Geplaatst op Geef een reactie

De Rivierkoningin : “Flow, loslaten, natuurlijke beweging”

De Rivierkoningin stroomt je leven binnen als bondgenoot om je te herinneren aan het concept van toestaan en de wet van niet-gehechtheid. Bedenk dat alle rivieren uit de bergen komen en naar de zee stromen om door het grotere waterlichaam te worden opgenomen. Daar verdampt de vloeistof tot wolken die op de bergen regenen en zo een eindeloze cyclus van vloeibaarheid voortzetten.

Ze vereist dat je vloeibaar bent en starheid en perfectionisme loslaat. Je zult ver reizen zolang je loslaat en meebeweegt met de stroomt en zelfs om de grootste blokkades heen manoeuvreert, zoals waterstromen rond grote rotsblokken. Geen enkel obstakel kan je nu tegenhouden als je bereid bent je over te geven aan de natuurlijke stroom van gebeurtenissen. Door het jezelf en anderen gemakkelijk te maken, en merk je op hoe soepel je vooruitgaat. Het zal je misschien verbazen waar de rivier je naartoe brengt.

Turbulente wateren en stroomversnellingen liggen voor je klaar. Je hebt nu geen boot om te navigeren; het is gewoon jij in het water, gaan waar het je heen brengt.

Dat gezegd hebbende, hoewel de Rivierkoningin jou uitdaagt, is ze niet van plan je ten onder te laten gaan. Zelfs als er een waterval in het verschiet ligt, is er geen reden om bang te zijn. De Rivierkoningin zal je er overheen helpen, zodat je weer kunt plonsen in het zachte water van de rivier beneden, die met hernieuwde bedoeling naar de zee stroomt.

Wees nu onbevreesd en ga mee met de stroom der gebeurtenissen. Dit kan een avontuur zijn!

Het kan zijn dat je de komende dagen een extra dosis vertrouwen nodig hebt! Geef je over en vertrouw erop dat er een groter plan is, en dat je het misschien nu nog niet helemaal kunt zien. Geef je over aan het proces en vecht of worstel niet, omdat je alleen maar kostbare energie verspilt. Je kunt de stroom waarin je wordt meegesleurd niet veranderen, ontspan en ga er zo goed mogelijk mee door. Weet dat er voor je gezorgd wordt, en dat, ook al lijken de zaken niet te verlopen zoals je had gehoopt, er een reden voor is. Het zal snel duidelijk worden!

Turbulente wateren roeren al het slib op de bodem omhoog, waardoor het zicht moeilijk wordt. Als we niet kunnen zien wat ons te wachten staat, kan onze verbeelding de overhand nemen en op de vrije loop gaan, en meestal niet op een goede manier.

We kunnen een verhaal gaan verzinnen dat bij de duisternis past, een eng verhaal over alles wat er mis kan gaan! Weet in plaats daarvan dat als je stilstaat en niet meer rondslingert, het vuil na verloop van tijd zal bezinken en het water weer helder zal worden.

Dit is niet meer dan een kleine test, een verkeersdrempel op de weg die ervoor zorgt dat je wat langzamer gaat rijden en je op het moment concentreert. Laat de controle over alles en iedereen om je heen los. Weet dat je alleen jezelf en je reacties op wat er in jouw wereld gebeurt echt kunt beheersen. Wees je op dit moment bewust van emoties en laat ze voelen en eren, maar verdrink er niet in of stop ze weg om later op een veel groter niveau te worden afgehandeld. Gebruik je adem om door de lastige plekken heen te werken en zie hoe je met gratie en gemak over de wateren navigeert.

Net zoals de dingen er onder water anders uitzien, zien de dingen er heel anders uit, afhankelijk van de emoties waar we ze doorheen zien. Vergeet niet om te stoppen, adem te halen, na te denken en dan te handelen.

Dit is slechts een test.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *