Geplaatst op Geef een reactie

Inspirerende boodschap 18-01-2024

Negen van zwaarden

De trechter van de lucht strekt zich uit tot aan de hemel, een onheilspellende toren van stormen met slechts een klein sprankje hoop dat het oog van onrust hoog boven verlicht. ‘Kom naar mij toe, kom met mij mee,’ fluistert de stem van een stormkraai hem van dichtbij toe. ‘Laat mij je er doorheen leiden.’

Met bezorgde ogen staart hij naar boven, weg, zich niet bewust van de aangeboden leiding door de donkere nacht van de ziel. Voor de zekerheid houdt hij een zwaard in de schede stevig vast, hoewel hij het heldere lemmet gemakkelijk omhoog kan pakken om de weg te verlichten. Maar hij is zich niet bewust van het baken dat hij zo stevig vasthoudt, of is misschien te zwak van hart en bevend om het te hanteren.

Hij lijdt aan angst. De zwaarden die op zijn borst zijn getatoeëerd, zijn speldenprikjes van de spijt die hij ervaart. Hij wordt ‘s nachts gekweld door innerlijke angst, zorgen, schuldgevoelens en onzekerheden. Hij is een wezen van de lucht – zijn vleugels moeten hem omhoog dragen, en de lucht moet open en uitgestrekt zijn en een wereld van vrijheid. In plaats daarvan voelt het als een val die zijn kaken voor hem sluit met de huilende wind van de naderende storm. En toch, als hij die twijfels gewoon opzij zou zetten, zou hij net zo vrij kunnen zijn als de stormkraaien die in onbezorgde bogen boven ons ronddraaien.

De Negen van Zwaarden wervelt van innerlijke onrust. Het is een moment van kwetsbaarheid, waarin de ziel blootgelegd wordt aan haar eigen demonen. Schuldgevoel en angst houden de spieren vast in onbeweeglijkheid. Begrijp de bron van die angsten; leer wat ze betekenen en waar ze vandaan komen. Weet dat de kracht om uit die ketenen te breken in het eigen hart ligt.

Dit is een boodschap over het onder ogen zien van je angsten, het loslaten van het gevoel vast te zitten door je omstandigheden en het durven creëren van iets nieuws. Angst houdt je op meer manieren gegijzeld dan je beseft. Emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel. Vibrerend. Bekijk het eens goed. Waar komt de angst vandaan? Is het zo ingebakken dat je eraan gewend bent? Voel je je slachtoffer van de omstandigheden in jouw eigen leven?

Het is tijd om iets nieuws te creëren. Laat de oude littekens los, de spijt, de pijn uit het verleden. Het is tijd om boven het drama en de beperkte percepties van wat voor jou mogelijk is uit te stijgen. En de enige manier om dit te doen is door de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat er in je leven is gebeurd en ervan te leren. Zie de les en laat het allemaal los. Richt je energie ergens anders op, weg van de oude gewoonten en manieren van in de wereld staan.

De vogels op deze kaart vertegenwoordigen vrijheid terwijl ze omhoog vliegen naar het portaal van licht en oneindige kansen. Hij is zich zo bewust van de pijn uit het verleden dat het letterlijk in zijn borst is gegraveerd; toch merkt hij zijn eigen grote, mooie en krachtige vleugels niet op, waar zijn gids staat en probeert zijn aandacht te trekken; ondersteuning bieden. Toch kijkt hij de andere kant op. Hij denkt dat hij een zwaard nodig heeft om zich een weg door het leven te banen, maar wat hij in plaats daarvan nodig heeft, is vertrouwen op zijn vermogen om boven alles uit te stijgen en iets nieuws te creëren.

Kijk naar je eigen leven. Waar word jij tegengehouden door het verleden? Zie je dat het Licht aan jou nu wordt aangeboden? Waar kun je de oude pijn en het gewicht van spijt en fouten uit het verleden helen en hernieuwde kracht en moed vinden om al het oude los te laten en een nieuwe lichtheid van het Zijn te omarmen? Vertrouw op jezelf en je eigen grote mooie, krachtige vleugels die je brengen waar je moet zijn. Voor het hoogste goed van allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *