Geplaatst op Geef een reactie

Transformatie en transmutatie als weg naar her-creatie: een inwaartse weg

Persoonlijke evolutie is zowel ieders vreugdevolle geboorterecht en is een proces van goddelijke beteken-is, dat zich ont-vouwt in overlappende stadia en ont-wikkelingen.

Enkele sleutelcompomenten van de verschuiving die gewoonlijk door evoluerende mensen wordt ervaren, niet noodzakelijk in een bepaalde volg-orde, kunnen je enige rust geven.

Het evolutionaire proces stuitert meestal doorheen diverse stadia van bewustzijn- Zijn.

Enkele voorbeelden uit dit hoofdstuk:

1. Het hedendaagse bewustzijn: het massabewustzijn van productie, onderwerping en nihilisme is waar de verschuiving begint. Dit is de consensus-trance die we geprogrammeerd hebben om als echt leven te accepteren, terwijl we gehoorzaam belangen dienen zonder zélf te onderzoeken of vragen te stellen!

Hedendaags bewustzijn laat zich zien als een gemakshalve instemmen met waanzin. Door het hedendaagse beperkte bewustzijn te doorbreken, moeten we natuurlijk de wortel van ons wereldwijde dilemma aanpakken. Verdoofd, gedrogeerd en zin-ledigheid is een psychische plaag die ons hoogste potentieel uitwist.

2. Een verstoring van de kracht: als een kanarie in een kolenmijn, verschijnt ergens een waarschuwing die onze aandacht trekt, ons zelfvertrouwen aanwakkert en ons uit onze tunnelvisie trekt. Een inspirerend stukje informatie uit de alternatieve pers of uit een documentaire kan onze kijk op hoe de wereld wordt voorgesteld, veranderen. De eerste stap van de bewustzijnsverschuiving is een heel logisch gevolg. Dit is dus de basis voor het uitbreken van een diep-persoonlijke crisis, en gaat meestal gepaard met een enorme drang naar kennis en waarheid.

3. Een introspectieve zoektocht naar kennis en waarheid: kennis en informatie zijn de brandstof voor persoonlijke transformatie. Eenmaal ontwaakt ( uit de voorgeprogrammeerde matrix-realiteit) roept onze natuurlijke aantrekkingskracht naar waarheidsonderzoek ons op om nieuwe ideeën en perspectieven te overwegen, terwijl we zoeken naar vernieuwing in een afbrokkelend systemisch bestaan van de wereld. Introspectie onthult antwoorden op nooit eerder gestelde vragen en de daarbij behorende interesse en ‘alternatieve’ (complementaire) informatie en ideeën levert antwoorden op, die diep in tegenspraak kunnen zijn met het hedendaags bewustzijn. Zodra deze zoektocht is begonnen, ziet de wereld er nooit meer hetzelfde uit.

4. De donkere nacht van de ziel: het diepere zoeken begint met hoe innerlijke conflict, dat de hoeveelheid cognitieve dissonantie ( die nodig is om vast te houden aan het status-quo leven) zich materieel manifesteert als ernstige persoonlijke mentale en fysieke gezondheidscrises. De basis voor deze katalyserende reeks gebeurtenissen is tot nu toe het grootste deel van het leven in aanbouw geweest. Als zodanig kunnen we in elke dimensie van ons leven gedwongen worden om onvoorstelbare dieptepunten te doorstaan, te doorleven!

De donkere nacht van de ziel betreden, is de ultieme test naar transformatie. Voor velen duurt de donkere nacht van de ziel jarenlang en markeert de meest ernstige, beangstigende en levensveranderende periode. Je bent niet geïncarneerd om te lijden maar om te leven vanuit jouw stralende Ziele Zijn.

Zonder het schaduwwerk is er geen lichtwerk…zonder modder geen lotus.

5. Ontdekking van de kwantumgeneeskunde

6. Zuivering en detox

7. Heroverwegingen van gezag, onafhankelijkheid en bevrijding

8. Loslaten, Onthechten van datgene wat niet dient

9. Inwijding in het mysterie van het Leven

Hoofdstuk ‘ De wereld als gigantische spiegel’

‘De wereld is simpelweg een spiegel van diegenen die haar vormen en ze is niet meer of minder dan wat wij van haar maken.’ Carlos Ruiz-Zafon

www.miekecoigne.com

www.boekscout.nl

Uitgegeven in 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *