Geplaatst op Geef een reactie

Volle Maan in Leeuw- 25-01-2024

Met de Zon van Waterman tegenover de Maan in Leeuw luidt de belofte van vervulling in van datgene wat met de Nieuwe Maan is begonnen. https://miekecoigne.com/…/nieuwe-maan-in-steenbok-11…/

Het is een emotionele tijd, een vruchtbare tijd van romantiek, relaties, verbindingen…

De polariteit Leeuw-Waterman gaat over de balans tussen alles wat persoonlijk is (Leeuw) en alles wat onpersoonlijk is (Waterman). De energie van de Leeuw Maan is creatieve zelfexpressie en de boost voor het individuele ego die we ontvangen door plezier en romantiek, terwijl de Waterman Zon de groep regeert, meer onpersoonlijke vriendschappen en objectiviteit. Deze Volle Maan spoort ons aan om een evenwicht te vinden tussen romantiek en vriendschap, en tussen het uiten van onszelf op persoonlijke en onpersoonlijke manieren.

De Leeuw Moon is trots en intens, individueel en niet tevreden met simpelweg een deel van het team te zijn. Hoewel de Waterman-zon ook individualistisch is, waardeert hij onafhankelijkheid en het ‘team’. De Volle Maan verlicht dit conflict. We zien helder hoe dit doorwerkt in ons eigen leven.

Wellicht worden nieuwe gevoelens ervaren, worden dingen onthuld die diepere emotionele lagen laat zien.

Het is tijd om onszelf te uiten. Wat omsluierd was, wordt ontsluierd. Kijk vooral naar eigen sluiers. Vaak hebben we de neiging om het over de ander te hebben, waardoor we kansen laten liggen het innerlijk werk te doen.

Wat dit dus voor ons betekent, gaan we de komende weken ontdekken. Voorlopig kunnen we niet op onze gevoelens blijven zitten. We moeten ze uiten. Misschien zoeken we naar manieren, zijn we voorzichtig om ons kwetsbaar op te stellen, bang en onzeker om kritiek te krijgen, misschien wil je alles eerst op een eerder rationele manier op een rijtje zetten. Je ruimte nemen om je te uiten is niet altijd makkelijk als je al veel te lang hebt opgekropt wat je dwars zit, wat er in je omgaat…blijf vooral voelen op welke manier jij jezelf naar beste vermogen laat zien, laat horen.

Desnoods overleg je met iemand wie je vertrouwt, je hierin te faciliteren. Verbindend communiceren is heilzamer dan als een ongericht projectiel bommen gooien. ( zo binnen, zo buiten)

Het kan even opluchten, maar of de opluchting leidt naar innerlijke rust en vrede…ik betwijfel het. We hebben dan wel ons zegje gedaan…tot een volgende explosie en een daarop volgende….

Deze Volle Maan vormt een vierkant met Jupiter wat betekent dat we dienen uit te kijken voor overdrijving of doorschieten in verband met onze onthullingen.

Rekening houdend met https://miekecoigne.com/…/venus-in-steenbok-24-januari…/

Pluto in Waterman sinds 20 Januari zorgt voor een enorme shift op elk vlak van ons leven. De afgelopen vijftien jaar heeft Pluto in Steenbok gestaan, waardoor de opkomst van mondiale instellingen en imperiums is versneld. Terwijl de eenzame dwerg Steenbok voorgoed lijkt te verlaten, kijken we naar hoe de komende twintig jaar eruit zullen zien als Pluto Waterman binnengaat. We kregen een voorproefje van wat Pluto in Waterman vorig jaar tussen maart en juni 2023 in petto had. Met Pluto in Waterman brengt het vooruitgang en transformatieve veranderingen met zich mee op het gebied van de gezondheidszorg, technologie, data, AI, robots, humanitair werk, mondiaal bewustzijn en machtssystemen. Tegen het einde van Pluto’s tijd in Waterman zullen we afstand hebben genomen van een samenleving die individualisme en persoonlijke machtsaccumulatie waardeert ten gunste van een samenleving die het collectief ondersteunt. ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *