Geplaatst op Geef een reactie

Jupiter uit de retrograde en wat betekent dit?

Jupiter, de planeet van geluk en expansie, liep retrograde op 4 september en loopt vandaag, 30 december direct. Tijdens de retrograde beweging was het de bedoeling dat we lessen zouden leren en inzicht zouden krijgen in onze filosofische en persoonlijke groei. Als de planeet van het onderwijs heeft Jupiter ons geleid naar een spirituele transformatie, zijn onze perspectieven verruimd en hebben ons een dieper begrip van de wereld gegeven.

Wanneer Jupiter op 30 december vooruit begint te bewegen, beëindigt hij zijn westwaartse rotatie en keert hij terug naar een oostelijke beweging. Dit gebeurt een paar maanden nadat een planeet zijn oppositie met de zon heeft gepasseerd, wat plaatsvond op 3 november. Op 1 november bevond Jupiter zich op een zeer korte afstand van de aarde, het zogenaamde perigeum. Toen Jupiter retrograde was, zorgde dit ervoor dat we onze waarden op een fundamenteel niveau opnieuw gingen beoordelen. Nu het in directe beweging is, kunnen we onze horizon verbreden en de nodige veranderingen doorvoeren.

Dankzij de ruggengraat van Jupiter in Stier hebben we onze financiën, relaties en creativiteit kunnen verbeteren. Bovendien hebben we manieren ontdekt om voedsel op een milieuvriendelijkere manier te verkrijgen en hebben we stappen ondernomen om ons milieu te beschermen.

Deze reis heeft ons ertoe gebracht nieuwe geloofssystemen aan te nemen en oude, die ons niet langer dienen, los te laten, te onthechten. Uiteraard neemt ieder daarin zijn eigen ritme en tempo. Je merkt wel dat je iemand niet kan bereiken door iets door iemands strot te willen duwen, het werkt gewoonweg niet, integendeel.

Over het geheel genomen hebben we ons begrip vergroot van wat we willen ontwikkelen en wat we bereid zijn om los te laten. Deze transit heeft waardevolle inzichten opgeleverd die we de komende jaren zullen volgen. Het heeft ons ook laten zien hoe we deze perspectieven en ideologieën in onze dagelijkse routine kunnen integreren.

Naarmate we verder komen met Jupiter, groeien we verder en passen we ons ( al dan niet bewust) aan de energie van de planeet.

Jupiter bevindt zich momenteel echter in Stier, een teken dat de voorkeur geeft aan geleidelijke veranderingen. Daarom zetten we kleine stappen en laten we dingen op natuurlijke wijze ontvouwen. We zijn of worden ons ervan bewust zijn hoe ze onze persoonlijke en universele energie kunnen beïnvloeden. Gehaast willen doorgaan is niet aan te raden.

Jupiter blijft tot 25 mei in Stier, waarna hij naar Tweelingen verhuist. Tot die tijd kunnen we genieten van de positieve energie die Jupiter in Stier met zich meebrengt. Dit is een kans voor ons om welvaart te ervaren en onze relaties met anderen te versterken. Maak je dus klaar om het beste uit de komende maanden te halen!

Wanneer Jupiter het teken Tweelingen binnengaat, zullen we geneigd zijn ons te concentreren op het verbeteren van onze lokale gemeenschap en het verbreden van onze intellectuele horizon. Daarom is het een goed idee om de toegeeflijke energie van Jupiter in Stier te omarmen en jezelf te trakteren op iets speciaals. Dit kan een gezellig avondje uit zijn, een romantisch diner of zelfs een ontspannende massage om onszelf te belonen voor ons harde werk. ❤

De mars van Jupiter zal ons ertoe brengen de individuen te worden die we willen zijn.

Dit zal ons ook in staat stellen berekende risico’s te nemen in plaats van impulsief in zaken te springen. We zullen alle opties zorgvuldig overwegen en zowel de voor- als de nadelen afwegen voordat we een beslissing nemen. Op deze manier kunnen we verstandige keuzes maken en een scherp oordeel vellen over hoe we verder moeten gaan. We dienen voorzichtig zijn en in ons eigen tempo handelen, maar altijd open blijven. Ons niet laten opjagen, trouw blijven aan jouw ritme. Hoe dieper en breder je uitlijnt in bewust VOELEN en ZIJN, hoe minder je je laat bepalen door de buitenwereld.

Belangrijke data voor de resterende maanden van Jupiter in Stier:

20 april 2024: Jupiter en Uranus vormen een conjunctie in Stier, er zullen plotselinge veranderingen en situaties optreden, waardoor we ons perspectief kunnen veranderen. Dit is een tijd waarin we allemaal een nieuwe en unieke manier van denken willen omarmen, wat zich kan vertalen in het feit dat we ons willen losmaken van dingen of situaties die ons tegenhouden.

18 mei 2024: De zon staat op één lijn met Jupiter in Stier (ook wel ‘cazimi’ genoemd, wat ‘in het hart van de zon’ betekent). Jupiter wordt momenteel van energie voorzien door de zon, waardoor een krachtige energie ontstaat die kan worden benut om ons leven te verbeteren en een positieve sfeer te brengen.

23 mei 2024: Venus en Jupiter in Stier komen samen. Dit is een gunstig moment om aanzienlijke stappen te zetten in onze persoonlijke relaties en financiële investeringen. Het is essentieel om voorzichtig te zijn met het beleggen van geld.

23 mei 2024: Jupiter in Stier maakt verbinding met Neptunus in Vissen, op deze dag kunnen onze dromen en visioenen worden versterkt en onze intuïtie worden versterkt, waardoor we zaken en relaties kunnen begrijpen als nooit tevoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *