Geplaatst op Geef een reactie

Indalen/afdalen en opstijgen: het proces in beweging

Tijdens elke gouden eeuw worden we geconfronteerd met ascensie- en descensie (afdalen/indalen) tijdlijnen en leringen van de voorgaande gouden tijden. Ze dragen bij aan de evolutie van de ziel.

We hebben toegang tot veel tijdlijnen wanneer we het omslagpunt van een gouden eeuw bereiken. Hoewel die tijdlijnen verschillen, zijn sommige tijdlijnen individueel en collectief.

Precies op die omslagpunten krijgen we toegang tot informatie, energie en bewustzijn uit de voorgaande gouden tijden en die hebben invloed op onze ziel en ook op het hele collectief.

De gouden eeuw is een hoogtepunt van een bepaald evolutionair tijdperk wanneer het zijn hoogtepunt bereikt. Elk tijdperk voedt een nieuw niveau van bewustzijn. De periode doorloopt verschillende stadia totdat er een evenwicht is tussen het nieuwe en het oude en we de gouden eeuw van het tijdperk bereiken.

Tijdens een gouden eeuw ervaren we meer licht en bewustzijn op de planeet. Na de piek begint langzaam een nieuwe cyclus, die de huidige energie van een stervende gouden eeuw verstoort. En een nieuwe cyclus begint. Lemurië en Atlantis hadden beide hun gouden periodes van bewustzijn en evolutie. ( voor wie zich verbonden voelt met Lemurië en/of Atlantis is het antroposofisch werk van Steiner verhelderend)

Nu we een nieuwe gouden eeuw naderen, beïnvloedt de energie van de laatste gouden eeuw ons opnieuw. Voor velen wordt deze periode als heel intens ervaren, met fysieke-emotionele ongemakken. Oude bedradingen in ons systeem worden losgeweekt, met inbegrip van oude inprentingen ( van deze en eerdere incarnaties), daarmee verbonden gedachten (overtuigingen) emoties en gevoelens.

We worden geconfronteerd met de effecten van de vorige gouden tijden, zowel in hun positieve als negatieve aspecten. Als we naar die aspecten kijken door de lens van tijdlijnen, kunnen we spreken van ascentie- en decensietijdlijnen. In elke gouden eeuw krijgen we toegang tot een deel van de wijsheid van de voorgaande gouden tijden. Zo opent zich een ascensiepad voor het collectief.

We worden beïnvloed door persoonlijke energie uit onze vorige levens tijdens de laatste gouden eeuwen. En dan worden we ook beïnvloed door collectieve energie die naar ons toe stroomt vanuit de vorige gouden eeuwen.

Dit is waarom we het al veel eerder hebben gehad over het Christusbewustzijn, het Hoger Hartsbewustzijn enzovoort. (zie mijn tweede boek: ‘Ander-s Leven in een sterk veranderende tijd. Welkom Jij, Aquariusmens’ 2021 www.boekscout.nl) De energie van voorgaande periodes beïnvloedt ons bewustzijn en scheurt het als het ware open.

Naast positieve prikkels van de ascensie-energie van de voorbije eeuwen, worden we ook beïnvloed door de voorgaande descensie-energie. Nogmaals, dit kan de collectieve afdalingsherinnering zijn en de individuele.

De leer van collectieve afdaling klinkt misschien net zo aanlokkelijk als de leer van ascensie. Als we die informatie echter volgen, dalen we af. En dit is precies waarom onderscheidingsvermogen cruciaal is.

Onderscheidingsvermogen is een cruciale vaardigheid om informatie door de lens van ons bewustzijn te filteren. Terwijl we de leringen van afdaling en ascensie onder ogen zien, helpt onderscheidingsvermogen ons om ons correct te oriënteren langs de belangrijke tijdlijnen van ascensie en afdaling.

Het stelt de ziel in staat de informatie te vinden die haar helpt te ascenderen. Zo groeit ons onderscheidingsvermogen met ons mee, aangezien het een uitdrukking is van onze evolutie.

Voor de ziel zijn de gouden eeuwen de sleutelmomenten om wijsheid uit voorgaande zielscycli te herzien en te integreren. Zo beginnen we ons het vroegere zelf te herinneren, dat veel spiritueler leek te zijn en magische krachten gebruikte. We kunnen ook gebruikmaken van een afdalende versie van het zelf uit het verleden die mogelijk heeft bijgedragen aan een of andere ongunstige gebeurtenis die meer neergang voor het collectief heeft veroorzaakt. Net als in de val van Atlantis.

Het zelf uit het vorige leven kan je iets cruciaals leren om je in jouw ascensie vooruit te helpen. Het kan hogere dimensionale energie in jou activeren en/of je auralichaam versterken. Herinner je dat we allen Multidimensionele Wezens zijn. ( zie ook mijn eerste boek ‘Herinner wie je werkelijk bent. Een bewuste weg naar je nieuwe leven.’ 2020 www.boekscout.nl)

Tegelijkertijd kan het verleden zelf je begeleiden bij het loslaten van oude zielspatronen. Dat zijn energieën waarin de ziel vast kwam te zitten. Als je de energie van een zielspatroon leest zonder de emotionele gehechtheid, realiseer je je misschien dat het volgen van die trein van energie je lager zou trekken. En je merkt dat je in dezelfde oude energie rondloopt. Het voelt alsof je achteruit gaat. Evenzo brengen sommige energieën ons vooruit. En dit is waar we onderscheidingsvermogen en sterke wilskracht moeten ontwikkelen.

Vraag je ziel het volgende:

Wat heb je nodig om los te laten?

Is er iets dat zwaar is geworden voor je ziel om te dragen?

Wat is het dat je hier onder de knie moet krijgen?

Elke gouden eeuw brengt een nieuw begrip van iets met zich mee – een beheersing van iets nieuws. We moeten dus nog steeds iets uit vorige levens integreren en iets loslaten dat de ziel is ontgroeid. Om de ziel vooruit te helpen, gaat het om de eindeloze cycli van integratie en het loslaten van het oude. Daarom openen we het boek van ons leven in de gouden tijden van evolutie. En als we het boek doorlezen, beslissen we of we zielslessen hebben geleerd en Meesterschap zijn binnengestapt. En hiervoor dienen we negatieve/beperkende invloeden en gehechtheden van de ziel los te laten. Zowel de positieve als de negatieve effecten worden versterkt tot een gouden tijd.

Meer en meer mensen ervaren een toenemende innerlijke onrust en staan ook meer open voor die innerlijke veranderingsprocessen die bijdragen aan het transmutatie en hercreatieproces. Dit is een individueel proces die niemand anders kan invullen of doorlopen voor jou. Maar dat het interindividuele werk een effect heeft op het collectief, dat is zeker wel het geval. En dat het bodemwerk wel eens heel ongemakkelijk kan aanvoelen, zie het als een hele grote schoonmaak, in de hoekjes en de kantjes. De ‘IK BEN DIE IK BEN’ wordt geboren en stel je eens voor dat ieder als aards-spiritueel-kosmisch Mens in dit bewuste Zijn dààr staat in de meest unieke en authentieke oorsprong-rijke IK BEN. Wauw…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *