Geplaatst op Geef een reactie

Inspirerend voor vandaag 22-01-2024

Tijd

Aardse betekenis: Bitterheid of frustratie over mislukte plannen. Het gevoel hebben dat het te laat is, dat je iets gemist hebt of dat dingen niet snel genoeg gebeuren. Vergelijkingen leiden tot een gevoel van mislukking of gebrek aan vreugde. Verlangen naar de jeugd of treuren over de tijd die verloren is gegaan door onverstandige keuzes. Stel een prioriteit of bevrijd jezelf van angst door af te wegen wat er over een week, een jaar of tien jaar echt toe doet.

Spirituele betekenis: Gevoelens, herinneringen en emoties stijgen en dalen in de oceaan van je hart, geven ze zich over aan de oevers van het bewustzijn. Een ruimte wordt helder en vult zich met licht. De oceaan in je hart is slechts een druppel in de wateren van de schepping, voorbij de grenzen van tijd en ruimte. Ondergedompeld, gewichtloos… laat het los; wees vrij.

Inzicht: Onze prachtige planeet is tijdloos. De aarde weet niet welke dag of welk millennium het is. De kalender die we volgen betekent niets voor haar. De kalender die je volgt is slechts één manier om het verstrijken van de tijd vast te leggen. Het is een constructie – een filter waardoor we onze leeftijd waarnemen of onze voortgang in het leven meten. De zonsopgang wacht niet tot er een alarm afgaat. Het leven wordt niet gemeten aan de hand van dit alles. Hoe oud zou je zijn als je je leeftijd niet wist? Als er niet zoiets bestaat als te vroeg, te laat of op een dag, zou dit dan de manier waarop je jezelf ziet veranderen? Er zijn geen verwachtingen over waar je nu zou moeten zijn… geen mijlpalen, geen verliezen, geen enkele race winnen. De tijd kan het keren van het tij, de verandering van een seizoen of de geboorte van een ster niet belemmeren. Buiten de tijd is dit moment voor altijd – voor altijd is het nu. De illusie is verloren. Wees heel, wees aanwezig, wees tijdloos.

Er staat zoveel druk op ons om jong te blijven, ongeacht onze leeftijd of levenservaring. De jeugdigheid wordt boven alles gewaardeerd, zelfs boven materiële bezittingen. Veel culturen hebben hun ouderen vereerd, hen een positie van autoriteit en respect gegeven, voor hen gezorgd en van hun manieren geleerd. Maar in de moderne wereld regeert schoonheid, en schoonheid moet ten koste van alles bewaard blijven. Het maakt niet uit op welke manier….Velen van ons hebben onze eigenwaarde gebaseerd op de vraag of we nog steeds aantrekkelijk worden gevonden; of we onze jeugdige uitstraling hebben behouden.

En het is tijd om voorbij te gaan aan die oude, ouderwetse, patriarchale manier van denken. Het is tijd om naar binnen te gaan, spijt en waargenomen verliezen of tegenslagen los te laten en vooruit te gaan, ongeacht wat we hebben meegemaakt.

Ik hou van het oude gezegde: ‘Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven.’ En als we ons leven hier echt naar zouden leiden, hoe anders zou het zijn? Zouden we besluiten om uit oude sleur en routines te breken? Zouden we afscheid nemen van pijn en trauma uit het verleden waar we veel te lang aan hebben vastgehouden? Zouden we besluiten een paar risico’s te nemen en iets geheel nieuws te creëren?

Op elk moment hebben we de keuze om meer van hetzelfde te creëren of iets totaal anders. Op elk moment hebben we de mogelijkheid om onze frequentie te verhogen en aan te trekken wat ons vreugde, overvloed, gezondheid, vrede of wat ons hart ook het meest verlangt. Het is aan ons om onze realiteit om ons heen te manifesteren, adem voor adem, gedachte voor gedachte en gevoel voor gevoel. Geen spijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *