Geplaatst op Geef een reactie

Heiligdom: “Toevlucht en vernieuwing”

Deze groene kathedraal wordt aangeboden als een heilige ruimte en een tijdelijk toevluchtsoord voor de wereld. Het roept de energie op van een diepe verbinding met de natuur en vertegenwoordigt een plaats van rust en vernieuwing. DNA-spiralen verbinden de vredesduif hierboven met de plaats van het hart die in ieder van ons woont. De dubbele helix van ons DNA zorgt voor een herinnering aan onze goddelijkheid en versnelt onze deelname aan de bewuste evolutie.

Er is veel te doen op aarde. Realiseer je dat hoe afgestemd je ook bent op het evoluerende doel, hoe snel je ook van paradigma verandert, er momenten zullen zijn waarop het nodig is dat je je terugtrekt om je vitaliteit te vernieuwen en je opnieuw te verbinden met je heilige centrum.

Is het moeilijk om, ondanks alle gebeurtenissen, de stilte toe te laten, de stilte een stem te geven, stil te worden en te zijn? Laat een gevoel van vredige rust je bewustzijn doordringen. Misschien wil je het bos inlopen en naar de stemmen van de natuur luisteren. Zit rustig in die energie. Luister naar de berichten die je tijdens deze meditatieve pauze ontvangt. Geef toe dat simpelweg ‘zijn’ minstens zo belangrijk is als al het doen dat de meeste levens in beslag neemt. Als u niet in de natuur kunt zijn, zoek dan een toevluchtsoord in uw huis, kerk of stad. Gebruik deze kaart om je symbolisch te helpen een gevoel van vernieuwing en gelijkmoedigheid op te roepen.

Bedenk dat de emoties van liefde en mededogen de harmonieën van het hart en de vernieuwing van de levenskracht beïnvloeden. Eer bewust het heiligdom van stille momenten.”

Vertraag. Verstil.

Maak de balans op van hoe druk je leven is, hoe je je tijd besteedt, waar je stressniveau ligt.

Tegenwoordig worden we, ongeacht of je in de categorie ‘alles onder controle’ of ‘totaal gestrest’ valt, gevraagd om even op adem te komen en na te denken over waar we staan en het proces dat ons hier heeft gebracht, en waar we nu naartoe gaan.

Wereldwijd ondergaan we een enorme bewustzijnsverschuiving, en wat er ook voor ieder van ons op persoonlijk niveau aan de hand is, we moeten dit collectieve proces eren.

De beste manier om dit te doen is door naar buiten te gaan en terug te keren naar onze Grote Moeder; contact maken met de bomen, de planten, de vogels en de dieren brengt ons terug naar het huidige moment.

Het helpt ons los te komen van elk drama en dingen in perspectief te plaatsen; het helpt ons ook om ons aandeel in het grotere geheel te herinneren. Dit zou een vast ritueel voor je kunnen zijn, waarbij je bijvoorbeeld het bos ingaat om verbinding te maken met de natuurelementen, te reflecteren, te voelen, je batterijen op te laden, je energieveld op te schonen….

Weet dat je door dit te doen je leven volledig in het heden kunt ervaren, met helderheid, evenwicht en vrede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *