Geplaatst op Geef een reactie

Magie in Oktober

Wat houd ik van altaartjes in huis, met zorg en aandacht voor elk element.

Deze maand ( leer ik ook in de Boomcirkel opleiding van Yvonne Vrijhof) verbind ik me met de Vlier.

De kernwoorden zijn vernieuwing, transformatie, loslaten, dood, geboorte en wedergeboorte, cycli, einde en nieuw begin, voorouders, ouders, wijzen en transmutatie.

De vlier staat voor transformatie en de dood van het jaar. We halen nu de laatste oogst naar binnen en slaan de granen op om ze volgend jaar weer te kunnen zaaien. De vlier moedigt ons aan om deze periode te gebruiken om een stapje achteruit te zetten, achterom te kijken en los te laten. Dood en wedergeboorte en de overgang van de ziel van de fysieke naar de geestelijke wereld zijn voor de vlier heilig. De vlier nodigt ons uit om contact te leggen met onze voorouders en te praten met overleden dierbaren. De Ogham voor de vlier is Ruis ( letter R).

Het is een goed moment om gedachten, oude patronen, overtuigingen, vastgelopen relaties en alles wat niet voedend is voor jouw groei los te laten. Misschien kijk je terug met een gevoel van ontgoocheling of vergevingsloosheid: vasthouden stagneert jouw groei naar waar de weg nu reeds zichtbaar voor jou openligt. Merk op dat je door je veranderend bewustzijn, verandert bent, of anders gezegd: dat je steeds krachtiger resoneert met je unieke en authentieke Zijn. Plant nieuwe zaadjes vanuit dit bewuste Zijn, en waar je bij voelt en weet dat een zaadje, dat ontspruit van een minder goed gevoel, niet ontkiemen zal voor het hoogste goed. Elimineer en wees heel zuinig op de zaadjes die je plant.

Waar angst is om een sprong te maken naar het nieuwe, verbind je met de krachtige energie van de vlier, stem je af, luister naar die wijsheid die ook in jou aanwezig is. Vertrouw op je innerlijk wetend voelend veld, vertrouw in de scheppingskracht die ook jouw wezen IS. Weet dat het zoeken naar een vortex buiten jezelf, het verbinden met de vortex in jezelf, je leidt naar alle antwoorden die je van buitenaf zoekt. Wees stil, verstil en aanwezig in de stille kracht van je hartsbewustzijn.

De vlier is het symbool voor een drempel, een deur die je nadert. Neem als je bij deze deur staat de tijd om je jaar te overdenken en te eren. Ma’at, de Egyptische godin van evenwicht en inzicht, staat voor je klaar, alsook Hecate, de oude vrouw die op een gezonde manier composteert wat je niet meer nodig hebt. Het is tijd om op te ruimen na de oogst van wat je het afgelopen jaar hebt geproduceerd. Bewaar de zaden van nieuwe hoop en nieuwe kansen en mogelijkheden en verzorg ze deze winter goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *