Geplaatst op Geef een reactie

Mercurius in Schorpioen- 23/10- 10/ 11

Wanneer Mercurius op 23 oktober zijn plaats vindt in de waterige diepten van Schorpioen, verandert zijn aard. Het lijkt op een diepzeeduiker die de afgrond induikt om verborgen schatten te ontdekken. Schorpioen schenkt Mercurius de gaven van diepgaand inzicht en verhoogde intuïtie, waardoor zijn paranormale vermogens worden versterkt. Met Mercurius in Schorpioen is er een bijna griezelig vermogen om dingen waar te nemen die anderen misschien missen. Hoewel deze periode ertoe kan leiden dat we meer op onze hoede zijn en onze diepste gedachten en geheimen beschermd houden, bereidt het ons ook voor op intense en diepgaande gesprekken.

Schorpioen houdt niet van oppervlakkig geklets; het zoekt naar diepgang en inhoud. Er is een onweerstaanbare aantrekkingskracht op onderwerpen die als taboe, verboden of op de loer liggen. Dergelijke discussies brengen vaak verlichting en catharsis.

Gezien de aangeboren connectie van Schorpioen met het occulte en het esoterische, wordt deze periode geschikt om in praktijken te duiken die mysteries onthullen. Of het nu gaat om therapie, om de ingewikkeldheden van de geest te begrijpen, of om tarot en astrologie, om het ritme van het universum aan te boren, de energie van Schorpioen moedigt diepe introspectie en verkenning aan. Mysteries zijn geen uitdagingen waar Schorpioen voor terugdeinst; het zijn puzzels die wachten om opgelost te worden.

Maar zoals elk teken heeft ook Schorpioen zijn schaduwkant. Terwijl Mercurius in zijn territorium danst, kan de geest soms verstrikt raken in obsessies. Gedachten kunnen in een lus terechtkomen en zich onophoudelijk herhalen, waardoor het een uitdaging wordt om los te komen. Het is tijdens deze fase absoluut noodzakelijk om ons bewust te zijn van waar we onze mentale energie op richten. Het vervallen in destructieve denkpatronen of ‘konijnenholen’ is een potentiële valkuil. In plaats daarvan is het nuttig om deze intense focus te kanaliseren naar onderwerpen die groei en begrip bevorderen.

Bovendien is het een uitdaging /uitnodiging, omdat de krachtige energie van Schorpioen Mercurius beïnvloedt, om voorzichtig te zijn in onze communicatie.

Hoewel we misschien meer gereserveerd of introspectief zijn, hebben de woorden die we kiezen gewicht. Wanneer Schorpioen spreekt, druipt het van wijsheid of is het doorspekt met een angel, soms met een autoritaire houding, scherpe of venijnige tong, wat niet bijdraagt tot een gelijkwaardige communicatie.

De dualiteit van Schorpioen biedt het potentieel voor genezing, waardoor het essentieel is om ons bewust te blijven van onze bedoelingen en woorden. Door bewust door Mercurius in Schorpioen te navigeren, hebben we de mogelijkheid om zijn transformatieve kracht te benutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *