Geplaatst op Geef een reactie

De donkere nacht van de Ziel

Misschien heb je wel eens gehoord van de donkere nacht van de ziel. Het kan zijn dat je er doorheen gaat. Misschien heb je het al meegemaakt. Misschien heb je er al heel wat meegemaakt!

Mondiaal en collectief gaan we door een donkere nacht van de ziel. En omdat we allemaal bewustzijn Zijn, zijn we allemaal verbonden, dus dit filtert door naar een individueel niveau.

Ze kietelen niet, deze donkere nachten. Ze zijn noch leuk, noch plezierig.

Het is waarschijnlijk dat jij , en iedereen die jou kent, dacht (of denkt) dat je psychisch of lichamelijk ziek bent.

Het is zeer waarschijnlijk dat je lichaam aan het upgraden is. En om te kunnen upgraden moeten dingen eerst ‘downgraden’, als je wilt.

Om meer heel te worden, meer JIJ, moet je lichaam eerst de smurrie opschonen die jou (en de hele rest van de mensheid) heeft vastgehouden en beperkt. Ik denk hierbij aan de meerlagige conditioneringen, op elk levensvlak.

Denk eens aan de afgelopen jaren. Denk eens aan alles wat jou is ingegeven en nog steeds wordt aangewakkerd, waar je vrijwillig en onbewust aandacht aan besteedt, dag na dag. Angst! Angst voor werkelijk alles. Angst voor de toekomst, angst om ziek te worden, angst om tekorten tot angst om de angst…

Het kan moeilijk voor je zijn om zelfs maar te BEGINNEN na te denken over de niveaus van corruptie die plaatsvinden in de regeringssystemen die de verhalen creëren waarvan zij willen dat je ze hoort, maar als jij eenmaal begint te bedenken dat misschien niet alles is wat het lijkt DAN zullen elementen van jou beginnen af te breken… jouw overtuigingen zullen worden uitgedaagd, of je het nu leuk vindt of niet. Wat je dacht te weten, zal worden uitgedaagd, of je het nu leuk vindt of niet.

Alles waarvan je ooit dacht dat het ‘was’, kom je er misschien achter dat dat niet zo was.

Naarmate je meer en meer beseft dat het leven niet is wat je dacht, moeten je oude overtuigingen, inzichten en patronen ergens heen gaan. Dus beginnen ze af te breken om ruimte te maken voor het nieuwe.

Die uitsplitsing kan vele en meerdere vormen aannemen. Het lijkt vaak op een depressie. Spanning. Vaak komt het naar buiten via plotselinge en ongecontroleerde, schijnbaar irrationele emoties.

Je kunt je uitgeput, overweldigd voelen of in ontkenning of vermijding verkeren. Omdat niet iedereen uit je omgeving een idee heeft wat er speelt, kun je je veroordeeld voelen, onbegrepen.

Een donkere nacht van de ziel kan slopend en heel eenzaam aanvoelen alsof er nooit een einde aan zal komen. Het voelt heel echt omdat het echt IS. Het is potentieel reëler dan al het andere waarvan je ooit dacht dat het echt was. Omdat het ruimte maakt voor REAL YOU.

Als we allemaal onze geest kunnen openen voor het feit dat er iets gebeurt dat veel groter is dan de meeste van onze menselijke hersenen zelfs maar kunnen bevatten, dan kunnen we opnieuw formuleren wat er aan de hand is en het vanuit een heel ander perspectief bekijken.

Als we leven vanuit de vibratie van acceptatie, overgave, liefde, de intentie van welzijn en het eren van de upgrade van ons lichaam in plaats van vanuit oordeel, strijd, ziek, laag, plat, ‘wat is er mis met mij’, kunnen we deze verschuiving vanuit een geheel nieuw, veel objectiever en gezonder perspectief gaan bekijken.

Wanneer we onze geest openen voor het feit dat onze ziel zich UITBREIDT, kunnen we de ‘donkere nacht’ beter als collectief accepteren en beheren, en degenen onder ons die er doorheen gaan beter ondersteunen.

Het is niet leuk, maar het is noodzakelijk voor onze evolutie. Het is voor ons allemaal nodig om te groeien in onze persoonlijke integriteit en soevereine macht, en dit zal nog een hele tijd zo blijven, dus we kunnen ons net zo goed actief bewust zijn van wat het is en ervoor kiezen om het te eren en te omarmen zoals het voor iedereen geldt, ons allerhoogste goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *