Geplaatst op Geef een reactie

Angstreducerende oefening uit de 5 ritmes

Krachtige oefening ( uit De vijf ritmes) om angst te verminderen—en los te laten- denkbeeldige kaars uitblazen. Als het voor jou prettiger voelt, kun je een kaars aansteken ( even op afstand plaatsen)

Herken je dit bij jezelf: een onbestemd gevoel van angst. Je weet niet waar je angstgevoel vandaan komt, althans, niet bewust, er is geen enkele reden om angst te voelen en toch ervaar je angst. Je denkt misschien dat je dit oppikt van iemand anders, of het collectieve veld. Het kan, heel wat van gevoelens worden geprojecteerd en ingevuld, er moet wel een reden zijn. Mijn ervaring hierbij is als energetisch lichaamstherapeut, dat het zoeken naar redenen, afhoudt van het richten naar jezelf, naar binnen. Het gaat over wat jij ervaart en voelt. Laat de grip naar het zoeken van redenen los, het hoofd wil maar al te vaak antwoorden, waarop zoveel scripts geschreven worden. Angst om de angst en hoe kun je op een zeer eenvoudige manier je angst laten wegvloeien. Ontspannen, met gratie, gemak en flow?

Dit is één van de vele mogelijkheden.

Zoek een plekje waar je niet wordt gestoord.

Neem een plekje waar je voor onbepaalde tijd comfortabel zit; op een kussentje, op de bank. Trek je knieën naar je borst, sla je armen om je benen en houd ze vast.

Haal een paar keer diep adem–Adem in via je neus en adem uit via je mond.

Breng je hoofd omhoog en schommel naar voren en naar achteren, terwijl je in je verbeelding in een blauwe vlam staart.

Gedurende de hele oefening laat je op je uitademing de lucht door je getuite lippen ontsnappen; maak zacht het geluid van het uitblazen van een kaars, alsof je fluisterend ‘ whoooooo’ zegt.

Blaas de vlam met iedere uitademing uit en voel daarbij dat je angst samen met de vlam verdwijnt.

Doe dit totdat je geen angst meer voelt.

Geniet nog even na van deze heerlijke oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *