Geplaatst op Geef een reactie

Zero limits en Ho’oponopono

‘Volgens Joe Vitale werken de courante methoden zoals hypnose, EFT, visualisaties, affirmaties et cetera niet altijd duurzaam omdat ze een soort ego component hebben. Het is niet zo dat hij die methoden afkeurt, het is eerder gebaseerd op de ‘intentie’ die in de onderstroom onzichtbaar is of waarvan iemand zich niet bewust is, welke mogelijke ego componenten meespelen.

Dit betekent dat je een gevoel van controle hebt wanneer je deze methoden uitvoert, maar wat het beste werkt, is als je de controle loslaat/opgeeft. Bewust zijn dat controle vaak in de onbewuste onderstroom de overhand kan nemen.

Dat is een evolutie in drie fasen, zoals hij het in een van zijn vele cursussen/opleidingen vertelt. Van de slachtoffer-mentaliteit naar de schepper-mentaliteit en in de volgende fase dienstbaarheid en dienaar van het goddelijke evolueren.

Eerder heb ik geschreven dat we in ons onderbewustzijn vanaf onze geboorte geprogrammeerd worden. Programma’s die de zeer betrekkelijke en relatieve realiteit creëren waarin ieder van ons zich beweegt in het leven. Zero limits is een manier om energiepatronen te herkennen, om te buigen en te veranderen naar opbouwende gedachten, gevoelens en daaraan verbonden emoties.

Je ontdekt wat je tot nu toe blokkeerde om vanuit je creatiekracht en creatiebewustzijn je leven voor jouw hoogste welzijn te realiseren.

Het Ho’oponopono proces doet hetzelfde, het blijft je onderbewustzijn opschonen, zodat je de wereld of een specifiek deel van je leven waaraan je hebt gewerkt met deze techniek via een ‘neutraal punt’ kunt zien, zodat je de ‘werkelijke waarheid’ doorziet, die door jouw geest zijn gecreëerd. Pas alleen dan ben jij in staat om de beste beslissingen voor jouw leven te nemen en niet omdat iemand de beslissing voor jou en in jouw plaats neemt.

Volledige verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven.

Als je het boek niet hebt gelezen of geen goede kennis hebt van deze methode, heb je er geen idee van wat deze eenvoudige titel voor diepzinnige oude wijsheden en/of hoe het praktisch in petto heeft.

Je hebt misschien gedacht ‘ik weet dat ik de verantwoordelijkheid van mijn leven moet nemen en moet stoppen met anderen de schuld te geven.’ Ho’oponopono tot in detail begrijpen geeft een enorm diep inzicht in de processen die zich in ons leven voordoen. Accepteren dat we creators en mede-creators zijn, ons niets zomaar ‘overkomt’, geeft een ruimer beeld en biedt perspectieven.

Ja, dat is wat het betekent, alles in de wereld is een deel van jou en als het in je leven is, dan ben je er ook verantwoordelijk voor. Door dit proces te begrijpen, genees/heal je niet alleen jezelf, maar je geneest/healt ook het collectief. Dat idee gaat ons petje te boven. Hoe Dr Hew Len deze diepe wijsheden en inzichten met ons deelde, maakte heel veel duidelijk. Het is eigen aan ons mens-zijn weerstand te voelen over alles wat ons onbekend is. Het liever te houden bij datgene wat vertrouwd en gekend is, geeft een gevoel van veiligheid, maar het houdt ook bewustzijnsgroei tegen. Het kan allemaal wel heel vreemd of zelfs gek klinken. Zero limits is een uitnodiging tot het oprekken van het denken en hoeveel rekbaarheid het denken heeft…dat is heel persoonlijk. Sommigen zullen het weglachen, anderen zullen het onderzoeken en de moeite doen om zelf te ervaren. Dat geeft niet. Het punt is of je bereid bent open te staan en te onderzoeken en daarna kun je een mening of zienswijze formuleren, gebaseerd op persoonlijke waarnemingen en ervaringen.

Wat er in deze opleiding opmerkelijk aan bod kwam, was het thema’ schuldgevoel’. Het idee dat een gebeurtenis jouw schuld zou zijn. Dit maakt wederom deel uit van het geprogrammeerde denken. Schuld en schaamte, goed en fout, dader en slachtoffer.

Het loont de moeite om de werkwijze en zienswijze van Dr Hew Len en Dr Joe Vitale te onderzoeken. Ik voelde zelf in mijn hart dat deze heel diepgaande manier van healen klopt. Ook ik ontdekte in dit hele proces gedachten en overtuigingen waar ik nog tegenaan liep, of in vraag stelde. De bereidheid om het ego-denken te onderzoeken, niet weg te moffelen in naam van de spiritualiteit, leidt naar waarachtigheid, naar transmutatie en hercreatie.’

ps: Dr Hew Len en Dr Joe Vitale hebben vanuit hun jarenlange samenwerking Zero Limits & Ho’oponopono in enkele bijzonder boeiende opleidingen vorm gegeven. Ook al kende ik de Ho’oponopono toch al ruim 35 jaar–via een buur en ja toen vond ik dat allemaal wel heel vreemd en boeiend tegelijk— Zero Limits neemt je mee in een heel ander bewustzijnsveld. Want het komt erop neer dat we zo vasthouden en vasthaken aan ‘verhalen’ en ‘wat ons overkomt of overkomen is’ dat we het zonder hierbij stil te staan van het ene verhaal in het ander verhaal sukkelen. En dat is precies wat het vasthouden van verhalen, verhalen van toen en toen en toen blijven schrijven en vertellen, afhoudt van next-level.

Op een bepaald moment worden we uitgedaagd om los te komen van verhalen die eerder richting slachtoffer gaan van het verleden, dan de schepper van het NU.

Dat hiertegen nogal eens verzet komt, merk ik ook op in gesprekken. De boosheid, het verdriet, de pijn tot wraakgevoelens…en tegelijk het verhaal brengen hoe spiritueel bewust je bent. Erkennen wat er nog zit als een etterende zweer, is een eerste stap naar healing en verwerking richting….Zero Limits. Het is dus géén ontkenning van wat er is geweest.

Verwerking brengt verzachting in je leven, verharding leidt nooit naar werkelijke innerlijke transformatie.

Houd vast of laat gaan, en in die twee richtingen doorleef je je eigenste inner-rijke transformatieproces of de weg van stagnatie.

Dit was een kort fragment uit mijn tweede boek, gebaseerd op persoonlijk doorleefde ervaringen, inzichten en waarnemingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *