Geplaatst op Geef een reactie

WIE GAAT MET DE GEZONDE TOER OP, OP EEN ZEER EENVOUDIGE VRIENDELIJKE NATUURGEWIJZE MANIER?

Het is weer zover…hoesten, verkoudheid, griep en hoe je op een gezonde natuurlijke manier je lichaam kunt resetten.

Zeker nu zoveel mensen al bang zijn dat het kuchen, hoesten, verkouden zijn niet meer bij het leven thuishoren. We leven op een levende planeet, jammer genoeg met enorm veel vervuiling waar we grotendeels zelf verantwoordelijk voor zijn, en dat ons lichaam zich van toxische stoffen wil ontdoen, is heel normaal.

De natuur voorziet ons nog steeds van het allerbeste wat we nodig hebben om te genezen, te helen. Het is maar hoe en wat we zelf in onze gezondheid wensen te investeren.

1. Verkoudheden worden niet door bacillen veroorzaakt, maar eerder door een opeenhoping van toxisch slijm in de luchtwegen van de neus, dat het heldere slijm waardoor deze normaal worden gereinigd de doorgang verhinderen; het toxische afval wordt dan aangevallen door bacillen, waarbij nog veel meer slijmvorming ontstaat en de neus en sinusholten ontstoken raken. De beste kuur tegen een stevige verkoudheid is drie dagen vasten en tweemaal per dag de dikke darm irrigeren.

Mierikswortel en citroensap zijn heel heilzaam.

Neem het sap van een paar citroenen en meng dit met een glas gedistilleerd water en neem daar twee tot drie keer per dag slokjes van, dat helpt het overtollige slijm oplossen dat zich in het ademhalingsstelsel bevindt, waardoor voorkomen wordt dat het indirect door de longen en de neusslijmvliezen uitgescheiden wordt.

Wortelsap, verse radijs, cranberries, verse knoflook hebben eveneens een goede werking.

Vermijden van zuivelproducten, gepasteuriseerde melk, gekookt voedsel, alle soorten suiker en zetmeel.

Vers fruit en ongekookte groenten.

2. Hoesten wordt voornamelijk veroorzaakt door een poging van het lichaam giftig slijm via longen en bronchiën kwijt te geraken; het gif irriteert de gevoelige keelwand, waarbij de keel het probeert ‘ op te hoesten’.

Heilzaam is onder andere ananas, verse dadels- pruimen verzachten de keel. Ze bevatten enzymen die beschadigde cellen en lichaamsvreemde bacteriën afbreken.

Mierikswortel en citroensap

Wortel- en radijssap.

Sinaasappel- en grapefruitsap

Verse tomaten

Verse knoflook

3. Griep is hoofdzakelijk het gevolg van de kwetsbaarheid van het lichaam. Doordat er te veel giftige afvalstoffen vastgehouden worden door het lichaam, wordt de immuniteit aangetast; griep komt het meest voor in de winter, doordat het lichaam in de winter het afval langzamer verwijdert en men dan vaak minder ongekookt voedsel eet. Weefsels waarin zich te veel gifstoffen bevinden, meestal in het ademhalingsstelsel, worden ‘broedplaatsen’ voor in de lucht zwevende ziekteverwekkende bacteriën. Therapeutisch vasten, irrigeren van de dikke darm, gevolgd door aangepaste voedingstherapie dragen bij tot algehele genezing.

Wortel-selderij-peterselie- spinaziesap samen zijn rijk aan kalium, dat de zuurgraad in het systeem snel verlaagt en op die wijze het ontgiftingsproces op gang brengt dat nodig is voor het herstel.

Dit mengsel bevat ook een hele scala organische mineralen en andere voedingsstoffen om te herstellen; met andere woorden : niet volstoppen met voedsel! Verdelen van dit sap over de hele dag, en in kleine hoeveelheden opdrinken.

Sap van wortel en radijs, grapefruitsap en gedistilleerd warm water.

Liefs geen koffie, geen wijn, geen frisdranken, geen melk.

Wortel- spinaziesap maakt de dikke darm vrij van gif en herstelt de normale darmfuncties, waardoor de ademhalingsorganen niet langer als uitscheidingsorgaan hoeven te dienen. Ook hier is het heilzaam in kleine hoeveelheden op te drinken.

Drink uiteraard voldoende zuiver water.

Uiteraard is er nog veel meer om je lichaam op te schonen. Voeding is heel essentieel, maar ook toxische gedachten, vastgelopen emoties worden opgeslagen in je lichaam/vitale organen.

Ziek zijn is lastig maar gezond. Luister naar je lichaam, want je lichaam is oneindig intelligent. Een heilzame zachte en eenvoudige ondersteunende manier om je lichaam en geest in balans te brengen is onder andere Holistic Pulsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *