Geplaatst op Geef een reactie

Innerlijk keerpunt

‘Je nadert een belangrijk keerpunt. Je voelt het aan alles, maar er is iets wat je nog tegenhoudt om door te zetten; iets waar je je vinger niet kan op leggen. Je hebt alles onderzocht, alles geprobeerd, elke situatie tot in detail ‘bestudeerd’- wat ontbreekt er nu nog aan?

Op deze manier blijf je als een vis in een bokaal spartelen in een proces dat voor jouw gevoel allang klaar had moeten zijn. Het veroorzaakt chaos en frustratie, want je voelt je vastzitten in een vicieuze cirkel. Er is een ervaring, gevolgd door een emotie die aanzet tot denken, totdat dezelfde ervaring terugkeert en alles opnieuw begint. Herken je dit?

De sleutel om dit patroon te doorbreken, is door jouw processen te gaan zien als innerlijke dynamische cyclische bewegingen. Iedere omwenteling is een aanloop naar een volgende ervaring, die doorgang kent als jij het oude durft los te laten.

Loslaten kun je misschien ervaren als ‘verliezen’. Je ontdekt na het loslaten dat je de lei hebt schoongeveegd, zodat er ruimte ontstaat om een nieuw hoofdstuk te schrijven. De frequenties van cyclische bewegingen helpen je om de vicieuze cirkel te doorbreken door je te onthechten van wat niet langer je allerhoogste doel dient.

Voel wat je zelf op dit moment wilt behouden, voel wat je dit moment mag loslaten en onthechten. Met andere woorden: je hoeft het kind met het badwater niet weg te gieten. Radicaliteit is niet de manier om vernieuwing te creëren. Zoek hierin de balans en wees vooral heel mild, begripvol en zacht voor jezelf en ieder die hierbij betrokken is.’

Uit ‘Ander-s Leven in een sterk veranderende tijd. Welkom Jij, Aquariusmens.’ Juni 2021 © Uitgegeven bij Boekscout, voorlopig niet leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *