Geplaatst op Geef een reactie

Jupiter Retrograde ( in het Aardeteken Stier) vanaf 4 september- 31 December 2023

De retrograde Mercurius vormt een driehoek met Jupiter kort voordat Jupiter stationeert en draait morgen, 4 september, retrograde.

Jupiter in het Aardeteken Stier zal tot eind december retrograde blijven: het vertragen van projecten of plannen kan lastig zijn (nog onder invloed van Mercurius in Maagd retrograde tot 15 september) niettemin zinvol om perspectief te krijgen op projecten, initiatieven die we willen opstarten of een nieuwe boost geven. Jupiter retrograde nodigt uit om een overzicht te houden en af te stemmen op je hart, op je hoogste potentieel.

In eerste instantie kunnen ons enthousiasme en vertrouwen afnemen en kunnen we een crisis van geloof of hoop ervaren. Het kan het gevoel geven geen geluk te hebben in je onderneming of wat je wilt aanpakken, maar het is een goed moment om naar binnen te kijken en de recente doelstellingen opnieuw te beoordelen, te herevalueren en bij te sturen.

De retrograde Mercurius ( in Stier) keert morgen terug en vormt een driehoek met Jupiter. In December is er nog een laatste keer voor dit jaar een retrograde Mercurius ( in Stier) tot 2 Januari 2024.

Al bij al is het een perfecte tijd om vanuit een nieuw perspectief terug te kijken naar een eerder plan of idee. Mercurius in harmonie met Jupiter vergroot ons optimisme en geloof. Vertrouwen en hoop in de toekomst, die we zelf creëren, krijgt een meer uitgerijpte draagkracht.

Vanaf morgen komt een einde aan de retrograde Venus in Leeuw. Velen reiken ook tijdens een retrograde uit naar een relatie, en ontdekken zelf dat een retrograde vooral een periode is rust, en oude niet geheelde wonden ( Cheiron Retrograde tot 6 December) om aandacht vragen. Op het niet verwerkte puin van het verleden werken relaties heel moeizaam en zijn mede hierdoor binnen de kortste tijd voorbij. Bouwen op los zand is onvermijdelijk gedoemd om in elkaar te storten. Het herhalen van oude patronen zien we terugkomen in volgende relaties.

Retrogrades zijn een uitdaging en een uitnodiging tot reflectie, introspectie, op elk levensvlak. Als je leven vierkant draait, kun je zelf de teugels in handen nemen en onderzoeken op welke manier jij je hoofd, je hart en je handelingen kunt afstemmen op één lijn.

Dat klopt namelijk al ( de ) tijd;

Heb het goed, liefs, Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *