Geplaatst op Geef een reactie

Een heel eenvoudig vingerlabyrint lopen – een meditatieve oefening.

Er zijn heel diverse vormen waaronder Cretan, Chartres, Ely….je kunt beginnen met de niet-dominante hand, en daarna met beide vingers ( balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie).

Heel geschikt voor mensen die niet in de hoedanigheid zijn fysiek een labyrint te open.

Het lopen van een vingerlabyrint ontstresst en ontspant je niet alleen, maar als je het met je niet-dominante hand bewandelt, kan het je ook helpen bij het oplossen van problemen. Is er een vraag waar je mee worstelt? Is er een twijfel over het leven of het geloof dat je brein weigert te negeren? Laten we experimenteren en kijken of het vingerlabyrint je kan helpen de verborgen heelheid in je ziel te doorgronden en een oplossing te vinden:

Ga rustig zitten met je vingerlabyrint in je schoot. Adem een paar keer diep in en uit tot je vrede voelt in je ziel. Herinner jezelf aan het verhaal van Jezus die de storm bedaarde in Mattheüs 14:22-33. Stel je voor dat het om je heen raast en je verlangen om buiten de boot van conventies te stappen en ongemakkelijke vragen te stellen. Visualiseer dat Jezus naar je toe komt terwijl hij zijn handen uitsteekt en zegt: ‘ Wees niet bang voor je twijfels en je vragen. Ik ben altijd bij je.’ Stel je voor dat je Petrus bent die uit de boot stapt in onbekende wateren.

Bid dit gebed of een soortgelijk gebed van welkom en ontvankelijkheid: Loop met mij, Heer, door alle bochten en bochten van het leven, loop met mij wanneer wolken de weg verduisteren, wanneer wat dichtbij leek, nu zo ver weg is. Loop met me mee Heer totdat ik op U vertrouw, leid me naar het centrum van uw liefde.

Kader je vraag in. Plaats een vinger van je niet-dominante hand bij de ingang van het labyrint. Stel onder gebed een vraag waarmee je worstelt over het leven, geloof of roeping. Nodig de Heilige Geest van God uit om je te leiden en te instrueren op je reis.

Volg het circuit met je vinger. Sta open voor wat zich aandient: gevoelens, sensaties, herinneringen, ideeën. Pauzeer op elk moment om adem te halen, bij een gedachte of herinnering te zijn of gewoon om te ontspannen in het labyrint en de vraag die in je opkomt. Voel in het centrum van het labyrint je verbinding met je eigen centrum en met Gods centrale aanwezigheid. Erken de Heilige Geest, de hemelse raadgever die je gedachten en onderzoek leidt. Ontspan. Herhaal je vraag.

Volg je weg naar buiten en blijf openstaan voor wat er op je afkomt. Als je klaar bent met wandelen, leg je beide handen op het labyrint en ga je weer rustig zitten in de aanwezigheid van God. Dank God voor je vragende hart en voor de verrijking die het je geloof geeft.

Vertrouw op je gevoel en de reis die je maakt. Geloof in je creatieve impulsen. Is er een oplossing voor uw vraag die naar boven komt? Schrijf het op. Hoe spoort God je aan om te reageren? Schrijf het op. Misschien wil je zowel je vraag als je antwoord rond het labyrint schrijven.

Sluit af met jouw gebed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *