Geplaatst op Geef een reactie

Astro updates voor September 2023

Ook al duurt het Boogschutterseizoen nog enkele maanden, september voelt echt als dat speciale moment waarop we de boogpees zo ver mogelijk naar achteren trekken voordat we de pijl naar voren schieten. Met in totaal zeven planeten in retrograde beweging nu we september ingaan, kunnen we nog steeds meer vragen dan antwoorden hebben. Het voelt als een trekken en duwen dynamiek die ons noodzaakt om te vertragen, zodat we kunnen wegzakken in een mentaliteit van herbeoordeling.

Tegenstrijdig voelende energieën worden veroorzaakt doordat Venus vanaf 3 september ( in Leeuw) vooruit begint te bewegen, terwijl Mercurius in Maagd ( communicatie, handel…) nog steeds Retrograde is ( tot 15 September) Je kunt dit dus voelen alsof je met één voet op het gaspedaal drukt en de andere voet op de rem staat. Misschien is dit wel het ‘astrale’ medicijn dat we nu nodig hebben.

Eén ding om te onthouden over de maand september is dat de zon in het veranderlijke aardeteken Maagd staat, wat ons helpt de losse eindjes aan elkaar te knopen en de overgang te maken van zomer naar herfst op het noordelijk halfrond en van winter naar lente op het zuidelijk halfrond. Maagd is het teken dat zich richt op details, zelfanalyse en het brengen van orde in ons dagelijks leven door middel van herhaling en routine.

Mercurius zal in de eerste helft van september nog retrograde lopen in Maagd, wat voor reflectie en herziening zorgt in het gebied van onze horoscoop dat wordt geregeerd door Maagd.

Venus gaat eindelijk vooruit vanaf 3 september!!! Na veertig dagen retrograde en grandioos te zijn geweest in haar zoektocht naar expressie, zal Venus ons nu de lessen laten zien die we hebben geleerd als het gaat om wat we verlangen. De passie die deze verlangens aanwakkert, zal rond 16 september worden getoond, wanneer Venus voor de derde keer vierkant met Jupiter staat sinds haar Leeuw-reis in juni begon.

Het einde van het retrogradeseizoen en een nieuw begin

De energie van september trekt rond het midden van de maand aan met de aankomst van de Nieuwe Maan van 15 september in Maagd, gevolgd door Mercurius die op 15 september direct in hetzelfde teken staat. De overlapping van deze twee gebeurtenissen kan best vonken genereren! Opwindend en verfrissend!

Er zijn momenten dat de Maagd-invloed ervan wordt beschuldigd ‘allemaal werk en geen spel’ te zijn, maar deze nieuwe maan voelt echt opwindend omdat Uranus – de planeet van onorthodoxe energie en inventieve ideeën – deze ‘can do Maagd-maan’ elektrificeert. 😉

Om deze nieuwe maan en het officiële einde van het ‘retrograde seizoen’ aan te kondigen, is het zinvol om alle lessen van de voorgaande maanden te integreren en toe te passen.

De tweede helft van september is een kans om de nieuwe systemen die tijdens de terugreis van Mercurius opnieuw tot leven zijn gekomen, terug te winnen en in praktijk te brengen.

Neem een stapsgewijze mentaliteit aan en breng deze in evenwicht met ruimte voor ontspanning , de boog kan niet altijd gespannen zijn, dus voel de signalen van je lichaam en geest! Bij Maagd gaat het tenslotte om het bereiken van efficiëntie door middel van de balans op te maken!

Herfst-equinox 2023

Als je je zaakjes nog niet op een rij krijgt voor de nieuwe maan in Maagd, hoeft je je geen zorgen te maken. Een andere mogelijkheid doet zich week later voor, wanneer de zon op 22 september in Weegschaal binnenkomt. De voorbode van de herfst-equinox van 2023!

Velen zullen verschuivingen kunnen voelen, kansen aangrijpen om positieve veranderingen te creëren. Dit onder de invloed van zon die een driehoek vormt met de transformatieve Pluto!

Omdat de zon echter ook een onevenwichtige *quincunx* zal vormen met de retrograde Saturnus in Vissen (exact op 24 september), zal dit een seizoen zijn waarin we ons moeten concentreren op wat we moeten doen en niet alleen op wat we willen doen. Wees alert, wees waakzaam!

* Quincunx is een term die in de astrologie wordt gebruikt om een aspect van 150 graden tussen twee planeten aan te duiden. Het wordt ook wel inconjunct genoemd. Het is een van de belangrijkste kleine aspecten en wordt vaak opgenomen in astrologische interpretaties, zelfs door astrologen die doorgaans niet met kleine aspecten werken. Het wordt beschouwd als een aspect dat potentieel aangeeft dat moeilijk te realiseren is en dat niet als een belangrijke bron van spanning wordt ervaren, zoals bijvoorbeeld het geval is bij het vierkant of de oppositie. Het geeft aan dat er een aanpassing nodig is om de energieën van de betrokken planeten te integreren. Het kan moeilijk zijn om deze aanpassing te maken en daarom wordt het vaak beschouwd als een aspect van verlangen of verlangen*

Het hebben van een duidelijke strategie die zowel intellect als intuïtie combineert, zal ook van cruciaal belang zijn.

Asteroïde Pallas Athene in Weegschaal komt nu in beeld en voorziet in de noodzaak om de rechterhersenhelft en de linkerhersenhelft in evenwicht te brengen om te kunnen slagen.

Dit zal niet noodzakelijkerwijs een gemakkelijke taak zijn nu de Steenbok-maan botst met Pallas, wat ons ertoe aanzet om ons alleen door de rede te laten leiden.

Dit is het moment waarop asteroïde Vesta, die momenteel door Kreeft reist, het toneel betreedt om de boodschap over te brengen dat vasthouden aan de eeuwenoude en voorouderlijke praktijk van heilige rituelen het hulpmiddel zou kunnen zijn dat we nodig hebben om dit evenwicht te vinden.

Volle Maan in Ram

September wordt afgesloten met een zeer individualistische en vrijheidzoekende Volle Maan in Ram, die zijn hoogtepunt bereikt op vrijdag 29 september . Dit zou het moment kunnen zijn waarop we werkelijk de hele retrograde van Venus kunnen afronden. Het hangt ervan af hoe je alles zelf ervaart en ziet.

Op dat moment staat Mars, de andere relatieplaneet en de heerser van deze lunatie, in conjunctie met de Maan-Zuidknoop van het Lot. We kunnen eindelijk helder weten en ontdekken wat we werkelijk willen – en voor velen van ons zou dat kunnen betekenen dat we ‘alleen op pad moeten gaan’. Maar dat betekent niet dat impulsiviteit deel moet uitmaken van de vergelijking bij het uiten van ons verlangen naar vrijheid.

Venus in Leeuw zal een sextiel vormen met Mars in Weegschaal, die met elkaar harmoniëren via de’ Kunst van het Relateren.’

Heb een inspirerende maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *