Geplaatst op Geef een reactie

Mercurius Retrograde 23 Augustus- 15 September 2023

We zitten nog steeds midden in Venus Retrograde 2023, en nu staat de Mercurius Retrograde van augustus op het punt de boel op zijn kop te zetten met zijn eigen unieke planetaire kracht.

Cliënten, die middenin hun transformatieproces diepere lagen aan het losweken zijn, vragen me wel eens zuchtend of het dan nooit ophoudt, het is het een na het ander. Ik geef het grif toe: 2023 is best een heel intens jaar, ook al weten we wel dat dit bijdraagt aan groei, involutie, vooruitgang en alle woorden die je je maar kunt bedenken, voor hen die hun innerlijke shift en reis doorleven, is het soms een wilde rit. En neen, niet iedereen kan die innerlijke shift ervaren op hetzelfde moment doorleven, sommigen gaan door alsof er niets aan de hand is. Of voelen wél dat er heel wat gaande is, maar houden zich vast aan …het is niet zozeer ‘wakker worden’, maar een bewust- wordingsweg. We worden elke dag wakker. En uiteindelijk gaat het niet over iemand anders, maar over jou. Met een retrograde Mercurius kunnen wel eens verhitte discussies ontstaan rond alles wat je je maar kunt bedenken. Tip: niet in meegaan, uitnodigen tot gelijkwaardige dialoog en als het niet werkt, de verleiding weerstaan om door te gaan…de kans dat je in een welles/nietes, gelijk/ongelijk belandt, is in deze periode sterker dan anders.

In de astrologie staat Mercurius bekend als de planeet van communicatie. Het belichaamt alle aspecten van communicatie, van inactieve chit-chat tot sociale media, spreken in het openbaar, songwriting en alles wat de ideeën van een persoon aan een andere persoon overbrengt. Het is ook de planeet van informatie en de geest, contracten, meningen en rationeel denken. Mercurius regeert de delen van ons leven die daarbuiten zijn en verbindt zich met anderen.

Dit is de planeet die ervoor zorgt dat we op een idee komen en besluiten het te delen. Mercurius is de reden waarom we onze hand blijven opsteken in de klas, zelfs als het eng is, of het podium opgaan en in de microfoon zingen. Gedachten en gedragingen die ons oproepen om anderen te laten weten hoe we ons voelen, zijn geworteld in onze relatie met Mercurius. Echter wordt ook de schuld in de schoenen geschoven van deze planeet, voor alles wat fout gaat, voor misverstanden zorgt en relationele ‘onweersbuien’, zowel in intieme relaties als vriendschappen.

Mercurius is de kletskous van de astrologie. Het is de planeet van communicatie en als zodanig regeert het alles en nog wat rond persoonlijke connecties. Van de taal die we gebruiken om thuis met onze dierbaren te praten tot de manier waarop we op het werk e-mailen. Non-verbale communicatie valt hier ook onder! Als we een wenkbrauw optrekken om iemand te laten weten dat we iets twijfelachtig vinden of glimlachen om een nieuwe vriend zich meer op zijn gemak te laten voelen, dat is ook Mercurius.

Tijdens een retrograde worden de verantwoordelijkheidsgebieden van elke planeet gezien als een beetje ondersteboven gekeerd! Retrograde Mercurius, de planeet van communicatie ( om nooit meer te vergeten welke effecten dit kan teweegbrengen) zullen alle vormen van communicatie waarschijnlijk op verschillende tijdstippen ont-regelen.

De taal die we gebruiken om met onze geliefde te praten, kan verkeerd worden opgevat en er kunnen misverstanden ontstaan. Die e-mail die we onze baas hebben gestuurd, kan verloren zijn gegaan in de ether, of een typefout bevatten die de betekenis van de hele communicatie verandert.

Sociale media kunnen een technische storing ervaren en zelfs non-verbale communicatie kan verkeerd begrepen worden. We kunnen naar iemand zwaaien, maar het gebaar zou een beetje afwijkend zijn, en de golf zou er misschien niet zo vriendelijk uitzien als we hadden bedoeld.

Werkovereenkomsten, winkeltrips, aanmeldingen voor universiteiten of instellingen – er zijn zoveel verschillende ervaringen met Mercurius en zijn invloed op de handel, het onderwijs, juridische zaken en de uitgeverswereld, dat het moeilijk zal zijn om ze stuk voor stuk te vermijden. Houd rekening met de Retrograde, met dit inzicht, kun je er ook weer anders mee omgaan! Check it out!

Mercurius staat in de pragmatische zorgzame Maagd; veranderingen zullen verband houden met het uiteenvallen van organisatiestructuren.

De Retrograde begint vroeg in het Maagd-seizoen. De zon beweegt van Leeuw naar Maagd op de ochtend van 23 augustus en de Retrograde begint op de avond van 23 augustus, dus eventuele ongemakkelijke gevoelens van onverwachte veranderingen kunnen zich zomaar voordoen!

De pre-retrograde schaduwfase begon op 4 augustus. De schaduwperiode is de tijd die Mercurius doorbrengt om dezelfde reis af te leggen waarover hij later retrograde zal gaan. Tijdens de schaduwperiode begint het retrograde ongemak, dus de eerste paar misverstanden en typefouten kunnen in die fase binnengeslopen zijn.

De lessen van die periode zullen ervoor zorgen dat je twee keer nadenkt voordat je iets zegt, voordat je ergens mee instemt of op ‘verzenden’ drukt op een online formulier. Het is heel zinvol om belangrijke beslissingen ( waar je bijvoorbeeld bedenktijd voor krijgt) uit te stellen tot na 15 september. Je niet onder druk laten zetten! Aan de andere kant kan er ook iemand zijn die druk uitoefent om een keuze te maken ( eigenbelang?) terwijl je voelt nog geen ‘ja’ te geven.

Mercurius gaat direct op 15 september 2023. Op dat moment zijn Jupiter, de planeet van vrijgevigheid, Saturnus, de planeet van karma, evenals de drie buitenste planeten allemaal nog retrograde.

De ‘euforie’ van Mercurius’ retrograde eindigt, 12 dagen na het einde van de retrograde van Venus.

Gevallen van miscommunicatie en ongeluk zijn nog steeds waarschijnlijk, maar dat zal niet de schuld van Mercurius zijn 😉 ( is iets te makkelijk om de vinger te wijzen naar een planeet)

De post-retrograde schaduw duurt tot 30 september 2023, dus bereid je voor om opgelucht adem te halen vanaf oktober tot de volgende Mercurius Retrograde op 13 december 2023.🌹🙏

Invloed op het werk en je leven

De invloed van Mercurius is letterlijk overal en onmogelijk te vermijden. Het is een planeet die belast is met het overbrengen van jouw visie en ervoor te zorgen dat je niet verkeerd wordt begrepen. De planeet wordt geassocieerd met gesprekken en geschreven berichten. Verbale en non-verbale communicatie! De retrograde kan dingen op een subtiele manier of een extreme manier veranderen en kan onze doelen uitdagen, of ze helemaal onderuit halen.

Wanneer zoiets basaal als communicatie wordt beïnvloed, lopen de relaties die we hebben met mensen om ons heen gevaar. Gevoelige vrienden kunnen dingen te serieus nemen en zich gekwetst voelen. E-mails die naar de verkeerde persoon gaan, kunnen bedrijfsgeheimen onthullen en carrières in gevaar brengen.

Aangezien de retrograde de meest natuurlijke, alledaagse acties van Mercurius beïnvloedt, kan het zijn dat als je je ogen ook maar even van de bal afwendt, je struikelt over iets eenvoudigs, zoals iemand vergeten terug te sms’en of op het werk op de verkeerde knop drukken. dus een seconde gebrek aan focus kan ernstige gevolgen hebben.

Omarm de chaos en doe gewoon je best. Zorgvuldige planning en constante focus zullen de meeste uitdagingen overwinnen, maar een geannuleerde trein of een collega met ziekteverlof kan niet altijd worden verholpen, dus wees voorbereid op een zekere mate van verstoring.

Maagd, een netjes en georganiseerd teken dat een hekel heeft aan rommel. Maagd is goed in voorbereiding, maar niet zo goed in creatieve oplossingen voor onverwachte situaties of gebeurtenissen.

Controleverlies is niet de natuurlijke staat van Maagd, dus deze Mercurius retrograde in Maagd zal niet leuk zijn als je van orde houdt. Maagd is echter een goede probleemoplosser. Misschien voel je je geïnspireerd om nieuwe manieren te implementeren om klusjes die bleven liggen, aan te pakken!

Hou het goed, wees geduldig en lief voor jezelf en draag uit waar jij voor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *