Geplaatst op Geef een reactie

Mercurius retrograde 13-12-2023 tot 1-01-2024

Mercurius, de planeet van communicatie, staat van 13 december 2023 tot 1 januari 2024 retrograde in Steenbok!

Het is een wild astrologisch jaar geweest en er is nog een laatste verrassing in petto.

Retrogrades luiden altijd een periode in van reflectie/zelfreflectie, vertragen, wil men liever rennen en vooruitlopen, dan kunnen daarin misverstanden en onbezonnen actiefs het gevolg van zijn. Echter is het positieve van retrogrades dat er vanuit nieuwe perspectieven naar een situatie kan worden gekeken.

Wat op dit moment als een hindernis kan worden aangevoeld, voelt kan later een voordeel zijn. Dit jaar is het mogelijk dat Mercurius retrograde steenbok je financiën, communicatie en vakantiereisplannen kan frustreren. Het hangt dus ook grotendeels af van hoe je naar die retrograde kijkt.

De laatste retrograde Mercurius is ook een kans om je leven op orde te krijgen vóór het nieuwe jaar, zodat je niet dezelfde cycli herhaalt die je in 2023 achter je probeert te laten.

Het is tijd om alle losse eindjes aan elkaar te knopen en op te ruimen wat niet werkt. komt niet overeen met je goede voornemens voor 2024. Je kunt heel goede voornemens hebben, komaf willen maken met wat niet meer bijdraagt tot groei, echter, is het belangrijk om de diepere lagen die ermee verbonden (kunnen) zijn, te onderzoeken. Vanuit het hoofd worden heel wat intenties bedacht, het is die intenties laten indalen in je hart en tot uitvoer brengen. Be SMART with your HEART.

Mercurius retrograde heeft een behoorlijke reputatie, niet zonder reden. Mercurius is de snelst bewegende planeet in het zonnestelsel – en gaat vaker retrograde dan welke andere planeet dan ook.

Deze ‘bedrieglijke’ planeet regelt communicatie, technologie, reizen en meer, wat betekent dat retrograde fasen je dagelijkse leven kunnen hinderen. Wanneer een planeet retrograde gaat, is dat, zoals eerder geschreven, een teken om even te pauzeren en op je schreden terug te keren met betrekking tot een situatie uit het verleden.

Er is een kans dat nieuwe informatie aan de oppervlakte komt of dat verborgen waarheden onthuld worden tijdens retrograde cycli. Het sterrenbeeld en de planeet waarin een retrograde plaatsvindt, laten je zien welk gebied van het leven je moet herzien, herwerken en herzien voordat je verder gaat. ( dit kun je onderzoeken op www.astro.com)

Retrogrades vinden plaats in drie fasen, waarbij elke fase nieuwe uitdagingen en lessen met zich meebrengt. De eerste fase is de pre-schaduwperiode, drie weken voordat een retrograde begint. Tijdens deze fase merk je misschien een subtiele verschuiving in energie die je een idee kan geven van wat je tijdens de retrograde kunt verwachten. De tweede fase is de retrograde fase, die twee tot drie weken duurt. Dit is wanneer de sterren het meest actief zijn en ongewenst drama kunnen veroorzaken!

Ten slotte is er na de retrograde een post-schaduwperiode van drie weken waarin de zaken weer normaal worden.

Dit is het moment om na te denken over je lessen en je plannen te herzien. Samenvattend zijn er drie weken waarin de zaken langzamer gaan (pre-schaduw), drie weken van de daadwerkelijke retrograde en drie weken waarin de zaken weer normaal worden (post-schaduw).

Wat kun je verwachten van de Mercurius Retrograde in Steenbok in december?

De laatste Mercurius retrograde van 2023 begint op 13 december 2023 en eindigt op 1 januari 2024. Mercurius beweegt tijdens deze transitie van Steenbok naar Boogschutter tijdens zijn duizelingwekkende dans.

De pre-retrograde schaduw voor de retrograde Mercurius van december begon op 25 november 2023, in het teken Boogschutter, en daagde je uit om groots te dromen.

Mercurius is echter op 1 december 2023 al snel in de praktische Steenbok terechtgekomen en zal daar tussen 13 december 2023 en 23 december 2023 blijven.

De sterren zullen de situatie weer veranderen wanneer Mercurius retrograde op 23 december 2023 opnieuw Boogschutter binnengaat, en zal in de vrijgevochten energie van dit teken blijven totdat Mercurius op 1 januari 2024 direct stationeert.

Je zult voelen dat het momentum weer begint aan te trekken tot aan de pre-schaduwperiode die eindigde op 20 januari 2024.

Het debuut van Mercurius retrograde valt samen met de laatste nieuwe maan van het jaar ( 12-12) en introduceert frisse ideeën en nieuwe perspectieven.

De nieuwe maancyclus is een ideale periode om nieuwe projecten te starten, risico’s te nemen en intenties te stellen voor de toekomst. De nieuwe maan van december in Boogschutter zal deze verwarrende tijd positief stimuleren dankzij de connectie met actieplaneet Mars.

Deze afstemming zal je ziel doelgericht stimuleren en je de broodnodige fysieke en mentale energie geven om je jaar overvloedig en positief af te sluiten.

Mars in Boogschutter kan er echter voor zorgen dat de spanningen oplaaien als je problemen vanuit een ondoordachte manier benadert. Het is het beste om je hoofd gebogen te houden en je op jezelf te concentreren, in plaats van verstrikt te raken in vijandigheid en negativiteit en/of pessimisme.

Nu Mercurius retrograde eindigt in Boogschutter, is deze nieuwe maan een perfecte kans om een visie op je toekomst te krijgen, zodat je op nieuwjaarsdag met een frisse kijk én gemoed kunt starten.

Deze laatste verschuiving zal jouw jaar in perspectief brengen en de weg vooruit voor alle nieuwe jaaraanbiedingen verlichten. Het kan echter ook enkele complicaties met zich meebrengen.

Mercurius retrograde in Steenbok zal je vermogen om je aan het plan te houden op de proef stellen, zelfs als het grote plaatje onscherp lijkt.

Mercurius in Steenbok wil zich concentreren op dingen die resultaten opleveren, wat betekent dat je je onrustig kunt voelen zodra deze retrograde begint.

Het is gemakkelijk dat dingen verward en verkeerd begrepen worden. Misschien voel je de druk om op een perfectionistische niveau te presteren, maar je kunt er beter de tijd voor nemen en dingen niet overhaasten.

Tegen de tijd dat Mercurius Boogschutter binnengaat, kun je het optimisme in de lucht voelen. Dit is een uitstekend moment om na te denken over het jaar dat je hebt gehad en jezelf uit te dagen om ambitieuze doelen te stellen voor 2024. Ambitieuze doelen die verbonden zijn met jouw Hartsenergie, zul je ontdekken, stromen… daar mag je dan ook in vertrouwen.

Wat betekent de laatste Mercurius Retrograde van 2024 voor elk zonneteken algemeen?

1. De kardinale tekens (Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok) zullen de invloed van deze Mercurius retrograde het meest direct voelen. Je financiën en relaties kunnen de afgelopen weken grote stresspunten geweest zijn.

De uitdagingen waarmee je in deze periode te maken krijgt, houden verband met een groter thema van persoonlijke waarde en eigenwaarde dat jij dit jaar met jezelf heeft gehad. Sommigen van jullie overwegen misschien om je baan op te zeggen of je carrièrepad volledig te veranderen, omdat je niet langer op één lijn zit met de machthebbers. Herinner je dat 2024 gaat over Zijn vanuit jouw Kracht, en waar jij voelt dat er ruis in de onderstroom is, vertrouw er ook maar op dat je dit niet verkeerd invoelt.

En hoewel geld een enorme motivator voor je is in deze nieuwe levensfase, is het niet het enige dat belangrijk is voor geluk. Omarm de veranderingen in levensstijl die aansluiten bij jouw visie en wie jij werkelijk Bent.

2. Mercurius retrograde zal de veranderlijke tekens (Tweelingen, Maagd, Boogschutter, Vissen) laten zien van hoe ze dit jaar naar een hoger bewustzijnsniveau zijn gekomen. Vijanden en haters zitten nog steeds vast in een tijdslus en houden vast aan een versie van jou die niet meer bestaat.

In het verleden heb je wellicht de behoefte gevoeld om jouw standpunt te verdedigen of de niet-waarachtige informatie die tegen jou werd gebruikt, te corrigeren. Maar deze keer voelt iets anders. Je wordt verder geleid naar heling en harmonie in jezelf.

Deze retrograde kan extra conflicten en misverstanden met zich meebrengen. Wees voorzichtig en probeer niet iets te zeggen waar je misschien spijt van krijgt. Vergeet niet dat stilte soms de krachtigste reactie is!

3. Ten slotte kunnen vaste tekens (Stier, Leeuw, Schorpioen, Waterman) het regelboek herschrijven. Mercurius retrograde zal je doen afvragen hoe effectief je huidige grenzen zijn en onderzoeken waar je het beter voor jezelf kunt doen. De komende drie weken heb je misschien moeite om je gedachten onder woorden te brengen of voel je je zenuwachtig om iets te zeggen, maar deze retrograde is een les in vertrouwen. Als je wilt dat je voornemens uitkomen, moet je beslissen wat er in je leven moet veranderen, en die verandering moet van binnenuit beginnen. Begrijp dat het werkwoord moeten geheel in jouw keuze en verantwoordelijkheid ligt, want je ‘moet’ niets, je wordt enkel uitgenodigd.

Mercurius retrograde is een goed moment om weer vertrouwd te raken met jezelf. Maak verbinding met je innerlijke moed en onderneem actie op basis van je intuïtie. Het is het beste om te vertragen en de patronen op te merken die je ervan weerhouden waarachtige blijdschap en tevredenheid in je relaties te bereiken.

Liefs Mieke ❤

Adem in,

Adem uit

The best is coming yet! If…..of course….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *