Geplaatst op Geef een reactie

Astro updates voor Oktober 2023

Venus, Mars en relaties

Een sterk thema van de astrologie van 2023 is het uitzoeken van onze relaties, en dit werk wordt in oktober verder verdiept.

Van 1 tot 11 oktober staat Mars in conjunctie met de Zuidelijke Maansknoop in Weegschaal. Gedurende deze tien dagen konden we onze ambitie, energie en diplomatie door een zwart gat zien reizen. Terugkeren naar oude manieren om met triggersituaties om te gaan zal gemakkelijk zijn. Stel jezelf de vraag: Wil ik echt dezelfde uitkomst herhalen als de vorige keren?

Rond dezelfde tijd vormt de andere relatieplaneet, Venus, zijn jaarlijkse oppositie met Neptunus in Vissen. Rond 10 oktober hebben we er allemaal baat bij om onze grenzen, verantwoordelijkheden te onderzoeken met betrekking tot onze relaties.

We zouden kunnen kijken naar onze rol in relaties en keuzes kunnen maken over hoe we in de toekomst willen verschijnen. Dit is een uitstekend moment om in te checken en te evalueren, om opnieuw af te stemmen en indien nodig aanpassingen te maken, zodat aan ieders behoeften wordt voldaan en genezing kan plaatsvinden binnen al onze verbindingen, niet alleen in romantische relaties.

Pluto gaat direct

Ook op 10 oktober beginnen we het gebrul van een slapende reus te horen. Klein maar extra krachtig: Pluto ontwaakt uit zijn dutje van vijf maanden en maakt een behoorlijke entree! Als een van de belangrijkste spelers van de astrologie van 2023 heeft Pluto zijn vijftienjarige reis in Steenbok beëindigd en langzaam in Waterman gedompeld.

Terwijl Mars in Weegschaal het op 8 oktober vierkant activeert, gevolgd door Mercurius en de Zon op 20 en 21 oktober, kunnen we schokkend nieuws verwachten waarbij machtige mensen betrokken zijn.

Het Schorpioenseizoen begint twee dagen later, op 23 oktober, en dus neemt Pluto de energieke heerschappij van de maand over, net op tijd voor het seizoen van de heks!

Op persoonlijk niveau brengt Pluto ieder van ons met persoonlijke planeten tussen 25 en 29 graden van de hoofdtekens, om radicale veranderingen in ons leven te omarmen.

De ego conflicten en machtsstrijd die in ons leven voorkomen, hebben nu een diepere betekenis en zijn een wake-up call om de motieven achter onze daden te onderzoeken.

Het omarmen van holistische, transformationele praktijken zoals hypnotherapie, meditatie en visualisatie zijn de gemakkelijkste manieren om met Pluto te werken, aangezien dit de planeet is die ons onderbewustzijn regeert.

Het laatste Eclips-seizoen van 2023

Verduisteringen komen altijd in paren voor, waarbij de eerste een zonsverduistering bij nieuwe maan (Ring van Vuur) is, en de tweede een maansverduistering bij volle maan. De ‘Ring van Vuur- zonsverduistering van 14 oktober is de eerste die het luchtteken Weegschaal verlicht sinds maart 2016!

Wat de thema’s voor deze zonsverduistering betreft- We zouden een nieuw begin kunnen overwegen in allerlei soorten relaties en verbindingen. Thema’s als rechtvaardigheid, eerlijkheid en evenwicht kunnen zowel collectief als persoonlijk doordringen. We worden uitgenodigd om harmonie te vinden en de mooie kant van het leven te omarmen als openbaringen arriveren en diepe genezing plaatsvindt op zielsniveau.

De allerlaatste maansverduistering van 2023 vindt precies twee weken later plaats, op 28 oktober. De maansverduistering bij volle maan, die plaatsvindt in Stier, markeert het einde van een tweejarige cyclus die begon in november 2021.

Omdat het bij volle manen gaat om het inpakken van dingen, moeten de eindes nu worden uitgesproken. We kunnen een grote release meemaken die zowel heilig als noodzakelijk aanvoelt. Er komt nu een einde aan een cyclus, zodat er voor ons nieuwe realiteiten kunnen ontstaan.

Onze focus zou kunnen liggen op veiligheid, financiën, eigenwaarde en de materiële wereld. Aanpassingen in de manier waarop we ons leven en onze erfenissen opbouwen, kunnen worden benadrukt. We worden opgeroepen om te beoordelen wat wel (en niet) duurzaam is voor succes en geluk op de lange termijn.

Schorpioen seizoen magie

Mars en Mercurius gaan de wateren van Schorpioen binnen, gevolgd door de zon op 23 oktober. Als er ooit een tijd was om je hekserijvaardigheden te testen of de wereld van magie te betreden, dan is dat nu! Let wel dat hetgeen je doet, altijd het hoogste goed dient.

Of je nu intense emoties moet overwinnen, het verleden moet loslaten of contact moet maken met je spirituele gidsen, er is hulp van achter de sluier. Asteroïde Ceres, de kosmische goddelijke moeder, zwemt ook in deze diepe wateren van transformatie. En hoewel de meest mystieke tijd van het Schorpioenseizoen eind oktober en begin november is, leent de zon tot 21 november zijn verlichting aan dit sjamanistische sterrenbeeld.

De combinatie van drie planeten creëert een extreem magische sfeer die onze innerlijke mystiek doet ontwaken, wat zeer versterkend kan zijn.

Onze intuïtie zal op een ongekend hoog niveau staan, waardoor oktober een bijzonder gunstige tijd is voor allerlei soorten rituelen. Met speciale toegang tot onze emotionele diepten kunnen we tot de ontdekking komen dat we de drive hebben om alles te bereiken wat we willen, deze maand en daarna.

De komende weken en maanden wordt de kracht om diepgaande veranderingen in ons leven aan te brengen steeds nadrukkelijker en directer (minder geïnternaliseerd). Het is minder waarschijnlijk dat we piekeren over veranderingen waarvan we het gevoel hebben dat ze ons worden opgedrongen, en dat we eerder de noodzakelijke veranderingen zullen doorvoeren.

Heb het magisch goed! ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *