Geplaatst op Geef een reactie

‘ De Nacht van de Begijnen’ onder de aandacht

Eerder deze week had ik een blogje rond Margerite Porete, begin augustus kocht ik dit boek, omdat ik een enorme verbinding heb met de periode van de Middeleeuwen ( die verre van ‘duister’ waren), het leven van Begijnen, de geschiedenis van Begijnhoven, er is jaren geleden gebleken uit regressiesessies vrij levende herinneringen meedraag in deze incarnatie.

Zeg ik aan Lis dat dit toch wel altijd heel bijzonder hoe de draadjes met elkaar verbonden en verweven zijn. Ik wist geeneens dat dit boek in het teken staat van Marguerite. Ik was meteen enthousiast bij het lezen van de titel. Zo gaat dit vaak bij mij: ik lees de titel van een boek en voel vaak meteen: ‘ja’, zonder verder te zoeken. Na ontvangst van dit boek, lees ik de covertekst en slaat mijn hart twee tellen sneller….hoe kan dat nu-gedachte, zet ik snel weer weg. Ik weet natuurlijk dat het samenspel van zoveel frequenties heel verrassend en wonderbaarlijk zijn.

Ook al is het veld van diep weten in-wezig, ik blijf me hoe dan ook telkens ver-wonderen. Een logische verklaring is er niet, ontdek ik elke keer opnieuw….zoek niet, wat je zoekt komt naar je toe, als het de bedoeling is, goddelijke timing, vertrouwen en geduld, is het antwoord op veel vragen.

https://miekecoigne.com/…/de-mystiek-van-goddelijke…/

Dit boek is werkelijk op elk vlak ‘virtuoos’ geschreven. Voor wie zich verbonden voelt met de mystiek, met herinneringen of dieper gevoel van nieuwsgierigheid ( die er niet zomaar is): een aanrader! Ik ervaar het niet als een boek dat ik in binnen de twee dagen uitlees, hoewel ik meegenomen word in haar schrijftempo er zijn ook fragmenten die uitnodigen tot bezinning. Met dit boek oefen ik ook in vertraging….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *