Geplaatst op Geef een reactie

Astro updates Oktober 2023

Begin van de maand staat Mercurius centraal in de astrologische gebeurtenissen. Op 2 oktober ontstaan – vanuit de laatste graden Maagd – zowel een oppositie met Neptunus in Vissen als een driehoek met Pluto in Steenbok, voordat op 5 oktober de overstap naar Weegschaal wordt gemaakt. Deze energieën zijn enorm stimulerend voor visioenen en onze verbeeldingskracht. Een uitstekende tijd dus voor creatieve activiteiten en een levendig droomleven, maar af en toe kan het best een uitdaging zijn om de realiteit juist in te schatten.

Mars gaat in Weegschaal een conjunctie in met de Zuidelijke Maansknoop en vormt deze dagen (exact op 9 oktober) ook een spanningsveld met Pluto (stationair tot 11 oktober). Dit kan de extra kracht opleveren waarmee sommigen grootse dingen kunnen bereiken.

Venus gaat op 9 oktober het teken Maagd in en waardoor een dag later een oppositie met Saturnus ontstaat. We zien de wereld dan nuchter en scherp en kunnen dingen kordaat aanpakken. De Zon in Weegschaal in oppositie met Cheiron in Ram op 11 oktober, stimuleert daarbij om conflicten diplomatiek op te lossen. Die dag eindigt dus ook de retrograde fase van Pluto.

Mars gaat op 12 oktober Schorpioen in en staat een dag later driehoek met Saturnus in Vissen. De tijdgeest krijgt enige urgentie, versterkt door de Nieuwe Maan met Zonsverduistering in Weegschaal op 14 oktober. Wilskracht en moed lijken alom te heersen.

De Nieuwe Maan Eclips maakt echter een oppositie met Cheiron, wat een zekere broosheid geeft die oude wonden doet opspelen. Deze energie helpt om op te komen voor uw verlangens. Mercurius lijnrecht tegenover Cheiron, helpt om uitdagende kwesties te bespreken. Zet vervolgens, indien mogelijk samen, in deze tijd de nodige stappen om uw situatie te verbeteren.

Spanning kan de daaropvolgende dagen veel mensen pittige ervaringen bezorgen, zodra de Zon en Mercurius op 21 oktober vierkant Pluto komen. Venus in Maagd bereikt op de 22e een driehoek met Jupiter in Stier. En Mercurius stapt dan Schorpioen binnen en komt driehoek Saturnus – retrograde in de eerste graad Vissen.

Een periode waarin gelukszoekers een stukje van hun felbegeerde schat kunnen ontdekken, financieel of spiritueel. Op 23 oktober duikt de Zon het teken Schorpioen in, waar een driehoek naar Saturnus wacht. Geef alles wat je de afgelopen dagen hebt gewonnen onmiddellijk een plek in je bestaan.

Op 28 oktober levert de Volle Maan een Maansverduistering op in het aardse teken Stier, waar ook Jupiter en Uranus staan, terwijl de Zon vanuit waterteken Schorpioen werkt, net als Mars en Mercurius. Op Cheiron na, staan in deze periode alle planeten in een aarde- of waterelement: Praktisch realisme versus onderhuidse emoties. Al zal voor sommigen de overvloed water – met krachtige emoties –als overweldigend worden ervaren, in het beste geval verbindt deze combinatie zich vruchtbaar.

Mercurius komt conjunct met Mars op de 29e en Venus in Maagd driehoek Uranus op de 31e. Maak tijd om uw ervaringen van de afgelopen dagen te verwerken, zeker als er onrust in relaties is ontstaan. Praat het uit. Er is een reële kans op een nieuwe start.

Bron Astro. com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *