Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Maan in Schorpioen 13-11-2023

De Nieuwe Maan in Schorpioen ( en gedeeltelijke zonsverduistering) op 13 november is de eerste nieuwe maan na de zonsverduistering in oktober. De energie is nog steeds intens na deze astrologische gebeurtenis. De zon is afgelopen weken heel actief geweest! Er zijn zonnevlammen en -winden geweest, en geomagnetische stormen die alles hebben opgeschud. Zonnewindsnelheden van 750 kilometer per seconde, met een gemiddelde snelheid van 300 kilometer per seconde! Lichtdeeltjes schieten op ons en snellen door onze systemen – sommige mensen zullen dit meer voelen dan anderen.

Je kunt een scala aan verschillende gevoelens ervaren, en zelfs een heropleving van oud verdriet of frustraties. Blokkades, onverwerkte emoties en oude pijn kunnen worden geactiveerd. Veel voorkomende symptomen zijn hoofdpijn, nek-, oor- en keelpijn, spijsverteringsproblemen en misselijkheid. Luister naar je lichaam en beweeg zoveel mogelijk in harmonie met deze energie. Raadpleeg altijd je arts als je ernstige of langdurige klachten hebt.

De Nieuwe Maan in Schorpioen ontmoet Saturnus in november

Saturnus staat sinds 4 november weer direct (na 139 dagen retrograde fase) en staat nu in Vissen. De energie van Saturnus is serieus, verantwoordelijk en streng en heeft betrekking op karmische levenslessen, hard werken, macht, wetten en regels..

Ondertussen biedt de energie van Vissen een gevoel van zachtheid en ontspanning; Het is liefdevoller, met gevoel en inspiratie, de tijd nu heel gunstig is om wat dieper onderzoek te doen naar je ziel en de gebieden van je leven te onderzoeken waarin je te hard en kritisch bent tegenover jezelf, je partner, kinderen, vrienden of collega’s. Een uitnodiging tot verzachten.

Welke gevoelens (of angsten) zitten hierachter? Waarom reageer of gedraag je je op een bepaalde manier? Saturnus kan een heldere spiegel voorhouden voor de dingen waar je van weg wilt kijken.

Een uitstekend moment om heldere inzichten te krijgen over jezelf en je (potentieel destructieve) gedragspatronen. Deze energie kan je de impuls geven om veranderingen aan te brengen en uit het hamsterwiel te stappen – hard werken en veel geld verdienen. Het kan en mag ook anders.

Het is tijd om dingen aan te pakken die je hebt uitgesteld.

De energie van vernieuwing en authenticiteit zal sterker worden dankzij de nieuwe maan in Schorpioen. Schorpioen is een gevoelig en diepgaand teken, dat door alles heen kan kijken.

Als er dingen zijn die je de afgelopen maanden op een laag pitje hebt gezet, kun je nu actie ondernemen; stel niet langer uit. Je kunt ook het gevoel hebben dat er pleisters worden afgescheurd van oude, niet-genezen wonden die voorheen verborgen waren met een verband. Dit kan beangstigend zijn. Echter, omarm bewust oude wonden, zodat deze ruimte krijgen en te verzorgen, te genezen/te healen. Jaag jezelf in dit proces niet op ( laat je evenmin opjagen).

Schorpioen is een meester in het opgraven en blootleggen van geheimen, waardoor je misschien het gevoel hebt dat je de controle verliest. Dit kan “leiden tot woede en alle emoties die van binnenuit al zolang ‘schreeuwen’ om aandacht. Ik heb het niet over aandacht van de buitenwereld, maar om te beginnen de aandacht voor jezelf.

Woede is een emotie waar een flink oordeel op zit, we hebben vaak als kind oordelen hierop verinnerlijkt als fout en verkeerd. Het zijn net vaak die mensen die woede voor een groot deel van hun leven opgekropt hebben, door één ongelukkig incident ontploffen, en schade berokkenen aan de medemens. De gevangenissen zitten er vol van, heb ik ervaren toen ik een tijdje in opdracht gevangenen heb begeleid in hun weg naar in vrijheidsstelling. Sommigen worden ook ziek, we weten dat lichaam en geest één zijn, lang genoeg kroppen kan zich uitkristalliseren in cystes, gezwellen, aandoeningen die zich uiteindelijk fysiek manifesteert. Woede kent een enorme kracht die op een constructieve manier kan doorwerken. In emotioneel lichaamswerk zijn er heel wat manieren om binnen een veilige setting woede ruimte te geven; ik denk hierbij aan houthakken, wat wij tijdens onze opleiding ELW toepasten. Niet zomaar houthakken, maar heel bewust je lichaam voelen én ademwerk erbij. Velen blijven over emoties ‘denken’, maar voelen al lang niet meer waar die woede gevoeld wordt: in ons lichaam, daar zit het ingenesteld. Je kunt roepen en vloeken en schreeuwen….het kan even een opluchting geven, je hebt je geuit, geventileerd, tot een volgende woede uitbarsting, verbaal, eraan komt. Het is dus een straatje zonder einde op die manier. Voor mensen die dit herkennen, geef ik de raad om een emotioneel lichaamswerker/-therapeut te bezoeken.

Een ander belangrijk ding waar je je bewust van kan worden is het vinden van jouw waarheid, dat wil zeggen wat goed voor je voelt en wat niet. Er bestaat niet zoiets als alleen maar een universele waarheid maar vooral de waarheid die voor jou werkt. Dit kun je alleen vinden door naar je intuïtie te luisteren. De boodschap van Schorpioen is niets als vanzelfsprekend aan te nemen. Scan en voel alle informatie die je ontvangt – niet uit wantrouwen of angst, maar met een open hart, vertrouwen en nieuwsgierigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *