Geplaatst op Geef een reactie

Astro updates voor Augustus 2023

Augustus 2023 begint en eindigt met een Volle Maan. Op 1 augustus hebben we de Waterman Super Volle Maan en op 30 augustus hebben we de Vissen Super Blauwe Volle Maan.

Het hebben van twee Volle Manen in dezelfde kalendermaand betekent dat augustus een tijd is om los te laten, op te ruimen en los te laten. Alles wat niet langer resoneert met ons wezen, zal worden vrijgegeven, en zodra we het einde van de maand hebben bereikt, zullen we waarschijnlijk merken dat we door een aantal lege ruimtes waden.

Vanaf 23 augustus zijn zowel Venus als Mercurius retrograde. In feite zullen we in augustus in totaal zes grote kosmische spelers retrograde hebben, met Venus en Mercurius als de sterkste.

Al deze retrograde energie kan een traag gevoel creëren. We kunnen het gevoel hebben dat we in cirkels bewegen, of dat we terug moeten naar dingen waarvan we dachten dat we ze al hadden afgehandeld. Ons geduld raakt misschien op, maar er zal niet veel zijn dat we kunnen doen om de zaken sneller te laten verlopen. SLOW DOWN!

Wanneer er een grote hoeveelheid retrograde energie door de kosmische lucht stroomt, is het bijna in ons belang om langzaam en met een weloverwogen intentie te bewegen.

Wees niet gehaast om dingen deze maand af te ronden. Ga in plaats daarvan mee met het tempo van hoe het Universum wil dat je stroomt. Als je tegen bakstenen muren blijft stoten, hoef je niet proberen om door de muur te dringen, maar kun je een paar stappen achteruit doen, het uitzicht bewonderen, wachten tot de juiste volgende actie je vindt. Deze passieve staat is niet machteloos, sterker nog, het geeft veel kracht, en dit is zelfs dubbel zo wanneer retrograde energieën stromen.

Augustus 2023 brengt ook enkele krachtdagen met zich mee waarop we ons waarschijnlijk energiek en opgewekt zullen voelen. De Leeuwenpoort op 8 augustus, het Venus Sterrenpunt op 13 augustus, plus de ontmoeting van de Zon en Regulus op 21-23 augustus, zijn drie krachtige tijden in de maand waarin we wat hoog vibrerende energie kunnen benutten. Dit zijn ook dagen waarop we ons met wat lichtheid en gemak kunnen verbinden en misschien wat rust kunnen voelen van de zwaarte van de retrogrades.

Laten we enkele van de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van de maand nader bekijken en bekijken hoe je met de energieën kunt werken-

1 augustus: Waterman Super Volle Maan
De maand begint met een helende Volle Maan. Terwijl de energieën van de maand enige intensiteit hebben, voelt deze Volle Maan als een zachte, leidende kracht, die onze hand vastpakt en ons alles onthult wat gewoon niet langer geschikt is voor ons hoogste welzijn. Geniet van de helende energie die circuleert en kanaliseer deze in je wezen, vooral als je je ontregeld voelt of geroepen bent om iets los te laten. Waterman is een luchtteken, wat betekent dat we veel energie en emoties rond ons hoofd kunnen voelen. Het zal belangrijk zijn om de mentale rommel op te ruimen of er geen voeding aan geven, en in plaats daarvan onszelf in een staat van evenwicht te brengen. Aangezien dit een van de twee Volle Manen van de maand is, is wat er onder deze Volle Maan gebeurt misschien slechts een deel van het verhaal. Meer van het verhaal zal waarschijnlijk aan het einde van de maand onder de Blauwe Maan worden onthuld.

4 augustus – Mercurius gaat de schaduwfase in
Mercurius begint te vertragen ter voorbereiding op zijn retrograde later in de maand. Mercurius is de planeet van communicatie, en wanneer het retrograde gaat, heeft het de neiging om te onthullen waar we niet echt naar hebben geluisterd. Tijdens de schaduwfase kunnen we kleine aanwijzingen krijgen over wat we hebben genegeerd, uitgesteld of geweigerd om op te letten.

8 augustus: Leeuwenpoort
De Leeuwenpoort eert de opkomst van Sirius, onze spirituele zon. Terwijl Sirius opstijgt, wordt hij herboren, en ook wij kunnen de wedergeboorte van onze eigen Spirit-energie voelen. Deze wedergeboorte van onze Spirit-energie wordt versterkt door de numerologie van 8-8. Het getal 8 vertegenwoordigt een oneindig potentieel: mediteren en werken met het getal activeert ons DNA . We kunnen de krachtige , opbeurende energieën van Sirius ontvangen en ze samenvoegen met de numerologie van het getal 8 om het potentieel van dit portaal volledig te benutten. De Leeuwenpoort heeft ook banden met de Sfinx in Egypte en de verloren stad Atlantis.

9 augustus: Venus Retrograde in Leeuw Vierkant Uranus in Stier
Venus Retrograde en Uranus zullen in een vluchtige hoek met elkaar staan. Er kan op deze dag verrassend nieuws zijn over een relatie in je leven. Sommige informatie kan uit het niets komen die dingen kan doen schudden en rammelen. Hoewel de energie op deze dag het sterkst zal zijn, zullen we het rond deze datum zeker een week voelen. Als er onder deze afstemming iets verrassends in je leven komt, heb dan enig vertrouwen dat je geleid wordt.

13 augustus: Zon Conjunct Venus – Venus Sterpunt
Dit is een krachtdag voor de energie van Venus. Wanneer Venus op één lijn ligt met de zon, hebben we het Venus-sterpunt. Venus is de planeet van liefde, schoonheid, relaties, geld en de dingen die we waarderen. Wanneer het op één lijn ligt met de zon, kan het ah-ha of ontwakende momenten rond deze gebieden van ons leven brengen. We kunnen nieuwe helderheid krijgen, een nieuw punt van vergeving bereiken of ontdekken dat we openstaan voor een diepere liefde. Welke problemen Venus Retrograde ook in je leven heeft veroorzaakt, het zal op dit punt waarschijnlijk een beetje duidelijker aanvoelen.

16 augustus: Leeuw Nieuwe Maan
De Leeuw Nieuwe Maan zal doorgaan met het activeren van de Venus Retrograde energieën. Venus Retrograde kan ons onthullen waar het ons aan eigenwaarde ontbreekt, waar we onze waarden niet naleven en waar we niet genoeg van onszelf houden. Onder deze Nieuwe Maan krijgen we de kans om veranderingen aan te brengen of na te denken over hoe we in de wereld willen verschijnen rond hartzaken. Dit wordt een belangrijk punt in de maand waarin we de kans krijgen om dingen over te doen, de lei schoon te vegen en opnieuw te beginnen. Onder deze nieuwe maan zal ook nieuwe energie beginnen binnen te stromen, die ons zal helpen om los te komen van alle trage energieën uit het verleden.

21-23 augustus: Zon en Regulus uitgelijnd
Regulus is de ster van het koningschap. Het wordt geassocieerd met rijkdom, roem, succes en eer, en op deze dag stemt de zon ermee af en activeert een portaal van energie. We kunnen Regulus-energie gebruiken om onze ondernemingen tot succes te brengen, ons open te stellen voor overvloed en onze kruinchakra te activeren en op één lijn te brengen. Regulus houdt de energie van kansen vast, dus stel een intentie op voor alle kansen die je voor jezelf wilt creëren, verbind je met jouw unieke Scheppings-en Manifestatiekracht/bewustzijn. Dit is een fantastisch, energierijk portaal dat we ook kunnen gebruiken om meer vreugde, geluk en gezondheid in ons leven te brengen.

23 augustus – Zon in Maagd
Het Maagdseizoen begint als de zon uit zijn thuisdierenriem, Leeuw, weggaat. Maagdseizoen is een tijd om te organiseren, te consolideren en weer op schema te komen. We kunnen ons geïnspireerd voelen om de kasten uit te ruimen of meer structuur te creëren in onze omgeving. Het is ook een perfecte tijd van het jaar om aandacht te geven aan onze gezondheid en hoe we meer welzijn kunnen creëren op alle gebieden van ons leven.

23 augustus Mercurius Retrograde in Maagd
Mercurius gaat retrograde in zijn heersende teken Maagd, dit betekent dat de effecten van deze retrograde iets sterker zullen worden gevoeld. Mercurius is de boodschapperplaneet. In de mythologie werd Mercurius beschouwd als de boodschapper van de goden. Mercurius helpt ons helder te denken en beknopt te communiceren. Het heerst ook over technologie, transport en alle vormen van media. Wanneer Mercurius retrograde gaat, verplaatst zijn energie zich meer naar een interne toestand dan naar een externe. Mercurius Retrograde is een tijd om eerst met onszelf te communiceren en duidelijk te krijgen hoe we denken en voelen voordat we dit aan anderen uiten. Mercurius Retrograde kan ook informatie of inzichten onthullen die verborgen waren of waarvan we ons niet bewust waren. Om deze reden is het altijd het beste om te wachten voordat Mercurius uit zijn retrograde reis komt om belangrijke gesprekken te voeren, contracten te ondertekenen en reizen te boeken. Natuurlijk gaat het leven niet altijd volgens plan, dus als het niet mogelijk is om te wachten, vertrouw dan op de timing van het universum.

27 augustus: Mars gaat Weegschaal binnen
Vurige Mars gaat naar een gebalanceerde Weegschaal. Mars in Weegschaal moedigt ons aan om in balans te komen, vooral als het gaat om waar we onze tijd en aandacht aan besteden. Met Mars in Weegschaal kunnen we ons ook meer gepassioneerd voelen over kwesties met betrekking tot rechtvaardigheid, gelijkheid en eerlijkheid.

28 augustus: Uranus Retrograde
Uranus sluit zich aan bij Mercurius, Venus, Saturnus, Neptunus en Pluto terwijl het zijn retrograde reis ingaat. We hebben nu in totaal zes planeten in retrograde, waardoor de komende weken wat trager kunnen aanvoelen. De tijd kan aanvoelen alsof hij langzaam of snel gaat, of misschien wel beide! Uranus is de planeet van verandering en ontwaken, en als hij retrograde reist, worden we meestal uitgenodigd om de veranderingen die we onlangs hebben ervaren door te nemen en of er nog aanpassingen zijn die we moeten maken.

30 augustus: Vissen Blauwe Super Volle Maan
Deze super zeldzame Blauwe Volle Maan valt in het teken Vissen en brengt een zachte, gevoelige trilling. Het is ook een supermaan, wat betekent dat hij dicht bij de aarde zal zijn, waardoor we de trillingen ervan sterker kunnen voelen. De Vissen Volle Maan heeft een dromerige, etherische kwaliteit. Het is misschien moeilijk voor ons om met onze logische geest te denken en gemakkelijker voor ons om meegesleurd te worden in onze emoties. Hoewel het waardevol kan zijn om dicht bij onze emoties te staan, moeten we er misschien voor waken dat onze emoties ons overweldigen. Deze Volle Maan heeft ook een sterke zuiveringsenergie, dus het kan zijn dat we geleid worden om giftige situaties los te laten en los te laten. Saturnus, de Meester- Leraar planeet, is ook actief tijdens deze Volle Maan, dus het kan zijn dat we aan de ontvangende kant van een aantal moeilijke lessen komen te staan.

Beweeg van binnenuit mee met de veranderingen die jouw leven optilt naar de verwezenlijking van wie je bent. Dat we met maar liefst 6 retrogrades naar binnen geduwd worden, is net waar we uitgenodigd worden het innerlijk werk te doen. Bepaal niet hoe de ander zich moet bewegen, laat die controle helemaal los. Focus op je eigen innerlijk werk, zodat je straks wat dieper en verder ingedaald bent in jouw Kern en Kracht. Daarin kan een ieder een voorbeeld in wording Zijn en daarin elkaar faciliteren. Op weg naar innerlijk volwassen emotioneel Meesterschap!

Heb het goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *