Geplaatst op Geef een reactie

Horen en luisteren

Is het je ooit opgevallen hoe sommigen het krachtige geluid van de oceaan in een grote schelp kunnen horen, terwijl anderen dat niet kunnen? Dit was voor mij altijd een beetje een mysterie. Het kan voor sommigen zo reëel zijn in hun ervaring, en voor anderen kan het een grap of een spelletje lijken.

We weten nu dat de meest waarschijnlijke reden dat oceaanachtig (golfachtig) geluid in de schaal wordt gehoord, eigenlijk het omgevingsgeluid van om je heen is.

De eigenlijke zeeschelp die tegen of net boven het oor wordt gehouden, vangt feitelijk dit geluid op, dat op zijn beurt in de schaal resoneert.

Wat we in de Geest horen en waarop we reageren, houdt rechtstreeks verband met ons vermogen om te luisteren. Horen is eigenlijk het proces van het waarnemen van geluiden versus luisteren betekent dat je daadwerkelijk je aandacht op een geluid vestigt.

We weten in werkelijkheid dat je kunt horen en toch niet kunt altijd luistert . In het Woord van God staat: ‘Laat hij die oren heeft om te horen, horen wat de Geest zegt.’ Waarom zou je de opdracht krijgen om te horen als je al een oor hebt om te horen?

Spiritueel horen wordt ontwikkeld, net zoals we hebben geleerd geluiden te horen en ons vervolgens nauwkeurig te ontwikkelen tot luisteren. Zonder het vermogen om te luisteren, kun je echt niet horen.

Hoewel we in de natuur geluiden (golven of frequenties) horen, kunnen we niet met de volle capaciteit van ons vermogen om waar te nemen en bewust te weten, horen, tenzij we leren luisteren.

Luisteren is een gift aan jezelf vanuit zelfliefde en omdat je de ander en jezelf waardeert. Daarom kies je ervoor om je te concentreren op de aandacht voor wat je hoort.

Je kunt het opmerken en het geluid horen, maar dan moeten we handelen op basis van wat we horen en onderscheiden of waarnemen door te luisteren, zodat we echt de voordelen kunnen ontvangen en een verschuiving of verandering kunnen creëren.

Dit is vooral van cruciaal belang bij het navigeren door de vele geluiden van het leven. Geluiden zijn overal in de natuurlijke 3D- en Spirit 5D-rijken te vinden. Je hebt de transcendente kwaliteit om wijsheid, glorie, eer en voorspoed te benutten die wachten op manifestatie voor degene die stopt om te luisteren.

Luisteren is iets dat ik mijn hele leven ontwikkeld hebt en nog steeds. In heel wat spreuken en citaten zien we veel sleutels tot wijsheid door te leren ‘onze oren aandachtig te laten zijn’.

Alleen als we onze aandacht op geluid richten, kunnen we de kans op ontdekking en verlichting tijdens het luisteren benutten. Als je niet het vermogen hebt gecultiveerd om te luisteren, betekent dit dat je je vermogen om te weten (onbewust?) afwijst.

Dit houdt rechtstreeks verband met je perceptie van zelfbeeld/eigenliefde.

Vroeger dacht ik dat ik iemand had gehoord, maar ontdekte dat ik wel had gehoord, maar niet had geluisterd. Wat een wezenlijk verschil in ervaringen.

Om ruimte te geven aan het ontwikkelen van luistervaardigheid is oefening en intentie nodig.

Enkele concrete tips om horen en luisteren te verfijnen

Houd er rekening mee dat je misschien niet precies hoort wat iemand zegt op de manier waarop hij of zij denkt dat hij of zij het communiceert. Eén discipline die ik overwegend beoefen is simpelweg bevestigen wat ik ‘denk te begrijpen’ door te horen, terug te koppelen naar de persoon . Herformuleren is een manier om te weten of ik accuraat heb geluisterd of niet.

Dit peilt naar mijn luisteren op dat moment. Ik zeg vaak: ‘ Wat ik je hoorde zeggen is….betekent dat dat je zegt…?” Hierdoor wordt de kloof tussen de ander en mij snel gedicht, zodat het luisteren versterkt, verzekerd of uitgebreid kan worden.

Het is ook de perfecte opening om eventuele toekomstige misverstanden te ondersteunen, of om op dat moment eventuele discrepanties tussen horen en luisteren te verzoenen.

Een andere krachtige tip is ervoor kiezen om regelmatig te luisteren door alleen te zijn in de stilte. Er is iets heel bijzonders aan het geluid van stilte dat ons luistervermogen vergroot. Dit komt voornamelijk doordat we ons eigen hart en onze geest duidelijker kunnen horen, wat er op zijn beurt voor zal zorgen dat we beter en duidelijker naar anderen kunnen luisteren. In de stilte vertoeven ervaar ik al enorm verrijkend, ik kan dat zelfs niet in woorden omschrijven. In de stilte ervaar ik een diepe verbinding met het Al en mezelf.

De kracht van focus creëert ruimte om onze aandacht te verleggen. Luisteren is vooral vertragen, de aandacht verleggen naar de ander. We luisteren niet meer om vooral te antwoorden, maar om aanwezig te zijn, met ons hart en twee oren om te luisteren. Wat daarin ontstaat is begrip en begrijpen. Luisteren naar zelfs het onzichtbare geestelijke rijk.

Bedenk dat horen niet luisteren is en luisteren niet altijd absoluut.

Golven en frequenties zijn altijd in beweging, en er is altijd ruimte om het geluid van luisteren en veranderen te creëren, of dat nu jij bent die aan het verschuiven is, of iemand anders. Uiteindelijk is de Geest de Bron van al het geluid en geluid wordt altijd gehoord, maar kan alleen worden geoptimaliseerd en gecreëerd tot voorspoed en volheid als we luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *