Geplaatst op Geef een reactie

Veerkracht van je HART

Hoe kun je je innerlijke wijsheid gebruiken om je aan te passen aan nieuwe veranderingen?

Veerkracht is een van de belangrijkste eigenschappen die je kunt ontwikkelen. Als de veerkracht laag is, hebben we de neiging om de dingen negatiever te zien en die situaties uit te vergroten. Zo verbruiken we veel energie.

Aan veerkracht kun je werken en ontwikkelen: hoe meer veerkracht je hebt, hoe beter je je aanpast aan de omstandigheden om je heen, hoe flexibeler je wordt. Veerkracht vermindert de fysieke en emotionele effecten van onverwachte veranderingen, onzekerheid, angst en onrust.

In deze tijden waarin praktisch alles is veranderd, heb je een zeer krachtige bondgenoot in je: je hart. Wanneer je bewust contact maakt met je hart, stuur je zeer krachtige signalen naar de hersenen en deze twee energiecentra beginnen op een gecoördineerde manier te werken, wat leidt tot wat bekend staat als hartcoherentie.

In deze toestand functioneer je fysiologisch steeds beter, voel je je emotioneel stabieler, vermindert je stress, voel je je ook helder in je denken, neem je sterker waar en ben je bewuster aanwezig in de ervaring. Hartcoherentie wordt automatisch geactiveerd wanneer we emoties ervaren zoals liefde, dankbaarheid, mededogen, vrede, enz.

Hoe eenvoudig kan het zijn:

– Adem langzamer en dieper dan normaal. Door op deze manier te ademen, sturen we een signaal naar onze hersenen dat we ons in een veilige omgeving bevinden en ons te concentreren op fysiologische functies van herstel en healing.

– Activeer een oprecht gevoel van liefde of dankbaarheid. Niet omdat er een reden toe zijn zijn, maar heel natuurlijk. Voel eens of het lukt om in dat moment en dat gevoel te blijven. Terwijl je langzaam en diep blijft ademen, kies je een actie, persoon, huisdier of iets dat een diep en oprecht gevoel van liefde bij je oproept en geef jezelf de kans om het te voelen. Duik heel diep in dat gevoel, maak het van jou en laat elk van je cellen ermee gevuld worden.

– Neem elke dag een moment de ruimte om de veerkracht van je hart op te rekken, te voelen en te integreren in je dagelijkse leven.

Gelijkmoedigheid en gelijkmatigheid meebewegen en meeveren met de veranderingen die er zijn en creëren wat jouw hart laat zingen. Stel je eens voor dat ieder mens op eigen-wijze in eigen wijs-Zijn een eigen lied zingt, dissonanten, consonanten vullen de ruimte tot één klank: de klank van het Hart.

Talking to the Heart —met een dankbaar gevoel, een glimlach naar binnen brengt ruimte in het hart.

❤

Kan een afbeelding zijn van tekst

Alle reacties:

1Be Brodelet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *