Geplaatst op Geef een reactie

Toegewijd aan jezelf

29-11- = 11-11

Een bijzondere spirituele boodschap als herinnering aan toewijding en commitment. Het begint altijd in en bij onsZelf.

“Het ontwaakte hart is als een lantaarn.

Bescherm het

tegen de turbulentie

van de winden van verlangen.”

~ RUMI

Wij zijn kaarsen, verlicht door die ene grote vlam. De levensadem dooft ons niet uit; integendeel, het dient alleen maar om onze vlam helderder te laten schijnen. Hier, in de tempel van één liefde, is er geen flikkering of rook in onze vlam. We zijn van nature in ons doel, simpelweg om de warmte en het licht van de liefde tot leven te brengen. We dansen, ook al zijn we stilte. We staan in brand, ook al branden we niet.

Er is een vlam die moet worden beschermd. In werkelijkheid kan het nooit worden uitgedoofd. Het is het licht dat nooit uitgaat. Zelfs met zo’n blijvende kracht is onze erkenning en respect voor deze vlam essentieel voor de menselijke ontwikkeling. Deze vlam is heilig en ligt in ieder menselijk hart. Wanneer de vlam haar waarde erkent, houdt ze op met flikkeren en wordt de rook heel stil. In de stilte kan het licht zijn bestemming vervullen om helder te schijnen en elk pad te onthullen, absoluut helder en zonder te wankelen in de fluctuaties van angst en gehechtheid.

Verlangen hoeft geen belemmering op het pad te zijn. Het kan ons onze passies laten zien en ons helpen ons doel te vinden.

De gehechtheid die met verlangen gepaard kan gaan, het geloof dat dat alleen maar kan met één bepaalde persoon, één samenloop van omstandigheden, kan ervoor zorgen dat we stoppen met kijken naar wat het licht ons openbaart.

Als we het leven niet meer zien zoals het is, niet elk moment voor ons opduiken en er niet meer mee omgaan zoals het is, kunnen we onzorgvuldig worden met het licht van het hart.

Ons hijgen en puffen om te forceren wat niet geforceerd hoeft te worden, kan ervoor zorgen dat het hartlicht flikkert en wankelt. Dit kan ervoor zorgen dat onze weg onzeker lijkt, en twijfels kunnen ons overvallen als het doel van het licht in gevaar komt.

We vergeten te vertrouwen op wat is, omdat we verstrikt raken in gehechtheid en angst rond onze verlangens. In plaats van ons door het leven te laten bewegen, proberen we het leven in beweging te brengen. (Herlees invoelend)

Er is een weg vooruit op je levenspad die je kunt waarnemen. Het kan nuttig voor je zijn om die duidelijkheid en zekerheid te hebben, echter is het goed om open te staan voor wat nog niet zichtbaar is, in hoe jou pad zich verder kan ont-vouwen.

Misschien heb je er al een glimp van opgevangen, maar twijfel je aan je visie of aan jezelf.

Wat je voelt, diep in de hartstochtelijke liefde van je hartlicht, is waar. Het is echt. Je wordt erin geleid door de voortgang van het leven zelf. Dit vraagt om een dieper inzakken in vertrouwen.

Het leven werkt volgens een genie dat een lineaire benadering te boven gaat. Het is eerder te vertrouwen dan te begrijpen. Begrijpen is vaak grip willen hebben en houden ( controle) en houdt het beheer vast vanuit het denken, het verstand. Vertrouwen vraagt de te strak gehouden touwtjes loslaten en meebewegen met hoe plannen zich ont-wikkelen.

Er zitten voldoende uitdagingen in ieders persoonlijke transformatie om stappen te zetten. Dat is meer dan genoeg!

Je hoeft niet ook het terrein te controleren, noch de kaart voor de reis strak te bepalen. Je hoeft alleen maar elke stap te zetten die zich op elk moment aan je voordoet. Geniet van en in elke stap.

Laat de angst dat je verlangen zich niet manifesteert, er niet voor zorgen dat JE het leven naar de hand zet. Het is een onnodige strijd, en een strijd die je ziel hier niet zal dienen.

Kom in plaats daarvan gewoon opdagen: wees bewust volledig aanwezig.

Let op wat er op elk moment voor je ligt, en vertrouw op jezelf. Laat het licht van je hart je meenemen naar een serene rust die je de balsem van een stevige kern van comfort zal brengen, zelfs terwijl de wereld verandert en verandert volgens de werking van de goddelijke wil.

Terwijl jij je stap voor stap voortbeweegt op jouw levensreis, beweegt die goddelijke wil je ook, stralend, naar de vervulling van je bestemming. Het leven werkt niet tegen jou in – verre van dat! Het is een mede-samenzweerder met je hart. Kom terug naar de stilte van de innerlijke liefde en nu wordt je hart licht om te zijn wat het is – betrouwbaar en waar – en wijst je zelfs nu de weg, in vrede en stilte.

Het gaat dit alles over toewijding, maar niet over toewijding zoals we die doorgaans opvatten. Dit is niet zomaar een boodschap over het overgeven van onszelf aan een ander; het is zeker geen boodschap van compromissen.

Dit is in de eerste plaats een boodschap van toewijding aan jezelf; jouw leven en jouw reis. Het is een toewijding aan het vinden van antwoorden, het ontcijferen van oude mysteries en het verkrijgen van toegang tot oude wijsheid.

Het is een boodschap van toewijding aan ons levensdoel, afstemming op onze ziel en verbinding met het goddelijke. Alleen dan zijn we in staat om vooruitgang te boeken in onze relaties naar een liefdevolle en heilige eenheid.

Maak een afspraak met jezelf om wat tijd alleen door te brengen. In het huidige moment zijn, comfortabel in je eigen aanwezigheid. Dit is niet de tijd om op anderen te leunen om ons te leiden, maar een tijd om de antwoorden te vinden die we in onszelf zoeken. Het is een tijd om de oude manier waarop we onszelf in de wereld zien los te laten en ruimte te maken voor iets moois, groots en nieuws.

Het is een tijd om op onszelf te vertrouwen, erop te vertrouwen dat we daartoe in staat zijn en nieuwsgierig te zijn naar waarom we precies hier en nu zijn. Het is een tijd van ontvankelijkheid en het omarmen van mogelijkheden.

Het betekent dat we ons inzetten voor deze volgende fase in onze spirituele ontwikkeling, een nieuw welkom overgangsritueel over deze verbazingwekkende ervaring die we Leven noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *