrouwen in hun ziel en zijn wijze raad, inzichten, downloads, wegwijzers trouw zijn, zelfs tijdens momenten van crisis blijven ze vooruitgaan in een eenheidsrelatie, wetende dat hun diepere levensbron hen inzichten, energie en hoop rechtstreeks vanuit de kosmos voedt om hen te leiden en te troosten.

Soulcoach®opgeleid bij Denis Linn

www.miekecoigne.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *