Geplaatst op Geef een reactie

Ode aan alle leven, in het bijzonder vandaag onze dieren

Op 4 oktober herdenken we het overlijden ,783 jaar geleden, van Franciscus van Assisi, die zich niet alleen bekommerde om zwervers en armen, maar zich ook het lot van planten en dieren aantrok.

Tijdens het internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in Wenen in 1929 werd zijn sterfdag uitgeroepen tot “De natuurminnaar”

‘Alle schepselen op aarde voelen als wij, streven naar geluk als wij. Ze hebben lief, lijden en sterven als wij, en zo zijn zij de aan ons gelijk gestelde werken van de almachtige Schepper: onze broeders. God wenst dat wij de dieren bijstaan wanneer ze hulp nodig hebben. Alle wezens in nood hebben gelijke rechten op bescherming. Onze nederige broeders geen pijn te doen is onze eerste plicht tegenover de dieren. Maar om daar te stoppen is niet genoeg. We hebben een hogere opdracht ze van dienst te zijn wanneer ze ons nodig hebben … Mensen die enig schepsel Gods uitsluiten van hun compassie en medelijden zullen op soortgelijke wijze handelen tegenover hun medemensen. ” Franciscus

Laat liefde stromen, de meest krachtige energie die mens en dier verbindt, en alles wat leeft.

Haiku Dierendag 4-10

De zachtheid in je ogen

Het beeld brandt diep in mijn Ziel

In absolute schoonheid.

©Mieke

creatietje voor alle kattenmensen 2022 ©Mieke

Een heel fijne herinnering van enkele jaren geleden met Paravisie, die Werelddierendag heel veel aandacht heeft gegeven. Ik vond het zeker heel fijn om mijn profiel wat zichtbaarder te maken als gediplomeerd energetisch dierentherapeut, Stervens-en rouwbegeleider voor dier en mens ( Sjamanisme) en Dierencommunicator. De komst van onze liefste kater, Casper, heeft mijn hart geopend en er was geen houden meer aan….ik zou me op elk vlak van het leven van dieren, vooral katten, verdiepen. Dieren laten ons zien, laten ons voelen, laten ons ervaren, waar we niet met ons verstand bij kunnen. Willen we onszelf begrijpen, wat ons drijft, wat ons vastzet, luister naar wat een dier vertelt, kijk naar het gedrag van een dier: je ontdekt, als je er voor open staat, wat voor velen nog omsluierd is. Dat is wat ik elke dag ervaar. Onze dieren zijn een onbetaalbare rijkdom. cre

Caspertje, ons huisgenootje, 12 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *